- Emelkednek jövőre a betegellátás térítési díjai - mondta az egészségügyért felelős államtitkár a kormányszóvivői tájékoztatón.

Forrás: eloszto.hu
Feltöltő: eloszto
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Visszajön a 300.- Ft,.- os vizit dij is, csak más lesz a neve.
csutak
Nekem lefóliázva el van téve a mentességi papírom, lévén véradó voltam a 120.ig.
Remélem ez marad, mert nekem nincs miből fizetni a többi átlagnyugdíjashoz hasonlóan!
vukkocska
Miután egy komoly műtét kórházi ápolási ideje legalább 10 nap, had fizessenek a nagyon betegek. Voltak képesek az ország zsebéből a népszavazással 5 milliárdot kivenni, most azért törvénybe foglaltatják a térítési díjakat. Az Alkotmánybíróság meg elmondhatja a véleményét erről, csak nem kötelező erejű a véleménye. Gusztustalan banda.
Dr.luigilongo60
Most hol vannak az agyaroggyant 300 ft-os szavazók?Nem mernek kijönni a fülkéből, ahol eddig birizgálták a forradalmat?
Tetves, szemét banda!
madarfutty22
Mi lesz azokkal, akik nem tudnak fizetni, otthon nincs ki ápolja?
vukkocska
@madarfutty22: elszállnak, mint a madárfütty. Csak nem olyan szép hanggal.
szaboria
Mit össze sírtak sokan a 300.-ft. vizitdíj miatt most sokkal többet lenyúlnak. Ami felháborÍt még,hogy látleletért 3000.-ft kell fizetni.
KöBüKi
Lassan már kezdek örülni ezeknek a fütyiszes mocsokságoknak!
Mert igy tavaszra csak összejön annyi a rovásukon hogy elsöpri őket a népharag!!
vukkocska
Most olvastam a stop.hu-n, hogy milyen áremelkedésekre lehet számítani a fővárosban. Meg lesz itt oldva nemsokára a 7 napos ingyenes, majd fizetős kórházi ágy. Azt írták, hogy 9,7 %-os emelés indokolt a temetői díjakban, mert kevesebb temetés volt, mint ami a tervbe volt véve. Lesz itt munka bőven. Aki nem tud fizetni, meghal. Azért azon is elgondolkodhatna a temetkezési intézet, ha nem ilyen horror árai nem lennének, nem vinnék haza olyan sokan az urnát, amit én elég viszolyogtatónak tartok. A halottnak meg kell adni a végtisztességet és nem a szekrény tetején, vagy a vitrinben tárolni
gabrella
Ki és mennyit fizet a látlelet kiadásáért?

A térítési díj ellenében igénybe vehető egyes egészségügyi szolgáltatások díjairól szóló 284/1997. (XII. 23.) Korm. rendelet 2. sz. melléklete szerint a látleletkiadás térítési díja ma 3.000 Ft.
csutak
@vukkocska: Kukac rajtam sem fog röhögni!
És szép csendben a szóróparcellába vele...
vukkocska
@csutak: egy szóróparcellás temetés a fővárosban 140-150 ezer forint. Az sem mindegy, hogy melyik temetőben. A Köztemetőben olcsóbb, de nagyon snassz, a Fiumei útiban elegánsabb, de sokkal drágább. Azonban nagyon sok ember még ezt a "legolcsóbb" temetési formát sem tudja megfizetni. Egyébként meg én is inkább legyek szétszórva, mnt hízlaljam a kukacokat. Meg is borzongtam, ahogy leírtam.
barben
A látleletért sztem ugyanabból az okból kell fizetni, mint pl. a jogosítvány orvosi papírjáért nem? Nem tartozik a TB által finanszírozott orvosi ellátás körébe.
profon
Én úgy hallottam hogy 0, forint lesz az egészségügyi ellátás,de helyette bevezetik a betegségügyi ellátást ami egy picit drágább de a "mijenk" ! :)
anka
@vukkocska: - nekem megteszi egy tesco gazdaságos uborkásüveg a spájzba.....

- és népszavazás az mikor lesz????
Dr. Akula
@anka: népszavazááááás?????? Ne álmodozz!
@profon: :):):):)
anka
@macko58: - dehogy is!!!! - ő már eladná az országot annyira verné a nyálát, hogy kérdezzük meg a népet. - ő mér nem kérdezi???? - csak erre kérdeztem....:)))
Dr. Akula
@anka: igen, értettem:)) A népszavazás intézmémyéz el lehet felejteni, amíg a kis Bonaparte pöffeszkedik ottan fent.....
Dr. Akula
@macko58: intézmémyéz=intézményét .......helyesen:)
anka
@macko58: - és sajnos ott is marad! - már elrendezte...., a külföldi magyarokkal újra szavaztatja magát.:(((
profon
És ha mind elköltöznénk külföldi magyarnak akkor mi lenne ??
feketeözvegy
@nyanya001: és sokkal több lesz mint 300..........
feketeözvegy
@profon: simán megkoronázná magát, és ő lenne a kisebbség királya
profon
@feketeözvegy: A "kisebbség" ez jó :)
Kutyafüle
Tehát mégiscsak jó volt a vizitdíj ugye?Hát kidobtunk az ablakon egy népszavazás árát!
