Megtanítunk tökéletes palacsintát sütni.

Forrás: kakukk.ro
Feltöltő: bellini
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bellini
@Tcat
én eddig amerikai palacsintát szoktam sütni, amibe almát reszelek, nagyon finom. Most viszont ki fogom próbálni a cikk alján javasolt töltelékeket is.
Kjersti
Én most sütöttem és pont eszem is, amikor olvasom a hozzászólásokat :)
Hagyományos palacsinta - kakaós a kedvenc - nem szoktam kimérni és receptet nézni, de ez a legfinomabb!
roberto
Én az első receptet akarom kipróbálni.
Január
Akkor most egy "tökéletes" palacsinta recept.

2 db tojás
2 csésze fehérliszt
kb. 3 csésze tej
Szódavíz

A tojásokat elhabarom, beleöntök 1 csésze tejet, összekeverem. Majd beleteszem a 2 csésze fehér lisztet, összekeverem, addig míg teljesen sima masszát nem kapok.Hamar sima lesz a massza, a hozzávalók arány miatt.
Majd higitom tejjel palacsinta tészta sűrűségűre.
20 percig pihentetem a masszát. Ez alatt liszt megduzzad valamivel sűrvebb lesz a masszám. Azért, hogy könnyebb legyen a palacsinta mostmár csak szódavizzel higitom, de lehet tejjel is, ki hogy szereti.

Aztán egy gyors sütés, két palacsinta sütővel. Az egyiket felhevitem pici olajjal, bele teszem a palacsinta masszát, egyik oldalról megsütöm /gáztűzhely lángja nagy/, ezt a palacsintát átboritom a másik palacsinta sütőbe /ebbe csak 1x az első palacsintánál teszek egy kávéskanál olajat/ itt sütöm a palacsinta másik oldalát /gáz tűzhely lángja takarékon/.
Közben az első palacsinta sütőbe megint pici olaj /kávékanálnyi/ és beleteszem az újabb adag masszát. Mire megsül az egyik oldala, a másik palacsinta sütőben készre sült az első palacsintám. Aztán ezt folytatom, míg tart a massza. Ezzel a módszerrel gyorsan ki tudom sütni a palacsintáimat.
ember
Végre egy építő téma! (testépítő)
zsuzsu
@Január: 2 tojásból hány palacsintád lesz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.