A 12 éve történt, több mint száz halottal járt tragédiához vezető eseményláncot egy amerikai gépről leesett fémdarab indította el. A társaságot most felmentették Franciaországban. A Continental Airlinesugyanakkor egymillió euró kártérítést köteles fizetni az egykori szuperszonikus gépet üzemeltető Air France légitársaságnak, amiért annak a tragédia miatt romlott a hírneve. Az amerikai légitársaság két megvádolt alkalmazottját és a francia polgári légiközlekedési igazgatóság egykori vezetőjét is felmentették. A francia légitársaság Concorde típusú utasszállító gépe 2000. július 25-én zuhant le Párizsban, miután kigyulladt az egyik hajtóműve. A felszálláskor bajba került gép egy szállodára zuhant. A tragédiát senki sem élte túl a száz utas, és a kilenc tagú francia személyzet közül, és további négy ember halt meg a hotelben.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A katasztrófát a fellebbviteli bíróság szerint is az okozta, hogy a párizsi felszálláskor a Concorde ráfutott egy fémdarabra, amely a Continental Airlines előtte startoló gépéről esett le. A fémhulladék szétvágta a szuperszonikus gép kerekét, amelynek szétrepülő darabjai megsértették az üzemanyagtartályt, és az így berobbant kerozin okozta a gép pusztulását. A másodfokú bíróság szerint mindez nem indokol büntetőjogi ítéletet."
--- Így igaz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.