A XOCAI (ejtsd: shoszáj) egészséges csokoládéjai feldolgozatlan hidegen sajtolt kakaóporból készülnek Acai bogyó és áfonya hozzáadásával. Ezen összetevők kombinációja kivételesen magas antioxidáns-tartalmú csokoládét eredményez! A táplálkozástudósok szerint napi kb. 5. 000 ORAC értékű élelmiszer már biztosítja a szervezet alapvető antioxidáns szükségletét. Ez természetesen csak a “normál körülményekre” vonatkozik és nem a városlakókra. (ORAC = Oxygen Radical Absorbance Capacity; Szabad gyök megkötő képesség, mely megmutatja egy bizonyos élelmiszer szabadgyök-pusztító és -semlegesítő képességét. Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk. Vagyis, minél magasabb az ORAC érték, a szóban forgó élelmiszer, ital, gyümölcs, táplálék-kiegészítő, vitamin vagy kémiai anyag annál hatékonyabban képes lassítani az öregedési folyamatot, valamint gátolni a betegségek kialakulását.) Egészségünk helyreállításának és megőrzésének szempontjából javasolt naponta 10-12000 ORAC értékű élelmiszer fogyasztása. A Xocai csokoládék antioxidáns-tartalmát a Brunswick Laboratories vizsgálja. Ez a szervezet igazolja, hogy a Xocai csokoládék a legmagasabb antioxidáns tartalmú táplálékok közül az elsők között foglal helyet. Cukorbetegek is fogyaszthatják, nem rontja a fogakat, fogyaszt. Nem tartalmaz finomított cukrot, vajat, telített zsírsavakat, tartósítószereket, koleszterint, koffeint, de van benne rengeteg antioxidáns (flavonoidok, stb.), vas, EPICATECHIN!

Forrás: egeszsegugy.info
Feltöltő: egeszsegugy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csutak
@szaboria: Akkor a pacik közé csapok és kiugrok Suboticába érte, ott olcsóbb.
egeszsegugy
El kell, hogy keserítselek benneteket. Jelenleg én csak 2 féle keserűcsokiról tudok a világon, ami hozza azt a hatást, amit cikkeznek általában magáról a keserűcsokikról. Az egyik az ebben a cikkben is említett Xocai csoki, amit Kanadában gyártanak, a másik viszont egy magyar "találmány", ami hasonló eljárással késül, mint a föntebb említett.

Mindkettő vásárlóközönségét erősen szűkíti az ára. Csak vásárlói klubon keresztül kapható. A pontos árakat jelenleg nem tudom (de utánanézek), de a 10 dekás 800 forintos típus a nagyon olcsó kategória ezekhez képest.

Minden egyéb "csoki" csak cukrozott, tartósítószerezett, mesterséges ízesítésű valami.

Az igazi csoki egyébként iszonyat keserű! :D
luciferi
@egeszsegugy: Én is infarktusos vagyok, már 7 éve, de én maradok a vörösbornál!:))
Ez a Te weboldalad?
szaboria
@kevijeni: Melyik fajta vált be nálad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.