Lubna Ahmed al-Hussein szudáni újságírónőnek negyven korbácsütés büntetéssel kell szembenéznie amiatt, mert nyilvános helyen nadrágban jelent meg. Az országban érvényes iszlám törvények szerint a nőknek tilos nyilvánosan nadrágot viselniük az előírt hosszú szoknya helyett. Hussein egyébként nem muzulmán, hanem katolikus vallású.

Forrás: borsa.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Vera1944
Renrol
Én most is nadrágban vagyok.
Szerencsére nem látnak.
ugyeugye
én is többet járok nadrágban, mint szoknyában.
na lányok, nekünk annyi :D

@Renrol: Mindig oda lyukadunk ki, hogy menjünk Bora Borára ;)
Tcat
Szerintem ne tervezzetek szudáni nyaralást :)

Egyébként nekem az ilyesmitől mindig felmegy a vérnyomásom. Tudom, a nyugati világnak is megvannak a maga hüleségei, de még így sem vethető össze a legtöbb iszlám berendezkedésű állam pl. a nőket elnyomó, korlátozó jellegével. Nagyon nem bírom tolerálni.
zia
Ott nincs semmi joguk a nőknek. Kötelesek a szülők által kiválasztott férjjel élni, gyerekeket szülni, hetente legalább 4x szexuálisan kielégíteni a férjüket, eltakarni az arcukat, a karjukat, a lábukat megsem merem említeni.
Örülök, hogy ide születtem........
ugyeugye
@zia: a gazdag arab férfiak meg ide járnak dorbézolni, k*rvázni Európába...
na nekem ez a képmutatás nem fér bele az értékrendembe!
menasagh
Megkorbácsolják, mert lehajtott egy sört

Malajziában megkorbácsolják az ország egyik ismert modelljét, akit azon kaptak egy bárban, hogy lehajtott egy pohár sört. A muzulmánok számára az alkohol tilos, ezért a korán törvényeire hivatkozva nyilvánosan meg fogják korbácsolni.
Aari Dewi ShukarnoAari Dewi Shukarno

A 32 éves két gyerekes családanyának egy hét múlva, a szombaton kezdődött ramadán után, kell bevonulnia a börtönbe, hogy ott kimérjék rá a büntetést. Az országba, amelyet eddig liberális muzulmán államnak tartottak ez az első eset, hogy nőt korbácsolnak meg nyilvánosan.

Annyira azért nem lesz sem fájdalmas, sem látványos a dolog, mert egyrészt a férfiakhoz képes kisebb korbácsot használnak, másrészt szemben velük, nem félmeztelen kell a bűnösnek eltűrnie a csapásokat, hanem nyakig felöltözve.

Ettől függetlenül a nemzetközi emberjogi szervezetek megkongatták a vészharangokat, és joggal, mivel az eset azt jelzi, hogy az egyház beleavatkozik a világi állam, vagyis az igazságszolgáltatás dolgaiba.

Ami már csak azért is feszültségeket okozhat, mert az ország nagy része ugyan muzulmán vallású, de egy harmada nem. Számukra aligha lesz elfogadható és egyértelmű, ha megkorbácsolják őket egy pohár sörért. Az ügyészség szerint a büntetés célja, hogy elriassza a hasonló törvénysértéstől a többi muzulmánt.
Tcat
No igen, az a legroszabb, mikor vallási alapon megy a törvénykezés valahol, az egyház belefolyik a világi kormány munkájába. Az ilyesmit nem lenne szabad megengedni sehol sem...
Jenni
@zia: teljesen úgy csinálják a nőkkel mintha valami használati tárgyak lennének,nekem nem tetszik ez a stílus,nem tudom a ma világba hogy létezhet még ilyen.
menasagh
@Tcat: Az teljesen mindegy, hogy kinek a parancsára vagy milyen szokásból követnek el nevetséges büntetéseket.
menasagh
elsiettem,..... még azt akartam leírni, hogy ezelőtt pár évvel azért ítéltek halálra egy észak koreai polgárt, mert fényképezőgépje volt amit az ottani törvények tiltottak.
Tcat
@menasagh: Igen, végül is ez igaz. Ugyanakkor szerintem azért a nevetséges/felháborító/stb törvénykezés nagyobb arányban jellemzőek ott, ahol az adott esetben nem kis szélsőséges vonatkozásokkal is bíró egyház beleszól a dolgokba. De persze nem csak ott, amire Észak-Korea szép példa. Az is egy durva ország, birkává tett néppel...
Diamont Frost
Számukra az iszlám a TÖRVÉNY
.Beleszülettek, nem tiltakoznak ellen, a nők másod- sőt harmadrendű emberek, ------a nő a férje "tulajdona". A nők nem tanulhatnak,nyilvános helyen csak férfivel együtt mutatkozhatnak.
A napokban volt egy hír, itt a propelleren, hogy a férfi felgyújtotta a 24 éves feleségét, mert MÁSODSZOR is kislányt szült....!!! Észbontó !!!!
De EZ, csak nálunk hír, ott "természetes" .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.