Amerikai kutatók egy távoli kvazár színképében olyan ősi hidrogénfelhők nyomaira bukkantak, melyek anyaga rögtön a Big Bang után keletkezett és soha nem vett részt csillagkeletkezési folyamatban. A Big Bang elmélete szerint az Ősrobbanáskor csak a legkönnyebb elemek, jelesül a hidrogén és a hélium jöttek létre, az összes többi kémiai elem néhány száz millió évvel később, az első és azt követő csillaggenerációk termonukleáris kohóiban kezdett szintetizálódni. Amerikai kutatók ennek az ősi hidrogénnek a nyomára bukkantak az SDSS J113418. 96+574204. 6 katalógusjelű távoli kvazár színképében, melyet a 10 méteres Keck I teleszkóp HIRES spektrométerével rögzítettek.

Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
profon
@Pilóta: Az ősrobbanás nem magyarázza az anyag eredetét ,csak elfogadja ! Innentől kezdve sántít a dolog . A vörös eltolódás meg csak Bajnai előre törését hivatott jelezni :)
Pilóta
Az ősrobbanás-elmélet egyik következménye, hogy a mai univerzum állapota jelentősen eltér a múltbeli és jövőbeli állapottól. Ebből a modellből George Gamow 1948-ban megjósolta a kozmikus mikrohullámú háttérsugárzást, amelyet az 1960-as években fedeztek fel, és az elmélet bizonyítékaként szolgált a rivális elmélettel, az állandó állapotú (steady-state) világegyetemmel szemben.
Pilóta
A VILÁG KELETKEZÉSE: OSROBBANÁS = TEREMTÉS?
A kozmológia és a vallások viszonya

A modern kozmológia kialakulása

A kozmológia napjaink egyik legizgalmasabb, leggyorsabban fejlődő tudományága, számos kérdésével joggal tartja magát az újságok címoldalán. Bizonyos következtetései, mint a sötét anyag és energia túlsúlya a Világegyetemben, vagy a tér és idő kezdete az Ősrobbanáskor, még a fizikus gondolkodását is megrázzák.

www.kfki.hu/fszemle/archivum/fsz100708/horvath100708.html
Pilóta
"Fumagalli szerint ugyanakkor meglepő, hogy még az Ősrobbanás után két milliárd évvel is léteztek olyan "tiszta" gázfelhők, melyek csak a legegyszerűbb, az Univerzum születésekor létrejött kémiai elemekből állnak."
verőce21
Isten megteremtette a világot, minden mást a kínaiak gyártanak... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.