Az öngyilkosságról való gondolkodás gyakran jár együtt a stresszes élettel és azzal, hogy valaki szomorú. A tinik gyakran annyira szomorúnak és kilátástalannak érzik az életüket, hogy úgy gondolják nincs más kiút, csak az öngyilkosság. De miért is gondolhatnak erre?

Forrás: Kamaszpanasz
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Hogy miért? remélem ezt nem megint egy illetékes gyermek tudós kérdezi?Régen alig volt játékunk lementünk játszottunk azzal amit találtunk.Miért? volt képzelő erőnk volt logikánk és ami fontos nem volt más.Mindennel tudtunk játszani.Ma napság ha elmegyek a régi grundra ahól nem bírt fü nőlni a sok mezítlábas kölöktől,most rókát lehet fogni a gazba.Egyszerűen nem tudnak játszani.Ha nincs aki megtanítsa őket akkor csak butaságok járnak a eszükbe.(rablópandúr,árokfogó,sarkon leső,humócska,kidobós,adj király katonát,stb.stb
gondolkodo
Remélem, a tinik azért stresszesek, mert sokkal többet akarnak tanulni, de nem hagyják!
Környezetemben is megfigyelhető, hogy -a nagy pénzhajhászás közben- szétesőben a társadalom legkisebb közössége: a CSALÁD. Elmúlóban a vasárnapi családi ebédek, a szabadidőben a családi kirándulások ideje. Gyakorlatilag elmúlóban a szeretet kapása és adása.
A hetedik elemis Pistikének 60.000Ft-os telefonja van? Majd én megmutatom, a mi Jancsikánk különb, tehát 80.000-ért veszek neki.
Nincs értéke az apró ajándéknak, csak ami csicsás, ami drága.
Az iskolaköpeny sérti a kölkek személyiségi jogait? Nosza, csináljunk az elemiből erőnk felüli divatbemutatót!
Amennyiben a gyerek mindent megkap -a család széthullása árán is!-, nincs célja bármit elérni, hiszen elég egy kicsit pityeregni. Tenni bármit is? -arra nem tanítja senki.
"Kiég a gyerek!" -könyörgöm, miben. Mindent (étel, mosás, ruha, takarítás) megkap, de az ellenértéke nincs megkövetelve. Az ár pedig: a tanulás!
Ahogy

@qxy: írod: nincs közösségre nevelés. Nincs, mert a felnőttekből is kihalt a közösségi érzés.
Ha nem adunk a gyereknek célt, elbizonytalanodik, szükségtelennek érzi magát a családban, a társadalomban. Mit várhatunk az olyan gyerektől, akivel nap-mint-nap éreztetve van: mennyivel könnyebb lenne a szülőknek gyerek nélkül!?
Célt kell adni, nem a vágyak megerősítését! A célnak nem könnyen elérhetőknek, de nem is lehetetlennek kell lenniük. Ha van cél, van miért élniük!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.