Ha ez a rendelkezés biztosítja a minőségi ellátást, úgy orvosi-ápolási téren, ám legyen! De tartok tőle, hogy a hatodik napon hazamegy a betegek 80%-a!Még az is kérdés, mi után kell fizetni?
Ha igénybe veszem a rheumatológiai kezeléseket, (gyógyvíz) ott is kell önrészt fizetni,de nem a saját gyógyszereimmel gyógyítanak, mint sok kórházban!
Hát szép lesz, az orvos a hatodik naptól kedves lesz, a nővér megmosdatja a 80 éves tehetetlent........
Hagyjátok már azt a hülye urnát!
egyszer Indiából kapott valaki egy gyönyörű cizellált fémdobozt, azt hitték a Tánti küldött eredeti indiai fűszereket, el is használták grillezésre! 1 hónap múlva jött az értesítés, miszerint a Tánti hazatért.
coyote3
Nálam most szakadt el a cérna! Hogy azt a jó büdös k....édesanyjukat! A 300 ft-os vizitdíj ellen prüszköltek! Ez bezzeg nem csípi a szemüket!
csutak
Pedig be akartam feküdni a zárt osztályra, de ha a hülyéknek is fizetős lesz akkor annyira nem vagyok hülye, hogy benn is maradjak:)
farkas
Nyolcszáz Ft naponta. Nem olyan vészes. Vizitdíj meg nincs. Eddig a népszavazás előtt is kellett fizetni napidíjat, de már az első naptól. Értse már meg mindenki, hogy nincs lovetta ahhoz az ellátási igényhez, amihez az átkosban hozzászoktunk. Gondolom szoc alapon kérhető hozzá majd segély.
Dr. Akula
@farkas: milyen napi díjat kellett fizetni, és hol????????????? Mi van?????
farkas
2 éve szedték ki a csavarokat a törött bokámból, simán fizettem a napidíjat, addig oda sem adták a zárójelentést. Még Gyurcsi alatt.
orogordog
@farkas: Nem ért meg itt senki semmit! Akkor a t.b.-ét minek vonják? Majd kötök biztosítást magamra, ha akarok! Vagy fizetek az ellátásért! Lenyúlós banda ez is, mint a régi.
farkas
Magyarországon a legalacsonyabb a foglalkoztatás. Sok a Tb-t nem fizető öreg. A Tb fizeti a táppénzt is. Egyszerűen ennyi járulékból ennyi beteget ilyen struktúrával nem lehet ellátni. Az, hogy összeomlik az Eü., nyilván nem igaz, csak minőségileg romlik le, mint ázsiai, afrikai barátainknál, ahol szintén működik még Eü. Persze hogy lenyúlós. Akkor sem jön ki, tudom hogy érted, csak izélsz.
Dr. Akula
@orogordog: valami hasonló van az USÁ-ban, mint amit mondasz.
farkas
@macko58: persze. Edig volt ilyen. Most a rokonaim is prüszkölnek kint, hogy miért fizessenek a sok lézengő munkanélküli bevándorló után- de Obi most kezd áttérni a szolidaritás alapú Tb-re.
orogordog
@farkas: Akinek nincs biztosítása az fizet (most is)! Nyugdíjas egész életében fizette a t.b.-ét.
Dr. Akula
@farkas: ha valami komolyabb bajod lenne, (ne legyen!) akkor 2-3 hetes kórház ezekután többe fog kerülni, mintha a napidíj maradt volna!
Ez (is) itt a legnagyobb disznóság!
farkas
@macko58: Ez így van, mert a napidíj maximálva volt évi 6 ezer Ft-ban. Ennek nem tudom lesz-e felső határa, de kellene, mert a legsúlyosabb betegek mi a ...-t csináljanak!
farkas
@orogordog: Tudom. De nem az elvekről van suzó, hanem nincs lovetta a kasszában. Amit nyugdíjas polgártársaink befizettek, rég eltűnt. Az átkosban lehetett belőle lakótelepet építeni meg fegyvert venni Angolának pl. stb. Lényeg, hogy hónapról hónapra MOST nincs meg a kiadás és bevétel egyensúlya.
KöBüKi
@farkas: Ezért el kell venni a pénzt 3 millió embertől hogy legyen a többinek,meg legyen nyugdijra.
Akkor is lenne ha a gazdasággal foglalkoznának.!
laja001
Nem lenne már ideje hogy a fülke forradalom kiszélesedjen az utcán is?
mindenlében
Örülök neki, csak minden számlán legyen rajta nagy betűvel, hogy A 300 forintos VIZITDÍJ HELYETT.
farkas
Na tisztázódott a helyzet, mert elolvastam az eredeti törvényjavaslatot. a MÉDIA SZÓRAKOZOTT VELÜNK MÁR MEGINT.
Tudniillik a törvénytervezet arról szól, hogy az ápolási osztályokon és a krónikus osztályokon kell fizetni, ahol eddig is volt térítés. Tehát NEM a mindenféle betegséggel kórházban fekvőkre vonatkozik, mint amilyen Gyurcsi alatt a kórházi napidíj volt. Értjük, emberek?
farkas
Mi van elvtársak! Az igazság nem érdekes?
