Vannak, akik csak azért nem kérték még az új típusú koronavírus elleni vakcinát, mert nem értik az oltóanyagok működését, és emiatt félnek – véli Karikó Katalin, a szintetikus mRNS-alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója.

Kiakadt Karikó Katalin, az RNS nem épül be a DNS-be: "40-50 évvel ezelőtt senki sem kérdőjelezte meg a vakcinák hatékonyságát"
Kép: Facebook

Szerinte a szakembereknek nagy felelősségük van abban, hogy megfelelően tájékoztassák a lakosságot az új típusú koronavírus elleni védőoltások hatásmechanizmusáról, hogy senki se aggódjon teljesen feleslegesen.

A mRNS-alapú vakcinákat övező legnagyobb félelmek egyike például az, hogy az RNS beépül a génjeinkbe, vagyis megváltoztatja az emberi DNS-t. Aki ezt elhiszi, annak hiába magyarázom el tudományosan, hogy ez miért nincs így

- mondta Karikó Katalin az RTL Híradónak.

A tudósoknak meg kell tanulniuk egy egyszerűbb nyelvezet használatát, hogy azok is könnyen megértsék a koronavírus-vakcinákkal kapcsolatos leglényegesebb információkat, akiknek nincsenek tudományos ismereteik.

Ilyen veszély nincsen, az RNS nem fog beépülni

- szögezte le a szakértő.

A kutató véleménye szerint 40-50 évvel ezelőtt senki sem kérdőjelezte meg a vakcinák hatékonyságát, biztonságosságát és szükségességét.

Senki sem aggódott azon, hogy mi lesz holnap, inkább az volt a fontos, hogy a különböző veszélyes fertőző betegségek ne terjedjenek, és például ne bénuljanak le a gyermekek

- fogalmazott.

Azért most is van sok ember, aki örül a vakcinának, nagy kérdés viszont, hogy hogyan győzzék meg azokat, akiket az áltudományos, megtévesztő állítások elrettentenek a COVID-19 elleni oltástól.

Forrás: HáziPatika.com 
Címlapkép: Facebook

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Csizmás Kond: ...reverz transzkriptáz..." Temin már a 60-as évek elején felvetette, hogy egyes RNS-vírusok DNS-sé átírva beépülnek a gazdasejt genomjába,..."
Ha nem csal az emlékezetem a vakcina nem vírust tartalmaz hanem csak a koronájának egy lemásolt utánzott részét...
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...az előbbit neked szántam...
GeoCravker
@Csizmás Kond: Nagyon leegyszerűsítve:A vírus funkciói:
1. bejutni a szervezetbe
2. túlélni a sejtek közti közlekedést;
3. bejutni egy sejtbe;
4. elérni, hogy a sejt sajátjaként fehérjét állítson elő róla.
5. Biztosítani a saját RNS újraírását, becsomagolni, majd a sejmemránon, vagy a sejt pusztulása révén angoilosan távozni;
A mRNS dolga:
1. a DNS-ről másolatot tartalmazva a sejtmagból eljutni a riboszómákig;
2. A riboszómák segítségével biztosítani a fejérje-szintézist a hordozott DNS-információ alapján
A mRNS-nek hívott vakcina dolga:
1. Bejutni a szervezetbe (emberi beavatkozással megoldva)
2. Túlélni a sejtek közti utat (oltástól célpontig)
3. Bejutni a sejtbe;
4. elérni, hogy a sejt sajátjaként fehérjét állítson elő róla.
5. biztosítani, hogy ez a fehérje kikerüljön a sejtfelszínre, vagy a sejt pusztulásával a sejtek közti űrbe, különben nem váltana ki immunválaszt.
A fentieket sem kell nekem elhinni természetesen. De ez egy egész jó összefoglaló az alapműködéséről: www.nature.com/articles/nrd.2017.243

Azonban, ha nem sikerül tényszerűen tényszerűen cáfolnod, akkor javaslom azon elgondolkodni, hogy az mRNS-nek hívott vakcina működése egy mesterséges vírushoz, vagy a tényleges mRNS-hez van-e közelebb.

Reverz transzkripció. Igen az első felvetés fél évszázados. Ha jobban utánaolvasol, akkor majd olvasni fogod, hogy a rákkeltő vírusokon kívül a sejt önerőből is tesz ilyesmiket, illetve a vírusokon kívül más is kiválthatja.

A kategórikus fogalmazás tehát hamis állítás a címben.
Csizmás Kond
@GeoCravker: Mongyuk ebbe én tovább nem akarok belebonyolódni mert így is sok, de azt továbbra is hiszem, hogy ez az egész oltási izé nem holmi déenesmegváltoztatásáról esetleg az emberiség megváltoztatásáról szó vagy kiirtásáról hanem a megjelenő vírus leküzdése érdekében...hogy később mi sül ki belőle azt fel sem foghatom de én az összeesküvési elméletekben nem hiszek. Az, hogy mindezt a megszámlálhatatlan sajtó miként tálalja az ismét nagyon nagy összevisszaságot tud okozni, de mindent nem kell sötéten látni mert az hamarább öl mint a vírus.
GeoCravker
@Csizmás Kond: " hogy ez az egész oltási izé nem holmi déenesmegváltoztatásáról esetleg az emberiség megváltoztatásáról szó vagy kiirtásáról hanem a megjelenő vírus leküzdése érdekében...hogy később mi sül ki belőle azt fel sem foghatom de én az összeesküvési elméletekben nem hiszek"
:-)
Itt egy kijelentésre reagáltam, amit a tudomány sokszor megcáfolt még mielőtt leírták volna.
A köz hülyének nézése tényszerű. Ettől még a vakcina biztos nem célzottan rákkeltő ágens :-) De ezt nem is állítottam
Csizmás Kond
@GeoCravker: Nem tudom melyik volt erősebb szándék, a hülyének nézés vagy a minél hamarábbi segítség ..de én mégis az utóbbira tippelnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.