Fekete tea Hervasztás (fonnyasztás) A hervasztás legfontosabb folyamata a vízvesztés. Ettől válnak a tealevelek sodorhatóvá. A hagyományos eljárás szerint a teát tálcákon szárítják. A leveleket vékony rétegben terítik szét, hogy minél nagyobb felületen érintkezzenek a levegővel. A "teagyári" kádakban 2-3 tonna zöld levelet halmoznak 25-40 cm-es rétegekbe. A fonnyasztást ventilátorok segítik. Ha a levegő nedvességtartalma csekély, a hervasztáshoz szoba-hőmérsékletű levegőt használnak. ...
Forrás:
baloghpet.blogspot.com
Feltöltő: baloghpter
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás