Lehetséges, hogy én voltam csupán furán nevelve, de minden évben riadozom a november első napjától. Ellentétben persze október utolsó napjával, amikor is buli van gyerekek… Csupán egyetlen másodperc a különbség a két nap közt, mégis eltekintve kultúráktól, eltekintve nézetektől ott belül nagyon is érzem a különbséget.

Forrás: kakukk.ro
Feltöltő: bellini
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gézengúz
azt hiszem jövőre szeretném már a Hálaadást is ünnepelni, igaz nem tudom még mely esemény fűződjön hozzá, de azt hiszem már csak ez az egy igazi nagy "magyar" ünnep hiányzik. Nem is értem sokszor, hogyan tudtunk meglenni Halloween nélkül. Egyszerűen nem értem mi szükség erre (na jó értem, vagy azt hiszem) a sok marhaságra. Kezdődött a Valentín nappal -ez még csak-csak- azután jött a Halloween ami viszont már tökéletesen nem egyezik a mi szokásainkkal. De amíg ez a trendi és kinéznek bizonyos társaságokból, hogy maradi vagyok addig sajna nincs mit tenni. Ezért várom a hálaadást is, egyszer legyek én is trendi. Jaj a pulykáknak!
furfang
@gézengúz: a Hálaadás napján azt fogjuk ünnepelni, hogy az amerikai bevándorlóknak sikerült legyőzniük az őslakos indiánokat. Nem is értem miért probléma ez? November 7.-én mit ünnepeltünk? Az oroszok forradalmát, az elitjük kiirtását. A lényeg, hogy március 15.-ét, és október 23.-át welness parkokban, vagy az rtl tv előtt ülve bárgyú elégedettséggel múlassuk. Ez a mai magyar pillanatkép.
gondolkodo
November 1-je NEM HALOTTAK NAPJA, hanem katolikus ünnep: Mindenszentek! (Megemlékezés azon katolikus szentekről, akiknek nem jutott önálló nap a naptárban!) Ebből következik: a törvényalkotó tévedése, vagy nemtudása tette fizetett ünneppé! Egyházi ünnepet törvényesített!
Halottak Napja: nov. 2-a. Halottja mindenkinek van, Mindenszentek csak a katolikusoknak. A vallás és állam szétválasztása után nem volna szabad egyházi ünnepet nemzeti szinten megülni, ráadásul egy több vallású államban! - hoszen a Mindenszentek Napját a katolikusokon kívül más keresztyény vallás nem ismeri el!
Kakastoll
Szóval van ilyen, mert van akinek a halottak napja ünnep...ki hogyan értékeli.
Azért ha már valaki nem biztos bizonyos szokásokban, azok igazi megélésében az ne írogasson marhaságokat.
A halottak napja nem ünnep hanem megemlékezés, ugyanúgy mint ahogy '48-as forradalom hőseiről- az aradi vértanúkról-, vagy az '56-osokról is megemlékezünk.
ugyeugye
@Kakastoll: a halottak napja nem ünnep. ezen a napon a katolikusok a halottakért imádkoznak, hogy mindenki minél hamarabb megtérhessen Istenhez.
és igen, ennek november 2-a a napja, mert 1-e a Mindenszenteké, akik pedig értünk imádkoznak. nagyon nagyon leegyszerűsítve.

@gondolkodo: ott a pont.
Kakastoll
@ugyeugye: :) Vannak olyan emberek, kiknek halála sokak számára megünnepelendő.....valahogy így akartam kifejezni, csak túl rövidre sikeredett....:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.