aszocikk

Jövő kedden tárgyalja a Parlament a kötelező koronavírus-védőoltásról szóló javaslatot - Szócikk

Kövér László a Népjóléti bizottsághoz utalta Székely Sándor kötelező oltásról szóló javaslatát, melyet december 7-én tárgyalnak meg. Amennyiben megszavazzák a bizottságban a javaslatot, akkor dönthet róla az országgyűlés – jelent meg a Parlament honlapján.

“Rágyújtani a házat éjszaka!” Halálosan megfenyegették Székely Sándor, oltáspárti országgyűlési képviselőt

A képviselő a mai sajtótájékoztatóján megemlítette, hogy ő személyesen, de sajnos a családja is kap fenyegető üzeneteket bizonyos oltásellenes személyektől, amelyekkel kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket rendőrségi feljelentések formájában megtette.

Egyelőre nem támogatja a kormány a kötelező oltást, de gondolkodik azon, hogy bevonja a védettségi igazolványokat

A kormány vizsgálja, hogy a védettségi igazolványok lejárjanak-e a második oltást követő 6-7 hónappal, de döntés egyelőre nem született erről – mondta Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke az Országgyűlés gazdasági bizottságában hétfőn, ahol válaszolt Székely Sándor kötelező oltásról szóló javaslatára is.

Az uniós támogatások felét osztalékban vette ki a magyar vállalkozói szféra

Gigantikus összegű támogatásokhoz jutott a magyar gazdaság az Európai Unióhoz történő csatlakozás óta. Ez idő alatt a teljes vállalati szféra által kifizetett osztalék közel felét tették ki az uniós támogatások

Parlament elé kerül a COVID elleni oltás kötelezővé tételéről szóló javaslat - Szócikk

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom üdvözli, hogy országgyűlési képviselője, Székely Sándor H/17701 ügyszámon benyújtotta országgyűlési határozati javaslatát a COVID elleni oltás kötelezővé tételéről – írják friss közleményükben.

40 nap alatt 25-en fagytak halálra október óta itthon

Október eleje és november közepe között 25-en fagytak halálra, írja a HVG a Magyar Szociális Fórum (MSZF) közlése alapján. A szervezet szerint az elhunytak többsége idős, magányos, beteg ember volt, akiket fűtetlen lakásukban ért a halál. De több, az utcán élő ember is elhunyt a kihűlés miatt.

4,4 milliárd forint közpénzből épít tábort Mészáros Lőrinc és családja - Szócikk

Fonyódligeten Mészáros Lőrinc gyermeikeihez tartozó Fejér-B.Á.L. Zrt. befejezheti a teljes infrastrukturális fejlesztési munkákat

Nem lehet többé “büdös románozni” gyerekeknek a Fradi pályán - a felnőtteknek továbbra is szabad

Ezentúl nem hangozhat el a Ferencváros góljai után a “Mocskos lilák! Szar a Kispest, buzi MLSZ!” összetételű nagyon népszerű gyalázás sem

Az MSZP és a Jobbik támogatta csak a frakciómutyit - az Országgyűlés elé kerül a politikai korrupciót megállító javaslat

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nyugtázza az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának mai döntését, amellyel tárgysorozatba vette Székely Sándor ‘egy lista – egy frakció’ kezdeményezését - olvasható az ISZOMM friss közleményében.

Szanyi Tibor: Bárki, bármikor és bárhol megszondáztathat

Mint lapunk is megírta Szanyi Tibor felkérte Székely Sándort, hogy adjon be határozati javaslatot arról, hogy csak józan emberek dolgozhassanak az Országgyűlésben

Dupla annyi munkát kell végezniük az ápolóknak ugyanannyi pénzért - Kásler Miklós utasít

Kásler Miklós a héten arra utasította a kórházakat, hogy a koronavírusos betegeket ápoló húszágyas intenzív osztályokon műszakonként egy szakorvos, egy orvos és öt ápoló legyen jelen, viszont a korábbi tisztifőorvos szerint, aránytalanul sok munkát jelent az ápolóknak, akikre normál esetben egy, vagy legfeljebb két ágy...

Jönnek a markolók - katolikus egyetem lesz a Magyar Rádió legendás Bródy Sándor utcai épületének helyén - Szócikk

A Magyar Rádió épülete helyét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusa foglalja el. Az 1956-os forradalom legfontosabb szimbólumából mindössze a homlokzat marad.

Bejelentett alkalmazott nélkül tízmilliókat zsebeltek be a szolnoki ellenzék közös jelöltjének cégei a pandémia alatt

A nyilvánosan elérhető adatok szerint Sziráki Pál többségi tulajdonában álló cégei közül három együttesen 55 millió forint nettó árbevételt ért el tavaly, amiből csak az egyikben fizettek bért, mindösszesen 8 millió forintot, három főre. Ez azt jelenti, hogy Sziráki a jól működő három cégében – amelyből kettőben nincs...

Bravúr! Lélegeztetőgépeket forgalmazó cég 185 milliós profittal zárt alkalmazottak nélkül

Leadta éves beszámolóját az egyik legnagyobb lélegeztetőgépes megbízást behúzó cég, az Európa Ázsia Kft. A cég egy év alatt 61-szer több árbevételt és tizenegyszeres profitnövekedést eredményezett, sőt mindezt alkalmazottak nélkül csinálták meg – írja az mfor.hu

A magyar nyugdíjasok óriási szegénységben élnek - Szócikk

Friss statisztika alapján kiderült, hogy egyre szegényebbek a magyar nyugdíjasok írja az Mfor.

