Szerintem egyértelmű a válasz, igen. Sajnos Magyarországon még mindig nagyon erősnek tűnik az a beidegződés, hogy a tanár az tanár, mintha nem lenne ugyanolyan ember, mint az összes többi. A hivatás az hivatás, a magánélet pedig magánélet. Szerintem abszolút nem probléma, ha egy tanár civilben fideszes, MSZP-s vagy akár Jobbik-, esetleg Munkáspárt-drukker (bár ez a kettő már a durvább kategória). Nem baj, ha aszexuális, nem baj, ha meleg, nem baj, ha keresztény, nem baj, ha ateista, az sem gond, ha a gárda vagy valamilyen más szervezet egyenruájában feszít az iwiwen. Tegye meg nyugodtan. Ha jó tanár, jó ember, jó pedagógus, akkor bármit megtehet, amit akar.

Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kakastoll
A magánélet és a pártállás, szexualitás, vallás vagy bármely fogalom, amely befolyásolhatja az általa tanítottakat különválasztandó.
A fogorvosom mindegy, hogy melyik fertályát kedveli az embernek, de a politikai tanáromtól elvárom, hogy pártfüggetlen legyen.
Ez érvényes minden szakra.
mandiner
Ne várdd el kakastoll..jogtalan elvárás! anno a Marxista tanszék tanárai kötelezően MSZP tagok voltak. Most nincs megkötés..lehet pártfüggetlen, de lehet tagja bármely pártnak is..bokrostól, Navracsicson át Morvai krisztináig mint egyetemen, főiskolán tanít..nehogy azt hidd hogy nem a saját meggyőződésük szerint!!
mandiner
A lényeg hogy a közoktatásba ne vidd be a politikai hovatartozásod..rólam még a kollegáim sem tudták hogy hova húzok ..mert oda való. az iskolában tanítani kell nem politizálni..de ha kilépek suliból kinek mi köze hozzá hogy Mszp gyűlésre, templomba vagy jobbik fórumra megyek?
mandiner
ja: mert nem oda való...kimaradt a lényeg.."nem"
ophisz
Teheti ! iskola eszmeiségét,pl vallás tanítványai , kollégái ízlését , meggyőződését nem sértő transzparens viselkedésével ruházat :pl gárdista vagy homoszexuális . Nem kampányol sem párt, sem felekezet nevében iskolán belül. Ezek megtartása mellett elvárható igazgató toleranciája minden kollégával szembe .
gcsabi
Egész egyszerűen léteznek mindenkit megillető emberi jogok , többekközött a világnézeti szabadság. Ugyanolyan sújal, mint bármely más általános emberi jog. Milyen jogon korlátozhatnák bárkinek ezen jogai?
Fényévekre áll tőlem a kádárrendszer bármilyen szeretete, de én a 70-es évek második felében jártam gimibe, és jónéhány tanárom volt aki egyértelműen konzervatív értékrendet vallott, és nem kellett titkot csinálni belőle. Nem aggitáltak a rendszer ellen, nem politizáltak de az emberi és tanári tekintélyükön keresztül igen is hatottak ránk!
A mai napig örülök, hogy ilyen emberek tanítottak, és nem csupán az akkoriban élő lózungok alapján kellett "megismernem" a hivatalostól eltérő értékrendeket és gondolkozásmódokat!
Mi késztet egyeseket a kádári diktatúránál is erősebb politikai elnyomásra és diszkriminációra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.