Dr. Akula
@farkas: ha elvtársazol, a fideszeseket kérdezd! Ott van a legtöbb!!!!
Majd válaszolnak!
"a törvénytervezet arról szól, hogy az ápolási osztályokon és a krónikus osztályokon kell fizetni, "
És mennyit kellet eddig ezeken az osztályokon fizetni??
Mi a különbség az ápolási, és a krónikus osztály között? Vagy nem minden kórházi osztályon ápolnak? akkor mifenét csinálnak? Mondjuk Én tudom sajnos, de írd ide a többieknek is.
Válaszokat "nem vagyok elvtárs" jeligére, ide kérném!
sasi1115
@macko58: Megelőztél! Az igazság nem érdekes? Dehogynem, csak az a fontos. Az igazság mellőzése általában a fitymafanokra jellemző, mikor már nem tudnak csúsztatni meg maszatolni, akkor elkezdenek személyeskedni, magyarkodni meg komcsizni. Ja és feláll a kuki attól hogy most minden milyen fasza és nemzeti.
farkas
1. melléklet a …./2010. (…) Korm. rendelethez

A Kr. 1. számú mellékletének 5. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. Az Ebtv. 23. § h) pontja alapján az ápolási osztályon orvosi beutalás alapján történő elhelyezés
és ápolás esetén, illetve krónikus fekvőbeteg-ellátásban ápolási díjjal finanszírozott biztosított után
a részleges térítési díj 600 Ft/nap.”
Úgy tudom, ápolási osztályon nem gyógykezelés folyik, hanem nehezen ápolható beteg(rosszul mozog, fekszik stb) ápolása. Úgy tudom 300 Ft volt, de erre mérget ne vegyetek. Krónikus osztályon ismert krónikus betegséggel hosszú gyógykezelés folyik, de ez a szöveg szerintem nem erre vonatkozik, mert ezt az OEP fizeti, hanem ha ápolási feladatokat lát csak el.
Dr. Akula
@farkas: ezek szerint a személyi oldalon az "orvos" csak megtévesztés.
Nem kellene! Én direkt nem írtam oda semmit, hogy ne csalódjanak bennem!
Vagyok, aki vagyok! Le kéne törölnöd az orvost, barátom!
farkas
@macko58: Vagyok aki vagyok. Mi a gondod?
Dr. Akula
@farkas: semmi! Csak olyat írj, ami igaz is. Nem nagy ügy. A hazugság bűn! Ha hívő vagy!
farkas
Ja. Hívő vagyok, azért nem sértelek most meg. Nézd meg az előző hozzászólásaidat, hogy Te is bevetted ezt a sokat kell fizetni mindenkinekmintavizitdíjnál dumát. Nyugodtan sarazz, lepereg kisöreg.
KöBüKi
@farkas: "Lapjával" állj hozzá akkor megmarad!!!
Dr. Akula
@farkas: "doki"! Te is tudod, hogy ez csak az előre beetetés! ennél a valóság
sokkal szarabb lesz!
És tévedsz! Az oviban jobb volt!:):):)
farkas
Jó lesz minden. Nem fog fájni. Kis alvás és kész.
orogordog
@farkas: Miért is kampányolsz most itt egy fidesz lenyúlás, pont olyan mint az mszp lenyúlás. fidesz-től mér jobb az Te sem tudod!
Nem mindegy kirúg beléd? fidesz-től jól esik?
Dr. Akula
@farkas: jó éjt, nagyöreg! Láttad az Indul a bakterház című alapművet?
A piócás ember jutott eszembe! Ő is orvosnak képzelte magát!:):):):)
KöBüKi
@macko58: A farkasnak nincs piócája! - SE.!
kinyílt a bicska a zsebemben
" Fizetős lesz a hajléktalan szálló is! Csak az mehet oda aludni, aki albérletet fizet! " Akik családi pótlékban részesülnek azoknak pedig az adókon felül gyerekenként kb 20000 forintot be kell havonta fizetniük az állam kasszába előre, hogy kapják azt a kb 16000 forintot gyerekenként! (Három gyerek, négy kerék, hitel..... végrehajtás) A munkanélkülieket kifogják végezni ha 30 napon belül nem helyezkednek el? Ha nem tudsz dolgozni, akinek az a luxus meg van Magyarországon, hogy kap táppénzt, 65 százalékot még azt is megsarcolják! Ha legközelebb meglátok egy koldust az utcán, ahelyett, hogy segítenék neki, jól belerúgok! Lemásolom a kormányzati példát! Ha ez a hír igaz, sok mással együtt ez is felháborító! Az elmúlt negyven évre fogtak mindent a rendszerváltás után! Azt mondták jobb lesz! Az elmúlt húsz évben tudott tartósan jobbat egyik is? Erre nem azt mondják: Egyik kutya, másik eb?
Dr. Akula
@KöBüKi: és töke? Vagy töketlen is???:) Csak van! Akkor meg minek
védi, ami erkölcstelen???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.