Megtanítunk tökéletes palacsintát sütni.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
8 hozzászólásarrow_drop_down_circle
én eddig amerikai palacsintát szoktam sütni, amibe almát reszelek, nagyon finom. Most viszont ki fogom próbálni a cikk alján javasolt töltelékeket is.
Hagyományos palacsinta - kakaós a kedvenc - nem szoktam kimérni és receptet nézni, de ez a legfinomabb!
2 db tojás
2 csésze fehérliszt
kb. 3 csésze tej
Szódavíz
A tojásokat elhabarom, beleöntök 1 csésze tejet, összekeverem. Majd beleteszem a 2 csésze fehér lisztet, összekeverem, addig míg teljesen sima masszát nem kapok.Hamar sima lesz a massza, a hozzávalók arány miatt.
Majd higitom tejjel palacsinta tészta sűrűségűre.
20 percig pihentetem a masszát. Ez alatt liszt megduzzad valamivel sűrvebb lesz a masszám. Azért, hogy könnyebb legyen a palacsinta mostmár csak szódavizzel higitom, de lehet tejjel is, ki hogy szereti.
Aztán egy gyors sütés, két palacsinta sütővel. Az egyiket felhevitem pici olajjal, bele teszem a palacsinta masszát, egyik oldalról megsütöm /gáztűzhely lángja nagy/, ezt a palacsintát átboritom a másik palacsinta sütőbe /ebbe csak 1x az első palacsintánál teszek egy kávéskanál olajat/ itt sütöm a palacsinta másik oldalát /gáz tűzhely lángja takarékon/.
Közben az első palacsinta sütőbe megint pici olaj /kávékanálnyi/ és beleteszem az újabb adag masszát. Mire megsül az egyik oldala, a másik palacsinta sütőben készre sült az első palacsintám. Aztán ezt folytatom, míg tart a massza. Ezzel a módszerrel gyorsan ki tudom sütni a palacsintáimat.
Új hozzászólás