A betegek majdnem fele véli úgy, hogy hálapénz nélkül még az ellátást sem kapná meg. A válaszadók háromnegyede szerint külön figyelmet csak paraszolvenciáért kaphat a páciens.

Forrás: teol.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
A jó öreg Cato szavaival élve: "bárhogy nézem is" a hála valamely eset (jótett, különleges elbánás etc.) utáni megnyilvánulás.
Amennyiben az eü. dolgozó azért kap pénzt, hogy más beteg kárára is(!) különleges elbánásban részesüljön az nem hálapénz, hanem egyszerűen korrupció.
anka
@gondolkodo: - én is így vélem! Viszont nekem azért más tapasztalatom is van! - a kórházban sem egyformák a nővérek meg az orvosok. Én akár hányszor kórházba kerültem nem tapasztaltam kimondottan , hogy csak "tartom a markomat" tipusokat. - vagy jó osztályra kerültem? - vagy jó emberek vettek körül.
gondolkodo
@ani57: Hál' Istennek, az eü. dolgozók többségében él a hivatástudat - másképp nem is lehetne csinálni! -, ezért a többség nem pénzéhez az alulfizetettsége ellenére, így nem igénylik a korrumpálást!
Persze, aki tud és akar, adjon, csak azt ne várja, hogy többet, jobb kezelést kap, mint aki nem tud adni! Viszont, ha nem ezt várná el, nem adna. Elfogadni kisebb hiba.
Diamont Frost
@ani57
Nekem sincsenek rossz tapasztalataim....:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.