Lubna Ahmed al-Hussein szudáni újságírónőnek negyven korbácsütés büntetéssel kell szembenéznie amiatt, mert nyilvános helyen nadrágban jelent meg. Az országban érvényes iszlám törvények szerint a nőknek tilos nyilvánosan nadrágot viselniük az előírt hosszú szoknya helyett. Hussein egyébként nem muzulmán, hanem katolikus vallású.

Forrás: borsa.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jenni
@zia: teljesen úgy csinálják a nőkkel mintha valami használati tárgyak lennének,nekem nem tetszik ez a stílus,nem tudom a ma világba hogy létezhet még ilyen.
menasagh
@Tcat: Az teljesen mindegy, hogy kinek a parancsára vagy milyen szokásból követnek el nevetséges büntetéseket.
menasagh
elsiettem,..... még azt akartam leírni, hogy ezelőtt pár évvel azért ítéltek halálra egy észak koreai polgárt, mert fényképezőgépje volt amit az ottani törvények tiltottak.
Tcat
@menasagh: Igen, végül is ez igaz. Ugyanakkor szerintem azért a nevetséges/felháborító/stb törvénykezés nagyobb arányban jellemzőek ott, ahol az adott esetben nem kis szélsőséges vonatkozásokkal is bíró egyház beleszól a dolgokba. De persze nem csak ott, amire Észak-Korea szép példa. Az is egy durva ország, birkává tett néppel...
Diamont Frost
Számukra az iszlám a TÖRVÉNY
.Beleszülettek, nem tiltakoznak ellen, a nők másod- sőt harmadrendű emberek, ------a nő a férje "tulajdona". A nők nem tanulhatnak,nyilvános helyen csak férfivel együtt mutatkozhatnak.
A napokban volt egy hír, itt a propelleren, hogy a férfi felgyújtotta a 24 éves feleségét, mert MÁSODSZOR is kislányt szült....!!! Észbontó !!!!
De EZ, csak nálunk hír, ott "természetes" .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.