A munkanélküliség csökkentésében is segíthet az önként végzett, ingyenes meló – legalábbis a Nemzeti Erőforrás Minisztérium így gondolja. A cél, hogy minimum a lakosság harmada kivegye a részét a társadalmi felelősségvállalásból. Tehát ha elmész az idősotthonba, és Joli nénit megtologatod oda-vissza, akkor Magyarország jobb hely lesz.

Forrás: tempty.hu
Feltöltő: joli234
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
anka
- és mennyivel lesz nekem jobb az ingyen munka? - talán a kúrmány kifizeti a rezsim és a személyes kiadásaim?
- ez már a diktatúrához vezető út....:( - rabszolgasors újból!
nyanya001
A minimálbéresek szinte ingyen dolgoznak !
A boltban meg nem adnak semmit ingyen !
csak egy dolgozó
Tessék példát mutatni onnan fentről,hisz a zsebeik úgyis tele vannak már,vagy csak pofázni tudnak ingyenmunkáról?
darwin
Teljesen fiatalnak érzem magam.Visszajött a kommunista műszak,meg a " cucializmus". Hajrá fiúk!!!Csak így tovább!!!!Vissza a ...zátkosba?
DR Eric CARTMEN
Nehogy eszükbe jusson a "kommunista szombat"...
Feraj49
@darwin: A kommunista szombat nem volt nálunk kötelező,és nem csak kommunisták voltak ott.De talán nem kéne annyira "letenni"mert a mecseki Állatkert,és a Vidámpark is kommunista szombatokon,és a munkásőrök nagymértékű munkájával épült.Meg a sok szakszervezeti üdülő.Ahol fillérekért üdülhettél családostul. Ma 3 napos "nyaralás 1 főre több 10 000 forintba kerül.De épültek játszóterek,parkok is.Lehet negatív pontokat osztogatni.Csak indokold meg,hogy tudjak rá válaszolni.Nem veszekedni akarok csak halkan jegyzem meg mert Én is megéltem.És nem dőlök be a demagóg dumáknak.
darwin
@Feraj49: Bizony nem volt kötelező a kommunista műszak,csak aki nem vett részt benne,az nem várhatott sem prémiumot,sem órabér emelést,sem mást.Nálunk nem ilyen szép dolgokat kellett csinálni,hanem a gyárban ezeken a napokon ugyanúgy dolgoztunk normára mint máskor, INGYEN ,legfeljebb röhöghettünk az irodistákon ,mert nekik is az eszterga mellé kellett állniuk és egy élmény volt amikor pofán csapta őket az emulzió. De a lényeg nem ezen van.Ha Gyurcsány vagy Horn,vagy bárki az Ő oldalukról felhozta volna ezt az ötletet,mit gondolsz milyen tüntetés lett volna a másik oldalon?Milyen nagy szájtépés menne ? A "fiúk" szájából nem hiteles.
senkifia68
" ..mindenki képességei szerint dolgozzon és mindenki szükségletei szerint részesüljön.."
Ez volt az átkos kommunizmusról alkotott vágyálma!

Mára mindez már rém álom!

AKI KÉPES RÁ DOLGOZZZON, DE A SZÜKSÉGLETEIT MAJD PARLAMENTILEG (ÉS UNIÓSAN) BEHATÁROLJÁK. (jut eszembe Simor úr: Most legalább megtanulják a magyarok, hogy nincsen ingyen ebéd!!)
De lesz ingyen munka!!!! Ha bele gebedtek is, de lesz!!!!

darwin
@Feraj49: Egyébként (halkan) végigolvastad a cikket?Azt írja,hogy "a munkanélküliség csökkentésében is segíthet az önként vállalt munka".Szerinted,ha valaki ingyen elvégzi az ápolási,vagy más munkát,akkor majd valaki fog fizetni a valódi munkavállalónak bért?
Dr.luigilongo60
@senkifia68: Az "átkos kommunista" rendszer életszínvonala sokaknak ma már nem rémálom, legfeljebb csak vágyálom.
senkifia68
Régi vicc új köntösben!

Gazsit a cigányt felküldi a falu közgyűlése Budapestre, hogy kérdezze meg már Orbán Viktortól, hogy mikor lesz a demokrácia.
Orbán rövid időre fogadja
- Mikor lesz már a demokrácia aranygombos Orbán úr?
Orbán rövid ideig gondolkodik aztán az ablakhoz lép és oda hívja Gazsit.
-Látod ott a kapuban azt a nagy feket autót? -kérdi
-Hát látom!
-No! Az az én autóm! És látodd ott mögötte azt a másikat is?
-Hát persze, hogy látom!
-Az pedig a Lázár Jánosé! Látsz ott egy harmadik autót is?
-Nem látok én egyet sem!
-Na látod!!! Ha ott fog állni egy harmadik autó és az a Tied lesz, akkor lesz demokrácia!

