Közhely, de néhány évtizeden belül a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy alig készül erre a lakosság: az öngondoskodást segítő megtakarítások (életbiztosítások, nyugdíjpénztárak, NYESZ) aránya nagyot csökkent az elmúlt években a megtakarításokon belül. A járvány miatti kényszertartalékolás sem javított érdemben a helyzeten: bár hosszú ideje nem áramlott annyi friss pénz a nyugdíjbiztosításokba és a pénztárakba, mint idén az első félévben, a megtakarítók száma nem alakult kedvezően. A Portfolio szerdai Öngondoskodás 2021 konferenciáján értékelik a helyzetet a hazai megtakarítási piac vezetői.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"alig készül erre a lakosság"

Egyszer már készült, aztán jött a gonosz törp és mindet ellopta!...
kissé felnőttem
öngondoskodáshoz annyit életbiztositás elértem a nyugdij korhatárt aztán az életbiztositásomat kifizették mert onnantól túl magas kockázat lettem, hát leszarom a biztositót ezek után, pedig évekig fizettük menjenek kétkezi munkásnak ne házaljanak mint a fideszekek, házhoz jön agitálni ne már otthon agitáljon.
vacsi
@kissé felnőttem: Nekünk is volt élet- és nyugdíjbiztosításunk, amikor nyugdíjba mentünk, egy összegben kifizették: azaz megkaptuk a befizetett összegeket - egyetlen fillérrel sem többet. Ennyi erővel a párnacihában is tarthattuk volna! Ezek után én is lesza...m a biztosítót...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.