A Meta és az EU között régóta zajlik már a vita az adatgyűjtésről – végül az EU-nak lett igaza.

Változtatás előtt a Facebook, nemsokára fontos kérdést tesznek fel a felhasználóknak

Illusztráció: Pixabay.com

Jelentős változást hajt végre Európában a Meta, hogy megfeleljen az új uniós elveknek – írja a Guardian nyomán a 24.hu. Ezek értelmében

a Facebook és az Instagram anyavállalatának a jövőben egyértelmű engedélyt kell kérnie a felhasználóktól, hogy személyre szabott hirdetéseket jelenítsen meg náluk.

A változást azt követően jelentette be a technológiai óriásvállalat, hogy több ország szabályozó hatóságának is célkeresztjébe került, amiért célzott hirdetések megjelenítésére használtak a megszerzett adatokat.

A Meta és az Európai Unió tagországai között régóta zajlik már a vita a felhasználói adatok gyűjtése, és azok felhasználási módja miatt. A Meta sokáig azzal érvelt, hogy jogos érdeke fűződik a felhasználók adatainak ily módon történő feldolgozásához, most azonban fejet hajtott a döntés előtt, mely alapján ez visszaélés. Az adatgyűjtésre és -felhasználásra vonatkozó kérdés valamikor a következő hetekben, hónapokban kerül majd a felhasználók elé.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Nem vagyok LNE !!
Én nyitottabbá tenném,kevésebb rendőri módszereket alkalmaznék
Például a letiltások terén amelynek én is szenvedője vagyok már több éve..
Fölöslegesnek tartom a profil igénylést is!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
@jáger laszló: Pedig sokkal komolyabb ellenőrzések kellenének. Negyedévente személyi+webcam ellenőrzés szűrhetné a trollokat! A kamuprofilokkal trükközőket pedig tiltani a picsába!
A letiltásokat is szigorítani kellene.
Pálinkás Pál
@Sakk Matt: jelentkezhetsz a fideszbe...amit itt felsoroltál,az egy rendőrállam sajátja...hangsúlyozom,nincs fészbukom...szerintem egy bizonyos szint felett már kerüli az ember...
Sakk Matt
@Pálinkás Pál: Három éve nincs FB fiókom. Pont azon dolgok miatt, amiért szigorítanék!
Az eredeti céljától eltért, trollok és csalók dagonyája lett. Hiányzik az a néhány hasznos csoport, melyeknek tagja voltam, de a politika, a geil fotók és az üzenőfalat elborító felesleges téma miatt lemondtam inkább az egészről.

Az pedig tévedés, ha az ember ellenőrzött felületen olvasna híreket, üzletelne vagy csak kapcsolatot tartana, akkor mindjárt diktatúra-párti! A facebook nem kötelező!!!

Ha elmész egy eseményre a való világban, ott is elvárod, hogy a lehetőségekhez mérten ne kötekedő barmokkal kelljen az időt töltened. Érdekes módon az senkit sem zavar, hogy a meccsekre csak regisztrált drukkerek mehetnek be ruházatuk átvizsgálása után. De a repterek biztonsági intézkedései sem baxák ki a biztit.

Igen, mint egy online jogsi hosszabbítás esetén, úgy lehessen FB profilja az embernek. Saját névvel!
A rejtőzködés, bujkálás nem szabadság! Az ilyen embereknek inkább takargatnivalójuk van, hátsó szándékkal vannak jelen a közösségi térben.
Sakk Matt
@Pálinkás Pál: Az emberek a netes szabadságuk miatt aggódnak, miközben már rég ezer lánccal kötve online-rabok! Az adataikat önként adják oda cégeknek, pedig mindent jelszóval védenek és boldog tudatlanságukban biztonságban érzik magukat.
És akkor egy fényképes regisztrációt vagy egy rendszeresen kirekesztő balfasz tiltását rendőrállamosdinak tartod?! Hiszen a Nagy Testvér figyel, te pedig jóváhagytad a végfelhasználói szerződésben, amit nem olvastál el!

Olvasd el, ha teheted: moly.hu/konyvek/david-yoon-nulladik-verzio
Pálinkás Pál
@Sakk Matt: én ugyan nem...rólam a " nagytestvér " is csak azt látja a neten, amit hagyok...pontosan a mindenhol jelenlévő cenzura, naplózás miatt...
Pálinkás Pál
@Sakk Matt: te most pontosan az orwelli 1984 világát dicsőíted...mellesleg jópár ismerősöm azóta nem jár meccsekre...,nem csak a foci minősége miatt...de úgy látom te szeretnél teljes ellenőrzés alatt élni, lelked rajta...
Sakk Matt
@Pálinkás Pál: Szajkózd csak, de attól még nem igaz. Az érveket pedig hiába keresed : P
Az pedig hatalmas naivitásodat igazolja, ha azt hiszed, a szokásaid, a szóhasználatod, a politikai és egyéb identitásod nem információ.
Pálinkás Pál
@Sakk Matt: azt miről info...?...van egy " publikus " netes életem, és van egy szabad--...,csak nem irigykedsz...?...
Sakk Matt
@Pálinkás Pál: Jól van, agytröszt :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.