A norvég állami nyugdíjalapnak annyit pénze van már, hogy változtatnia kell befektetési szabályain. Máskülönben nem tudja majd mibe tenni a felhalmozott vagyont. A Norvég Állami Nyugdíjalap által kezelt vagyon értéke idén már megközelítette a 261 milliárd norvég koronát, azaz a 30 milliárd dollárt, s emiatt befektetési politikája komoly korlátokba ütközhet - írja a Bloomberg. Ez az alap a Norvég Állami Vagyonalap kistestvére, amely a világ szinte összes jelentősebb tőzsdei cégében részesedéssel bír, eszközértéke meghaladja az 1100 milliárd dollárt, s amely az ország állami olajbevételeinek egy részét fekteti be, hogy majd akkor is legyenek tartalékai az országnak, amikor az olajexportból már nem származik ekkora jövedelem.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mert nekik nincs igazi demokratikus vezetőjük, mint nekünk! =))
1magyar
Ha nem költik el stadionokra és egyéb pazarlásokra a vezetők akkor van és lesz nyugdíj.
silber13
@1magyar: Ezt a csúti elmebetegnek és a hordájának tessék mán mondani!
RonaGyuri
@Eriksson: nehogy azt mond, hogy azt ti nem tudnátok szétlopni!!! =)) Legfeljebb a kasznár nem az 1800. hely környékén tanyázna a forbes-listán
Eriksson
@RonaGyuri: Ki az a ti? Ha az én vagyok, akkor nem én adtam el az összes áram és gázszolgáltató céget, a MOL részvényeket, a hőerőműveket, hogy csak az energiánál maradjunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.