A Nemzetközi Űrállomás parancsnoka az állomás Cupola kilátójából elkészítette az ISS eddigi talán legikonikusabb felvételét, amint a napsúroló Lovejoy-üstökös megjelenik a Föld horizontja fölött. "Két éjszakával ezelőtt talán a legelképesztőbb dolgot láttam a világűrben, ami elég nagy szó, mivel minden napunk tele van elképesztő dolgokkal" – nyilatkozott csütörtökön Dan Burbank, a NASA űrhajósa, az ISS 30. expedíciójának parancsnoka egy detroiti televízió állomásnak adott élő interjújában. "Tasmánia fölött repültünk, láttuk, hogy a Fülöp-szigetek fölött vihar tombol, éjszaka volt és zivatarok világították be az egész égboltot. Ezután, éppen napkelte előtt a Föld pereme kékes-lilásan felderengett és ott volt ez a hosszú, zöld ív, ami körülbelül 10 fokra nyúlt el a horizonttól"

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
""Valószínűleg ez a leglátványosabb dolog, amit el lehet képzelni, és az űrbeli nézőpontból egészen más, mint a Földről szemlélve, mivel az észlelést nem zavarja meg a légkör" - tette hozzá Burbank. Az üstököst december 2-án fedezte fel az ausztrál Terri Lovejoy, egy amatőr csillagász. Az objektumról a kutatók hamar megállapították, hogy a napsúroló üstökösök Kreutz családjához tartozik, amik egy hatalmas, a 12. században széthullott üstökös törmelékei."
Pilóta
Gyönyörű űrbeli felvételek a napsúrolóról
2011. december 25. 05:44, vasárnap
almosd
@Pilóta: Heló,ha tudnál olyan cikket a napsúrolóról, ahol kiderülne honnan tudják hogy egy szétrobbant darabból van, ami 1150-ől való,mert én nem találtam semmi leírást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.