Egy szabadeséses teszt keretében 6-8 héten belül első alkalommal repülhet egy újabb magán űrrepülőgép, ami kialakítását tekintve visszatér az űrsiklókhoz. A Dream Chaser űrrepülőgép a Sierra Nevada Corporation munkáját dicséri. A kísérleti járművet egy hordozó helikopterről fogják elereszteni 12. 000 láb (3657 méter) magasságban. A gép ezt követően visszarepül, és automatikus leszállást hajt végre a NASA Dryden Repülési Kutató Központjának egyik kifutópályáján. Az ember nélküli teszt egy próbarepülés sorozat kiinduló pontja, ami lehetővé teszi űrhajósok alacsony földkörüli pályára való el- és visszajuttatását, kikövezve az utat a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) irányuló repülések előtt, amivel a NASA újra orosz közreműködés nélkül juttathatja el asztronautáit az ISS-re.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A hét utas szállítására alkalmas Dream Chaser első pillantásra a NASA űrsiklóinak kicsinyített változatának tűnik. Megközelítőleg 9 méter hosszú, szárnyfesztávolsága pedig 7 méter. Összehasonlításul, a nyugállományba küldött űrsiklók hossza 37 méter, szárnyfesztávja pedig 24 méter volt."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.