Egyre inkább főhet a Tesla cégvezetőinek feje, már weblapot is készítettek az önvezetőnek titulált autókhoz köthető halálesetek számontartására. 

A Teslát sokan az önvezető autókkal azonosítják, pedig gyakorlatilag még a legújabb szoftverrel rendelkező legfrissebb verda, a Model Y sem teljesen önvezető – írja a 24.hu. Az autók robotpilótáját irányító rendszer még nincs azon a fejlettségi szinten, hogy száz százalékig helyettesíteni tudjon egy élő sofőrt, pedig Elon Muskék 2015-ben 2017 végére ígérték a Full self-driving, azaz a „teljes önvezetés” funkció bevezetését. Az utakon zajló, nyilvános bétateszt végül 2020 októberében indult el pár ezer teslás bevonásával.

Átverés az önvezető autó, rengeteg a haláleset miatta

Fotó: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Sok Tesla-tulajdonos ugyanakkor nincs tisztában azzal, hogy nem bízhat eléggé a hivatalosan is „teljes önvezetésre” keresztelt funkcióban, és valószínűleg sokak fejében ez az elnevezés összemosódik a Teslák robotpilótájával. A két dolog kapcsolódik egymáshoz, de korántsem ugyanaz. A robotpilóta csak segíti a sofőrt, nem helyettesíti, ezért nem szabad teljesen rábízni a vezetést.

Az amerikai hatóságok sokáig félrenéztek az ügyben, de az utóbbi időben elkezdték vizsgálni ezeket a baleseteket, két szenátor pedig a Szövetségi Kereskedelmi Bizottsághoz fordult, mert szerintük megtévesztő a cég üzletpolitikája.

Forrás: 24.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Nem az autó a hibás hanem az ostoba sofőr, hogy rámeri bízni az életét pár alaplapból kamerából és zenzorból álló autóra.
Peller Anikó
@sgl: 205 halálesetet gyűjtöttek össze aminek részese volt a Tesla. Viszont nem ő volt a hibás.

9 eset amelyben a tesla automatika vezetett.

Bajos azonban, hogy baleset esetén az elektromos autók kigyulladnak amint megsérül a Lítium akkumlátor. Elolthatatlan a tűz.
Peller Anikó
@sgl: Valamivel biztosan ki kell váltani, mert elfogy a lítium. Sajnos minden elfogy.
Designer
Felejtsük ezt el! Autót / járművet érvényes jogosítvánnyal lehet csak vezetni! Önmagát se tudja minden ember "vezetni", nemhogy egy gép!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.