A világvége-várakozásokkal ellentétben a Nap jelenlegi viselkedése az utóbbi száz év legszerényebb naptevékenységi maximumára utal. A pszeudotudósok által 2012. december 21-re jövendölt óriási napkitörés természetesen elmaradt, és a 2013-ra várható naptevékenységi maximum, ha nem is marad el, de a megszokottnál lényegesen kisebbnek ígérkezik. Néhány évvel ezelőtt, a hosszan elhúzódó minimum időszakában csodájára jártunk egy-egy foltcsoportnak, a helyzet a maximum időszakára jelentősen megváltozott.

Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Megváltozott az amatőrcsillagászok műszerezettsége is. 2005-2006 táján még a Coronado "Személyi Naptávcsöve", a PST számított szenzációnak, a mai H-alfa naptávcsövek azonban sokkal látványosabb képet adnak. Bizonyság erre Árvai Lajos 2012. november 24-én készült felvétele. (Coronado T-Max.0,7 angström, Canon 450 D, RegiStax 5 + Photoshop)"

>>> Nagyítsatok!:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.