A viselhető eszközök kategóriája gyarapodott egy érdekes újdonsággal, egy személyi légkondicionálóval. Hidegben fűt, melegben hűt, ilyen egy jó klímaberendezés, és pont ezt tudja a MiClimate. Amivel azonban kitűnik társai közül: egy viselhető eszközről van szó, azaz egy személyi légkondiról. A készülék akkora, mint egy kisebb tablet (mondjuk egy iPad mini), és a súlya csak valamivel több, mint fél kilogramm, és övre teheti rá a viselője. A MiClimate egy arizonai startup terméke, és készítői nem is titkolják, hogy a felhasznált technológiát (amelyben a termoelektromos hatást kamatoztatják) a haditengerészettől licencelik. A személyi klímához egy okostelefonos app is tartozik, amellyel – Bluetooth-kapcsolaton keresztül – szabályozható az eszköz. A fejlesztők elsődleges célcsoportjuknak a kerékpárosokat tartják.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
A könnyűszerkezetes épületben lévő munkahelyemen nincs légkondi. Egy kolléganőm komoly szívpanaszokkal táppénzen van, nem bírta a fullasztó meleget. Az öt frissen érettségizett tanulóból már reggel kettő rosszul lett, nem bírták a fullasztó levegőt. Én magam így hatvan körül egyre nehezebben viselem a forró nyári napokat az egyébként is súlyosbított körülmények között. (Még kb. öt évig dolgoznom kell!) Jó lenne nekünk egy ilyen szerkezet legalább kipróbálásra még mielőtt nagyobb baj nem történik. Hol lehet beszerezni olcsón? (Mert a bérünk kevés.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.