A Facebook egy bírósági beadványban azt írta, ha az ír adatvédelmi hatóság valóban megtiltja nekik, hogy európai felhasználók adatait továbbítsák az Egyesült Államokba, akkor kénytelenek lesznek bezárni a boltot Európában – írja a Telex.

A Facebook azzal fenyegetőzik, hogy kivonul Európából

Az ügy hátterében az áll, hogy az Európai Unió Bírósága azonban idén július 16-án hozott egy mérföldkőnek számító döntést: érvénytelenítették az EU és az USA közötti adattovábbításnak eddig keretet adó megállapodást, az úgynevezett Privacy Shieldet (adatvédelmi pajzsot). Ezt a döntést a tagállami hatóságoknak kell végrehajtaniuk, a Facebook esetében például az írországinak, mert ott található a cég európai központja.

Az egyelőre még csak a Facebookon működő, volt indexesekből álló portál úgy tudja, a Privacy Shield nem védi kellőképpen az európai felhasználók személyes adatait, mert az

Egyesült Államokban nincs megfelelő garancia arra, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek ne férhessenek hozzá külföldi állampolgárok adataihoz.

Magyarul nem látták biztosíthatónak, hogy az európai adatokba ne kukucskálhasson be a CIA, az NSA, vagy bármelyik más hárombetűs kormányhivatal.

Yvonne Cunnane, a Facebook írországi leányvállalatának adatvédelmi vezetője a beadványában azt írta, ha teljes egészében fel kell függeszteniük az adattovábbítást,

nem világos, hogyan tudnák továbbra is elérhetővé tenni a szolgáltatásaikat Európában.

Cunnane szerint az eljárás nem fair, például csak három hetet kaptak, hogy reagáljanak a döntésre. Elfogultsággal is megvádolta az íreket, amiért egyedül a Facebookot pécézték ki az amerikai cégek közül.

Tényleg elfajulhat odáig a dolog, hogy a Facebook lelép Európából? Kiderül a Telex posztjából:

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha kivonul, mindenki túl fogja élni!!! Csak menjen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gazella
@csipetke: én csak a messengert használom.
csak úgy....
majd a lölö megveszi viktornak a viktor pénzéböl karácsonyra..
Pálinkás Pál
Csak halkan jegyezném meg...mi ez a felháborodás...a fészről olyan adatokat tud megszerezni az USA..amit a sok hülye önként,és dalolva megoszt magáról!!! és ez minden ilyen "közösségre" igaz..az kerül a netre ,amit felpakolsz...
verőce21
Ekkora üzletet nem fognak átadni másnak.
Legfeljebb az elképzelhető, hogy Európára specifikusan alapítanak egy leányvállalatot.
ómió
Ezt a "pótolhatatlan veszteséget"...!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.