A Renault-Nissan csoport egyre több város vezetését állítja az elektromos közlekedés elterjedésének elősegítői közé, ezzel teremtve tisztább és csendesebb városokat, és nem utolsó sorban megfelelő infrastruktúrát a közeljövőben debütáló elektromos járműveik számára.

Forrás: zoldauto.info
Feltöltő: kai
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kai
Itthon vajon mikor kezdenek el komplex megoldásokban gondolkodni ebben a témában. Szerintem az, hogy 1-1 elektromos töltőállomás van néhány városban, még nem infrastruktúra, inkább nevetséges.
csutak
@kai: www.mernokbazis.hu/
Az ott olvasott infók szerint még mindíg nagyobb a környezetterhelése egy elektrikus járgánynak, mint egy normálnak.
kai
Az biztos, hogy a városban, ahol használják nem bocsát ki szennyező anyagot, ezért tisztább lesz a levegő, meg kisebb a zajterhelés is (utaztam már elektromos autóban és már viccesen csendes), de az is biztos, hogy attól is függ, hogy mennyi szennyezőanyag kibocsátás van miatta, hogy milyen erőműben állítják elő az elektromos áramot, amit felhasznál. Ezért valóban kétséges még, hogy mennyivel tisztább megoldás. A tuti megoldás a nap- vagy a szélenergia felhasználása lenne szerintem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.