A kísérleteket a CERN svájci és olaszországi laboratóriumaiban folytatták le, a mérési eredmények szerint a neutrínók 300 006 kilométeres másodpercenkénti sebességgel haladtak, ami kissé meghaladja a fény sebességét.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pilóta
@Csizmás Kond: Az OPERA munkatársai szerint a két laboratórium közti távolságot 20 centiméteres pontossággal, a neutrínók repülési idejét pedig tíz a mínusz nyolcadikon másodperc pontossággal tudják mérni. A 18 ezer neutrínót tartalmazó csomagok teljes repülési ideje mindössze 3 milliszekundum a 730 kilométeres távolságon, az észleléshez használt berendezés tömege 1300 tonna. Horváth Dezső szerint éppen a nagyméretű berendezések miatt nehezen meghatározható, hogy pontosan mikor keletkezik és mikor csapódik be a neutrínó, hiszen a fény egyetlen nanoszekundum alatt 30 centimétert tesz meg.

www.sg.hu/cikkek/84724/fenysebessegnel_gyorsabb_reszecskeket_fedeztek_fel
Csizmás Kond
@Pilóta: Én hiszek a tudományban, de az ilyen kisérleti feltételezések valahogy későre válnak hihetővé.
zabhegyező
"valahogy későre válnak hihetővé."
Ezt valaki lefordítaná számomra magyarra vagy franciára?
qxy
@kerék: @kerék: Amit nem tudunk, vagy nem látunk az nem azt jelenti hogy nincs. Szoktál álmodni? tedd az asztalra és ha látom elhiszem. Ez épp olyan. és a mai fizikusok nagyon keveset tudnak még a fizika rejtelmeiről. Hogy miért nem jött vissza egy sem az időutazásból?Te viszajönnél olyan helyre ahól mindent elpusztít az aki teremtette is?Őszintén van még egy olyan élölény a földön aki megérdemelné a kipusztulást? mint az ember? Pedig mi vagyunk a tökéletes. és mégis minden csak pusztúl a kezünkben. Mit alkotunk? Semmit! Mert ami van azt is elpusztítjuk,. vagyis miért is vannak az emberek? a földön? Mi az értelme? SEMMI! és ezt azok is látják és tudják akik nem itt laknak Még jó hogy nem jöttek ide Mindent el szedtünk volna tőlük és megadóztatnánk.
qxy
Meg mi az hogy " fedeztek fel? ? Nem kell azt felfedezni. Ez eddig is ott volt. Mint amikor " fel fedeztek egy földrészt. az is ott volt. Én is mondtam egy tényleges szakembernek hogy meg lehet szüntetni a gravitációt . Kinevetett mert ez ellen nem lehet tenni semmit na , most mátr tudják a megoldást. jé létezik és amikor megint mondtam a " szakinak, azt mondta Pedig ez lehetetlen. Igen! nektek! de másoknak? épp ezért amit atudósok tudnak az nem azt jelenti hogy csak addig van.
verőce21
@zabhegyező: (22:52)

..."un peu tard pour (seront) devenir crédible." - Bottes Cond

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.