Gyorsan 900 forint lehet a benzin, ha tovább romlik a forint - Szócikk

Elképzelhető, hogy még drágább lesz a tankolás: a Napi.hu cikke szerint ugyanis előbb-utóbb emelni kell az üzemanyagok jövedéki adóját. Az Európai Unió 2003-as rendelete mind a benzin, mind a gázolaj esetében előír egy euróban meghatározott minimumszintet a jövedéki adóra.

Kövér parlamenti őrsége hangtompítós géppisztolyokat vett - Szócikk

Az országgyűlés védelmét ellátó Házőrség újabb fegyverekkel erősíti harcképességét. Több nagy tűzerejű fegyver szerzett be: többek között mesterlövész puskát, géppisztolyt, egy gránátvetőt és új pisztolyokat vehettek használatba az elmúlt egy évben – írja a Magyar Narancs.

Rendszámot akar a robogókra a Momentum - Szócikk

Hétfőn kerül a bajai momentumos polgármester javaslata a parlament Gazdasági Bizottsága elé, ami szerint rendszám, tehát vizsga és minden egyéb kötelessé tennék az 50 ccm-es kismotorokat is.

Schiffer fantomfrakciónak nevezte a Párbeszéd es a KDNP frakcióját - Szócikk

Székely Sándor határozati javaslata szerint, akik közös listán indulnak a választáson, azok csak közös frakciót alakíthassanak. Lapunknak Székely egyenes lopásnak nevezte az eddigi kamufrakciók megalakításának törvényi szabályozását.

Új kutatás: Minden negyedik nyugdíjasnak dolgoznia kell, hogy megélhessen - Szócikk

A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukban szeretnének nyugdíjba vonulni, 9 évvel korábban, mint amit valószínűnek tartanak jelenlegi tudásuk szerint – derül ki a Groupama Biztosító megbízásából készült kutatásból.

Veszélyben az SZJA-visszatérítés - Varga szerint a vártnál kisebb lesz a növekedés - Szócikk

Az energiaárak megugrása, az infláció megemelkedése és a vírushelyzet romlása miatt a Pénzügyminisztérium korábbi várakozásait csökkentve, 6,8%-os gazdasági növekedésre számít idén – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Biztosítók Szövetségének nemzetközi biztosítási konferenciáján csütörtökön Budapesten.

Törvényt módosítanak, hogy szinte bárkinek odaadhassa az állam akár a Puskás stadiont is - Szócikk

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter olyan törvénycsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, aminek az egyik eleme módosítaná a sportról szóló törvényt.

Kövér László eladná a Parlament épületét - Szócikk

Vevőt keres a Parlament hatalmas értékű, műemléki védelem alatt álló épületegyüttesére az Országgyűlés vezetése – tudta meg a Szócikk. Kövér László házelnök számos ötlettel előállt már a Parlament hasznosítására, a magyar állam legértékesebb ingatlanának dobra verése azonban eddig elképzelhetetlennek tűnt.

Több mint tíz százalékkal lehetne emelni a nyugdíjakat, ha nem a felesleges támogatásokra mennének a milliárdok - Szócikk

Az állami kedvezmények rendszerének átalakításával, a különböző támogatási formák, így különösen a sport- és taotámogatás kivezetése gyorsan és jelentős forrásokat tudna biztosítani az államkasszának úgy, hogy csak nagyon kevés adózót érintenének a változások

Majdnem 800 ezer határon túli szavazhat jövőre a választáson

A héten megkezdi annak a több mint 770 ezer magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárnak az értesítését a Nemzeti Választási Iroda, akik miután regisztráltak, levélben szavazhatnak az országgyűlési választáson írja a HVG.

Meghalt egy pályamunkás az autópályán - Szócikk

Az áldozat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lébényi mérnökségének 45 éves szakembere volt közölte a Magyar Közút.

Energiaitalnak hazudott fémhulladékot itatott meg emberekkel a rafinált csávó

Próbavásárlást tartott a Nébih a Nógrád megyei férfinél, aki gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat a Facebookon – írja a Telex.

Varga Mihály elismerte, hogy a lakosság érezni fogja az energiaárak emelkedését

A pénzügyminiszter elismerte, amit a kormány eddig nagyban tagadott: hiába a lakossági rezsiárak befagyasztása, az energiaárak növekedését akkor is megérezzük és még mindig számolni kell a járvány okozta veszéllyel, mondta kedden reggel Varga Mihály a Portfolio Budapest Economic Forum nevű konferenciáján.

Lopott teherautóval ment lopni a részeg sofőr - Szócikk

A gyanúsított férfi este ellopott egy, az utcán parkoló teherautót, majd az autópálya kozármislenyi lehajtójánál pechére kifogyott az üzemanyag az elkötött járműből, így a rendőrök hamar a nyomára akadtak.

Parlamenti javaslat Közösen induló pártok közösen alakíthassanak frakciót!

Székely Sándor, az ISZOMM képviselője szerint, hogy a pártok csak a névlegesen megszerzett szavazatok arányában alakíthassanak országgyűlési képviselőcsoportokat, ezért a mai napon erről szóló határozati javaslatot nyújtott be Kövér Lászlóhoz – irja Székely.