A technológia lényege a gyorsaság. Elég a kártyát viselő eszközt az olvasóhoz közelíteni és már meg is történt a fizetés. A 15 eurónál kisebb összegű vásárlások esetén a kártyamatrica nem kér PIN kódot sem, így a kisösszegű fizetések - például a tömegközlekedési eszközökön vagy az újságosnál - gyorsan és zökkenőmentesen zajlanak.

Forrás: terminal.hu
Feltöltő: tsabeeka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tsabeeka
ez tetszik! a bankkártyáknak tényleg csak az a visszatartó ereje van, hogy nem elég gyorsak. mondjuk amikor veszek egy tejet meg egy csokit, kártyával fizetek, akkor van olyan, aki felsóhajt mögöttem, hogy hjaj, hát miért nem pénzzel fizet, úgy még olcsóbb is lenne. volt olyan, akinél ügyféltájékoztattam, hogy egyébként pont nem olcsóbb, mert a kártyás vásárlás ingyen van, a pénzlevétel meg nem annyira. szóval ha gyorsabb lenne a folyamat, akkor tán kevesebb lenne az ilyen okoska sóhajtozó is.
Lollipop
@tsabeeka: én is szoktam sóhajtozni, ha előttem egy csokiért kártyával fizetnek. :o)
úgyhogy éppen ideje egy ilyen gyors bankkártya matrica
tsabeeka
@pinky: na csak állj egyszer mögöttem a sorban ;D
Tcat
Alap, hogy kártyás fizetés :) Mondjuk sajna tényleg lassabb, de azért kibírható. Jó van 1-2 üzket ahol szerintem füstjelekkel kommunikál a POS a bankkal olyan tetűlassú, de azért inkább kivétel.
tsabeeka
amúgy ahogy észreveszem, a K&H-s terminálok mintha gyorsabbak lennének (amellett, hogy közbejátszhat még sok tényező)
keseruimre
én ahol csak lehet kártyával fizetek itthon belföldön, ha pedig külföldön, akkor csak kártyával. amúgy néha tényleg tetü lassú.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.