Ma minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők: a tizedik alkalommal, ezúttal a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval meghirdetett szombati megmozdulás résztvevői a Lánchíd pesti oldaláról a Margitszigetre vonulnak, ahol 15 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

A Békemenet részvevői már gyülekeznek a Lánchíd pesti oldalán. Innen posztolt képet a megafonos csapat.

Bohár Dániel szerint már most sokan vannak kint, pedig még el sem indult a menet.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, aki szintén a Megafon csapat tagja is hasonló poszttal jelentkezett.

Rengetegen vagyunk!

-írta friss posztjában a helyszínen gyülekező Deák.

Minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők

Ma minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak a szervezők: a tizedik alkalommal, ezúttal a "Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval meghirdetett szombati megmozdulás résztvevői a Lánchíd pesti oldaláról a Margitszigetre vonulnak, ahol 15 órakor Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője a Kossuth rádióban azt mondta, akkora tömegre készülnek, "amelynek a hangja elhallatszik Brüsszelig", mivel talán még soha nem kaptak ennyi visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

Kiemelte, a június 1-jei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg, a "béke szigete" szimbóluma alatt zajlik. A Békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül, mert alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdésről van szó – tette hozzá.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján kijelentette: Európa "háborús pszichózisban égő" vezetőinek azt kívánják üzenni, hogy "eddig, és ne tovább!"

A Fidesz közleménye szerint Orbán Viktor délután 3 órakor mond beszédet a menet végállomásán, a margitszigeti Alsó-nagyréten.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hangsúlyozta: a Békemenet legfontosabb célja világossá tenni, hogy most már tényleg a háború és a béke között egyensúlyozunk, és a magyarokban erős a békevágy, "mi nem hisszük azt, hogy Európa kibírna még egy háborút".

Az európai parlamenti választások előtt egy héttel a Békemenet emlékeztethet arra, hogy mégiscsak az Európai Uniót alapító atyáknak volt igazuk, akik abból indultak ki, hogy Európa nem bír ki még egy háborút – fűzte hozzá Orbán Viktor.

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalán arra buzdított: "mutassuk meg az erőnket először szombaton, Európa legnagyobb Békemenetén, aztán június 9-én, a választáson".

A rendezvény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten és változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
Ennyi léhűtőt,parazitát kell eltartani az országnak a fidesz zsoldon keresztül.Szégyentelen és agyatlan népség!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
fideszes barikáim! Nem érzitek kicsit sem hogy hülyének vagytok nézve? Amíg Romániából, Szerbiából ingyen buszoztatják a birkamenetre a résztvevőket, tőletek 2500 forintot kérnek fejenként! Dehogyis érzitek, hisz ezért szavaztok a fideszre!
x.com/LszlKovcs159757/status/1796477820371419291/photo/1
A fiatal demokratákhoz csitri szavazók illenek, ha szakemberre lenne szükség, akkor sírnak, hogy nincs, elmentek külföldre dolgozni. Az a snájdig fiatal Orbán, sírig tartó szerelem! Nem veszik észre a saját sírjuk az amit időben sikerrel hoznak közelebb. A háziorvosi, kórházi anomáliák, kiugróan rossz halálozási szinten vannak. 2023-ban 85.200-an születtek, de 127.200-an haltak meg. Ez Orbán háborújának eredménye! És még fizet azért, hogy a Nyulak Szigetén kordonok közt háborúzzon a békéért...
x.com/janos_hary/status/1796764696823099461/photo/1
Se orvosa, se tanára, se postása , de arra szavaz a “hülye” aki mindezt elvette tőle.
pbs.twimg.com/media/GO9gNZRXMAA9v04?format=jpg&name=small
Aki Én
Tele külföldiekkel, tele közpénzzel.
Billibácsi
Magyar Péter helyben összehozott közel ennyi embert, nem kellett ide fuvaroznia fél Európát!
Lepényleső
Ez ha a béke szigete,- akkor bizton állítható,hogy a túlnyomó nagy többség szretne végre kijutni a kontinensre,
bár magánosítottak már minden erre használható hajózható eszközt,hogy azt senki meg ne tehesse,- élve?
balos
@Billibácsi: A geci is így kezdte!Aztán a szart terjesztette a felszopóival!Ez sem lesz "jobb" a néphez,csak a családhoz!
bence
Bohás Dani ! Csak kérdem , az áradat közül mennyi a magyar rajtatok kívül ?! Ja , hogy megint a mi pénzünkön vettétek meg őket ?! Mi közük ezeknek a mi ügyeinkhez ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.