Habár a HTC Desire 2010 egyik legjobb okostelefonja, még ezt az androidos telót is érdemes lehet rootolni. Az egyik fontos előny, amit a rootolással nyerhetünk, hogy jóval több helye lesz az alkalmazásoknak a telefon memóriájában. Vagyis jóval több appot tudunk egyszerre működtetni a telefonunkon. (SD-re lehet mozgatni szinte az összes alkalmazást, plusz nem foglalja a memóriában a helyet a HTC Sense ezeregy haszontalan hülyesége.)A másik fontos előny, hogy tudjuk futtatni a Market Enabler-t, minek segítségével hozzá tudunk férni a fizetős appokhoz is a Marketben. Ezzel kapcsolatban annyit szeretnék csak megjegyezni, hogy érdekes módon az appvásárlás teljes folyamata, és a support legnagyobb része is már lokalizálva van, vagyis elérhető magyarul. Ebből pedig számomra az következik, hogy a Google valami teljesen más indok miatt nem engedi be Magyarországot a fizetős Marketbe. Az biztos, hogy ha akarnák, már most is bevehetnének minket a teljes Market-támogatásba. Szóval a fizetős alkalmazások, a felszabaduló memória fontos előnyök. Miként a root-only teljesítmény-optimalizáló alkalmazások. Például a SetCPU. És akkor most mondanék pár hátrányt is. Az egyik, hogy a HTC Sense felülete egyszerűen szebb és szerethetőbb, mint a sima androidos. Lehet, hogy ezen az Android 2. 3 változtat majd valamennyit. A másik, hogy a kontaktkezelés elég szenvedésteli. Korábban azt gondoltam, hogy a Sense sem jó ebben. De rá kell, hogy jöjjej: a Sense kontaktkezelése valójában nagyon barátságos és használható, az alap androidos kontaktkezeléshez képest. Térjünk a lényegre. Hogyan kell rootolni egyszerűen a Desire-t? Itt a link a részletes guide-hoz. Röviden összefoglalnám a folyamatot: Mielőtt belekezdenénk bármibe is, backupoljuk az adatokat a telefonunkról. A Titanium backupot szokták ajánlani. Az sms-ek backupolásához én ezt az appot választottam. A Gmailben létrehoz egy labelt, és az alá tolja fel a telefonon tárolt smseimet. Hasznos és jó megoldás, hogy a Gmailemből tudom elérni a korábbi smseimet. Nos, ha mindent kimentettünk a telefonról, állítsuk a telefont debugging módba, és kezdjük el végigcsinálni a guide-ot. Én OSX-en toltam az unrevoke-ot. Majd letöltöttem a Marketből a ROM Managert, majd felment a ClockworkMod Recovery. Aztán letöltöttem a radio-t. Ez az install is felment. A végén pedig magát a CyanogenMod-ot toltam fel. A doksiban leírt First Method valamiért nekem nem működött. De végül a második módszerrel sikerült befejezni a telefon rootolását. Az egész nem volt sokkal több, mint fél óra. Installálgatni kellett, meg letölteni appokat. És ennyi. A telefon rootolásával persze elveszítjük a garanciánkat. És egyáltalán nem gondolom most, hogy minden szempontból jobb egy rootolt Desire, mint egy original. De ha performanciában érezhető lesz a javulás, akkor azért nem bánom, hogy nehézkesen lehet csak használni a kontaktlistát, meg hogy a nem megfelelő backupolás miatt elvesztettem a telefonszámaim többségét :,( 

Forrás: Webisztán
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wipes
Szia! Én is Desire-t próbálok rootolni Mac Book pro segítségével.
Lefuttatam a unrevoked 3 -t de a végen a következő üzenetet írta: "Error: Failed to get root. is your firmware too new? Recovery image: ClockworkMod Recovery"
Ezután leszettem a marketről az ROM Managert.
A kérdés hogy eddig jól csináltam? A ROM Managerből kéne indiani a Flash ClockworkMod Recoveryt és utánna már csak az install ROM from Sd card?

Köszi előre is a választ!
csutak
@wipes: umount /dev/sda1
dd if=mux.img of=/dev/hardvare
reboot

Én ezzel teszem vissza az elhalálozott oprendszereket, legutóbb az unokám gépére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.