A pénzügyminiszter elismerte, amit a kormány eddig nagyban tagadott: hiába a lakossági rezsiárak befagyasztása, az energiaárak növekedését akkor is megérezzük és még mindig számolni kell a járvány okozta veszéllyel, mondta kedden reggel Varga Mihály a Portfolio Budapest Economic Forum nevű konferenciáján. A pénzügyminiszter szerint novemberre várható a negyedik hullám tetőzése. A másik probléma az a magyar gazdaságban, hogy visszatért a magasabb infláció. Az energiaárak tovább fogják fűteni az inflációs lendületet, ezért nehezebb lesz a korábbi tartományba visszatuszkolni az infláció mértékét. Ezzel elismerte, amit a kormány eddig nagyban tagadott: hiába a lakossági rezsiárak befagyasztása, az energiaárak növekedését akkor is megérezzük.

Forrás: szocikk.hu
Feltöltő: aszocikk
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A pacalos törje le az árakat. Éljen a rezsicsöki. De legalábbis minden egy köbméter gáz mellé adjanak egy zsák krumplit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.