Létezhetnek földönkívüliek, ám az emberiségnek el kellene kerülnie, hogy kapcsolatba lépjen velük, mert annak következménye pusztító lehet - óvott Stephen Hawking brit tudós vasárnap.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csutak
Ez egy tisztán filozófiai kérdés!
Aki ismeri a fizikát, az tudja mennyire képlékeny talaj az űrutazás nagy távolságra. Einstein óta tudjuk a korlátokat, mármint az elérhető sebesség és az ahhoz szükséges energia viszonyát.
Ekkor nem is szóltam a gyorsulás elszenvedésének a megoldásáról.
Aztán jön a tájékozódás kérdése, mert ugye minden relatív. Azaz, haza is kellene nekik találniuk, de bizonyos sebesség fölött érdekessé válik a világ. ALatta pedig el sem kell indulni.
Még el sem jutottunk az elindulásig, tehát nem egyszerű a probléma.
Megoldódott (elvileg) a dolog.
Ha ide - megoldás - eljut egy civilizáció, az már nem a gyarmatosítással fog foglalkozni. Az már valószínűleg megoldja a létezés más síkra való terelését, azaz egy más energia síkra áttételét. Emiatt aztán számukra nem létszükséglet egy föld szerű bolygón lét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.