Durva támadást intézett a UPC a magyar internetezők ellen, ami a rosszemlékű netadó-ügynél is komolyabb veszélyt jósol a hazai internet-szabályozás számára.

Április elsejével a cég (pontosabban annak anyavállalata a Liberty Global International) megszűntette a közvetlen adatkicserélést az Externet internetszolgáltatóval, ami azt jelenti, hogy a UPC ügyfelei három napja nem érhetik el az Externet által tárolt honlapokat.

Az Externet számos nagy adatforgalmat bonyolító, népszerű szolgáltatásnak ad otthont, így többek közt az RTL Klub vagy az közmédia videós tartalmainak is. A tévével nem rendelkező UPC-s felhasználók körében nagy felháborodást váltott ki, hogy immár neten sem tudják követni a csatornák műsorait.

Na menjetek a búsba, nem egy korlátozott helyi hálózatra szerződtem és nem is arra fizetem a havidíjat. Ezt az RTL-kizárást amúgy kormány bácsi kérte, vagy önszorgalom?

- írta egy panaszos a Facebookon.

A HWSW úgy tudja, a UPC döntése mögött üzleti szempontok állnak: a cég szeretné kikényszeríteni a szolgáltatóktól, hogy a továbbiakban fizessenek a hálózatába küldött adatokért.

A lépés azonban a netsemlegesség elvének megsértéseként is értelmezhető, amelyről Amerikában jelenleg nagy viták zajlanak. A netsemlegesség alatt azt értjük, hogy az interneten zajló forgalom korlátozatlan és ellenőrizetlen, vagyis a szolgáltatók nem diszkriminálhatnak vagy büntethetnek más szolgáltatókat vagy bizonyos tartalomtípusokat üzleti érdekeik szerint. Ez látszik most megdőlni a UPC húzásával.

A cég internetszolgáltatása egyébként sem áll ma a helyzet magaslatán. Egy, a korlátozástól valószínűleg független technikai hiba miatt délelőtt sokaknál egyáltalán nem volt internet.

"Én UPC-s vagyok, de itt már net sincs amúgy fel órája, LTE mobilrol írom ezt is. Telefonon sem lehet őket hivni. Totál lehaltak."

- írta egy olvasónk.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az RTL a jelenkori Szabad Európa. Érthető ha minden eszközzel zavarják a vételt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@Dr plágium: Itt nekem kicserélték amikor pár éve másik tv-t vettem. Igaz kivertem a dilit hogy szar a távirányítójuk (kiderült a tv árnyékolta le a médiabox infráját:-))) ) de kicserélték hamar :-D
Rózsika Hatházi
Én pont szerdán kaptam egy e-mailt a UPC-től, hogy töltsem ki a kérdőívet megelégedésileg. No, ki is töltöttem, hozzáfűztem, hogy jó lenne, ha a telefon nem áram függő lenne. Mert, ha áramszünet van és az ember lányának netán nincs mobilja, akkor annyi. Mit ád az isten, pont szerdára volt kiírva az Elmü által karbantartási valaminek csúfolt áramszünet. A dolog érdekessége, hogy a lakásban minden működött elektromosan, de se telefon, se tévé, se internet nem volt. Próbáltam mobilon hívni a UPC-t, de kettőt pittyentett, mintha foglalt lenne, oszt annyi. Hát, mit mondjak, a második pittyegésre feladtam.
bakegya
Minden cölöp tetejéről-vágyálma-a teknősnek a világhálón is fenn akadni-mert annyira fél a LAJOSTÓL hogy NA.Tompika a beléptetö rendszerszervező-ezek már az első JELEK!
DogAdventures
Nálunk tök jól működik a upc. Tönkrement a média box winchestere,fél órán belül kicserélték.
2 nap és fél óra,a bejelentéstől számítva.A bejelentés kb:3 óráig tartott,mire végre szóba álltak velem a vonal másik végén.(Túlzsúfoltság miatt.) Érdekesek az előfizetési díjaik is.Bemegyek,hogy lemondom az előfizetést,egyből ugyanazért a csomagért kevesebbet kell fizetnem,csak maradjak náluk.Évente többször is érdemes ezt meglépni.
radios45
Van más szolgáltató is Mo-n, úgy hívják Digi-tv, internet +58égi csatorna, bárhol működik, nézhető. akár Bp.en is.
Nem muszály leragadni egy kábel tv,szolgáltatónál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok