A Meta és az EU között régóta zajlik már a vita az adatgyűjtésről – végül az EU-nak lett igaza.

Változtatás előtt a Facebook, nemsokára fontos kérdést tesznek fel a felhasználóknak

Illusztráció: Pixabay.com

Jelentős változást hajt végre Európában a Meta, hogy megfeleljen az új uniós elveknek – írja a Guardian nyomán a 24.hu. Ezek értelmében

a Facebook és az Instagram anyavállalatának a jövőben egyértelmű engedélyt kell kérnie a felhasználóktól, hogy személyre szabott hirdetéseket jelenítsen meg náluk.

A változást azt követően jelentette be a technológiai óriásvállalat, hogy több ország szabályozó hatóságának is célkeresztjébe került, amiért célzott hirdetések megjelenítésére használtak a megszerzett adatokat.

A Meta és az Európai Unió tagországai között régóta zajlik már a vita a felhasználói adatok gyűjtése, és azok felhasználási módja miatt. A Meta sokáig azzal érvelt, hogy jogos érdeke fűződik a felhasználók adatainak ily módon történő feldolgozásához, most azonban fejet hajtott a döntés előtt, mely alapján ez visszaélés. Az adatgyűjtésre és -felhasználásra vonatkozó kérdés valamikor a következő hetekben, hónapokban kerül majd a felhasználók elé.

Forrás: 24.hu
Fotó: Pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@Pálinkás Pál: Az emberek a netes szabadságuk miatt aggódnak, miközben már rég ezer lánccal kötve online-rabok! Az adataikat önként adják oda cégeknek, pedig mindent jelszóval védenek és boldog tudatlanságukban biztonságban érzik magukat.
És akkor egy fényképes regisztrációt vagy egy rendszeresen kirekesztő balfasz tiltását rendőrállamosdinak tartod?! Hiszen a Nagy Testvér figyel, te pedig jóváhagytad a végfelhasználói szerződésben, amit nem olvastál el!

Olvasd el, ha teheted: moly.hu/konyvek/david-yoon-nulladik-verzio
Pálinkás Pál
@Sakk Matt: én ugyan nem...rólam a " nagytestvér " is csak azt látja a neten, amit hagyok...pontosan a mindenhol jelenlévő cenzura, naplózás miatt...
Pálinkás Pál
@Sakk Matt: te most pontosan az orwelli 1984 világát dicsőíted...mellesleg jópár ismerősöm azóta nem jár meccsekre...,nem csak a foci minősége miatt...de úgy látom te szeretnél teljes ellenőrzés alatt élni, lelked rajta...
Sakk Matt
@Pálinkás Pál: Szajkózd csak, de attól még nem igaz. Az érveket pedig hiába keresed : P
Az pedig hatalmas naivitásodat igazolja, ha azt hiszed, a szokásaid, a szóhasználatod, a politikai és egyéb identitásod nem információ.
Pálinkás Pál
@Sakk Matt: azt miről info...?...van egy " publikus " netes életem, és van egy szabad--...,csak nem irigykedsz...?...
Sakk Matt
@Pálinkás Pál: Jól van, agytröszt :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.