Egyre több kisállatfaj van veszélyben hazánkban. Megmentésük érdekében mostantól kezdve mi is tehetünk valamit! Még akár e sorok olvasója is! Védett fajaink pontos élőhelyeinek feltérképezését tűzték ki célul a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium természetvédelmi Vadonleső programjának munkatársai.

Forrás: HarmoNet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mvbte1
Nemrégiben egy rövid részletet halottam egy rádióműsorban, és nagyon örültem hogy létezik ilyen kezdeményezés a még nem elpusztított természeti környezetünk megfigyelésére.
Igazán szép környezetben több mint hat éve a Mátra északi oldalán van lehetőségünk megfigyelni és jelképesen befogadni a természetben szabadon létező kisállatokat.
Az elmúlt télen 30 kg napraforgót és tucatnyi "cinkegolyót" fogyasztottak kertünkbe visszatérő madaraink.Ugyan a madárhatározó könyv mindig az asztal tetején van de sok szines példányt akik ritkábban inkább a keményebb fagyok idején jelentkezik élelemért igy is nehéz azonosítani.Kb 20-30 széncinke és zöldike meg a verebek állandó vendégek.Néha egy-egy fényképet sikerül a távolabbról érkezőkról is készíteni.Parádfürdői Sándor rét területén él kb 3-4 mókus család többször sikerült már néhány m-ről csendben megfigyelni és mogyoróval dióval kínálni tagjaikat.Háziállatunk és házőrzőnk egy sajnos három lábát használni tudó cirmos akinek egy baleset és valamilyen mérgezés után sikerült megszelídíteni gazdáit.
Sajnos mátrai házunkban nincs net lehetőség de azért megoldható néhány kép küldése az említettekről hetenként egy-egy alkalommal.Örülünk hasonló természetszeretők leveleinek akik érdekes megfigyelésekről vagy élményeikről írnak e témában.
Üdvözlettel László

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.