A különböző kormányok - köztük a magyar is - erősen túlzó képet ad arról, mennyi kínai befektetés is érkezett az adott országba. A trükkök között szerepel az is, hogy a kínai hitelekből megvalósított projekteket is tőkebefektetésnek kommunikálják, miközben az valójában az adott ország beruházása lesz. Az elmúlt évtized nagy várakozásai ellenére a kínai befektetések nem érték el a jelentős szintet a kelet-közép-európai régióban, különösen nem a régió EU-tagállamaiban - derül ki egy új átfogó tanulmányból.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ez is az igazi vastagbőr

Szájjártató nyomulása a kínai érdekek mentén

Az egy dolog, hogy ebben is csillogtatja jellegzetes mindem realitást nélkülöző unortodox logikáját, de még az alpári arroganciáját is csillogtatja.
Az egy dolog, hogy csak a vak nem látja, hogy Szájjártató és az emberei százmilliós nagyságrendben nyúlják le az alkotmányos költségeket az covid kapcsán az un. kamionról leesett vadászatban. Közben még hídfőálláskodik is.
Azonban még ezen is túlmegy:
az „érveléssel”; „Magyarország kormánya a tisztességes piaci versenyt támogatja, ezért elutasít minden nemzeti alapú diszkriminációra történő felhívást”
és a „példáival”; „Magyarország a nyertese a kínai tőke beáramlásának, olyan nagyszabású projekt valósulhatnak meg ezáltal, mint a Budapest-Belgrád közötti vasút fejlesztése, vagy a Fudan Egyetem budapesti kampuszának megépítése”!! =))
folt
PAKS 2, Budapest–Belgrád-vasút, Fundan egyetem. Ezek kiknek jó üzlet?
Oroszországnak és Kínának.
A jó üzletből nyereség származik. Kinek lesz nyeresége ezekből a projektekből?
Oroszországnak és Kínának.
Mekkora összegről van szó?
Közel 2500, milliárd forintról, aminek a nagy része drága hitel, vagyis az alapösszeg jelentősen nőni fog.
Ki fizeti ezt ki?
A magyar adófizetők - köztük a két kiló krumplival megvehető, a kommunistákat gyűlölő (kis emlékeztető: Kína kommunista ország, amelyik világuralomra tör), a nemrég még "ruszkik haza" skandáló fideszesek is (akik most éppen kereszténydemokraták).

Természetesen a fideszes politikusbűnözők, kimondhatatlanul sok pénzt nyúlnak le ezekből az "üzletekből" saját maguknak, így magánvagyonosítva a közpénzt. Ez tulajdonképpen a pénzmosás egyik fajtája, amiben természetesen semmi kivetnivalót nem lát Pót Péter.

Miközben ezeknek a horror hitelnek a törlesztését még az unokáink is nyögni fogják!
Néro
A Kín-ai tőke e Hun-ba úgy áramlik ,hogy felvesszük hitelként vissza adjuk a Kín-ainak és az idehozza mint Kín-ai tőkét. Ilyen Magyarosch a megoldása a tőke beáramlásának.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.