Akár pártot is foglalhat magának Márki-Zay Péter ha behúzza az előválasztást, így biztosítva, hogy legyen frakciója, mert az nem árt, ha valaki miniszterelnök akar lenni, vagy éppen az. A jövő hét elejére kiderül, hogy a virtigli baloldali Dobrev Klára vagy a rendszeren kívüli jobboldali populista lesz-e Orbán Viktor kihívója, de bárhogy is alakul a tavaszi meccs, az ellenzék egyfajta tisztítótűzre készülhet – beszélgetés Pulai Andrással, a Publicus Intézet stratégiai igazgatójával.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mintegy véletlenül megfogalmazta a lényeget

Nagy B. György a Népszavában beszélgetett Pulai Andrással, a Publicus Intézet stratégiai igazgatójával.

A cikknek „Előválasztás: az első fordulóban az ördög csak játszott az öngyújtójával” külön pikantériát ad, hogy ez intézet volt, amely a minap odanyilatkozott felhagy a béljóslással, mert „nem mér, mert annyira hullámzó az alanyok lelkiállapota, hogy nehéz lenne kitapintani a valós közhangulatot”! Hic & nunc – bár nehezen, s csak azért említettem fel, mert ez is a lelkiállapotra vonatkozik– megállom, hogy nem röhögöm körbe a dolgot, de a kiragadott mondatom nem a vendégtől származik, hanem az egyik kérdés részét képezte.
„Ami a választó lelkivilágát illeti, az az előválasztási közhely, hogy az első forduló után, ahol a párthűség dominálhatott, a második menetre az előválasztás résztvevőinek tényleg ki kellett találniuk, miből áll össze a számukra ideális politikus” – kezdődik az egyik kérdés. Meg kell jegyezzem ez a „szavazó lekivilága” is egy olyan fellengzős duma, mint az a bizonyos „a szavazó fülke magányában”!
Megintcsak nehezen, de megállom: most azt, hogy nem értekezek a Gipsz Jakabok szellemi kvalitásairól, csak arra hívom fel ismételten a figyelmet, hogy igencsak sikamlós játék a idétlen paraszt-vakítás.
Maradva az idézetnél. Az előválasztás volt egy korrekt része is, pontosabban 106, igen a képviselők versenyeztetése. Ez nem csak jó, de korrekt is. Balóban arról szól, hogy kiket szeretnének a választók indítani Orbán emberei ellen. A média és a megmondók által ezerrel hájpolt (nem elírás!!!) ME-castinggal szemben. Bár abban akár lehet némi igazság is, hogy akadtak olyan esetek is, mikor az az átkos „párthűség dominálhatott”, és csak a II. forduló az, ahol elvész a ráció.
Túl az evidencián, hogy nálunk nem választ senki ME-t (még a parlament sem róla, hanem a „kormány-program” -ról szavaz), rögzíteni kell, hogy a magyar választási rendszer alapvetően párt-centrikus, s ebbéli voltát a változtatások (különösen...
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy majdnem korrekt felvetés

a Magyar(ék)-kodás margójára

Mottó:
„„Fegyver csörög, haló hörög,
A nap vértóba száll,
Vérszagra gyűl az éji vad:
Te tetted ezt, király!”

A 444.hu „Kibírja-e az ellenzéki összefogás a kölcsönös fideszesezést?” címmel elmélkedik arról, hogy „Az előválasztás végéhez közeledve mindkét állva maradt miniszterelnök-jelölt megvádolta a másikat a Fidesszel való összejátszással. A kampányban ezek a kijelentések elsősorban a szavazók mozgósítását szolgálták, de lehet súlyosabb mellékhatásuk is.”!
Nos nem tudom megítélni, hogy ezek hogyan hatnak a választópolgárokra. Nem vagyok jós. Még akkor is, ha sokkal többet tudnánk a tényezőkről, akkor is az összefüggés zavaros lenne.
Azonban azt egyértelműen kijelenthetjük, hogy finoman fogalmazva, nem akarván megbántani a kitalálókatº ez is egy jól kiszámítható „Risiken und Nebenwirkungen”-je az ME-jelölt casting-showjuknak! =))

º Meg kell jegyezzem, hogy többjükről – az elmúlt években felmutatott „munkásságuk”-ból egyértelmű - közismert, hogy számukra nincs fontosabb, mint a saját vélt vagy valós érdekeik mentén megfogalmazott véleményük minél hangosabb kifejtése! =))
csipetke
@KisTehen: 08:14 Na akkor keress 2021-es adatot,és akkor látni fogod,hogy soha nem volt még akkora az államadósság,mint most. Hitelből osztogatnak, hiszen jön a választás. Ha szerencsénk van,orbán eltakarodik,de az irgalmatlan-nagy adósságot még a dédunokáink is fizethetik.A megévő rohadtnagy adósság tetejére a múlthéten vettek még fel Kínától 183 milliárd eurót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.