Gazsit már nagyon várták és kisebb falugyűlés fogadta a háza udvarán.
-Na!Hallod e! Mit mondott az Orbán? Mikor lesz már a demokrácia? -faggatta Jóska, a sógora
Gazsi vakargatta egy darabig a fejét, hogy is mondja el nekik aztán felvillat a szeme.
-Te Jóska! Látod ott a diófának támasztva a talicskát?
-Látom há! Mi van vele?
-Hát az az enyém!
-Esztet meg mér mondod? A tied há!
-És ott a kerítés mellett azt a másikat látod e?
-Látom há! Az meg az enyém! Mi a bajod csávó?
-És látsz itt egy harmadikat valahol vagy egy negyediket?
-A rákegye meg a beled te!Szórakozol velem? Hát hogyan látnék amikor nincsen!
-Na látod! Ha ott fog állni egy harmadik ami az Orbán Viktoré és egy negyedik ami a Lázár Jánosé, hát akkor lesz itt demokrácia!
coyote3
@senkifia68: Ha sikerült volna elvégezned az általános 5. osztályát, talán értenéd a cikket. Bár lehet, hogy el sem olvastad, csak fröcsögsz. Mindazonáltal roppant hálás lennék, ha elmagyaráznád, hogy jön ide Simor, és az Unió? :)
senkifia68
@luigilongo60: Azon ritka pillanatok egyike amikor maximálisan egyet kell értsek veled!
senkifia68
@coyote3:
Ha téged az óvodából nem a kisegítőbe vittek volna talán halvány sejtés motoszkált volna a zsugorfóliás agyadban, hogy nem a cikkre, hanem a témájára reagáltam...
A Simor úr a társadalmi felelősség vállalás kapcsán hozható nem olyan nagy megerőltetéssel a képbe, az Unió pedig szabályozásai miatt! Mert az adóktól kezdve a kamatokba mindenbe beleszól, de a bérek és a megélhetési költségek eddig minden esetben kimaradtak az Uniós felelősség vállalásból!
gibgab
Kommunista szombat: Szovjet mintára bevezetett ingyenmunka, amelyet azután kezdtek Magyarországon bevezetni, hogy ötnaposra csökkentették a munkahetet. A ~ általában valamilyen közösségi cél megvalósításához kötődött, pl. iskola- vagy óvodaépítéshez, parkosításhoz, de sok esetben a gyárak, üzemek a kommunista szombat alkalmazásával igyekeztek a tervteljesítésben lemaradásukat behozni. A legelképesztőbb példák egyike, amikor a sebészprofesszort kertépítésre kötelezték, s ezzel hónapokra lehetetlenné tették, hogy operáljon, mert a kezén hólyagok keletkeztek. A ~on való részvétel „természetesen” önkéntes volt, de aki nem ment el, az később nem kapott például fizetésemelést, prémiumot, jutalmat vagy (–›) SZOT-beutalót.
Forrás: webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:y6wXj7oPXhcJ:www.bmcrecords.hu/pages/tartalom/right_content.php%3Fkod%3D111+kommunista+szombat&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu
qxy
Én kurva sokat dolgoztam ingyen az átkosban. Csináltuk az exportot éjjel nappal és olyanok vették fel az export pénzt aki azt sem tudta hogy a Pick exportál.Még a disznó felhajtó is kapott. Munkásőrök? ? A parancsnok a rokonom volt. Mondta. Gyere bazeg! Nem kell csinálni semmit egyik cégtől a másikba iszunk eszünk dugunk Minden ingyen van.Jó voltak kisebb munkásőrök is de azok azért kapáltak hogy olyan helyekre járjanak mint a nagyok.
senkifia68
@qxy: @gibgab: A vége felé már nem igazán működött, mert kitalálták a VGMK-kat.
A nagy kutyák mind az élvonalba könyökölték magukat, de a munkát a melóssal végeztették el, mondván, hogy nekik köszönhetik, hogy egyáltalán a VGMK munkát kapott. A kifizetések pedig hűen tükrözték a "szocialista demokrácia" szellemét. A diri kapta a 40%-át, a főmérnök és a főtechnológus osztozott a 30%-on, a többi 75 pedig megkapta a maradékot!
Volt aki azt mondta, hogy akkor inkább a kommunista műszak, mert akkor a főtechnológus körme alá is néha oda szorult a kosz!
qxy
@senkifia68: Mink i s benne voltunk sajnos de akkor szart be amikor decemberben vártuk a nagy pénzt és jött a főnök. Gyerekek. tul léptünk az adó ......... és nincs egy vas sem sött 8 ezer adó tartozásunk volt amit a fizetésből be kellett fizetni na én fogtam a papírokat és irány az APEH . Kidumáltak. és akkor kezdtem el adót csalni.300 000 ig meg sem álltam.Ha ti így akkor nekem is szabad.Kifizettem magamat.Bűnös vagyok? Nem Igazságos.
Dr. Akula
@senkifia68: ki gondolta volna, hogy egyetértünk..:)))) Valóban így volt, bár a számok kicsit árnyaltabbak voltak, de a lényege ez volt.
senkifia68
Hoffi mondta: Vannak az egyenlőek és vannak a még egyenlőbbek!

@Dr. Akula: Vazze!! Szóljál be!! Tódi, vagy valami!! Hogy fogok aludni az éjjel nélküle?

:-D
Dr. Akula
@senkifia68: ha nincs miért, minek?? Majd ha rászolgálsz, márpedig rá fogsz szolgálni, mert jó szolga vagy! Nézd a Gumimacikat!!! :)))
nyanya001
@senkifia68: :))))))))))
Elképesztő, hogy megnevettettél :))))
Feraj49
@darwin: 19.30.Igazad van,hogy az ingyenmunka nem csökkenti a munkanélküliséget. Sőt akinek van munkája azoknál is a munkaadóikat arra ösztönzi,hogy még kisebb bérezést adjanak, és négy órában akarják elvégeztetni a nyolcórás munkát.Ezzel csak az a baj,hogy még Én "ingyen dolgozok" addig nekem pénzért adják,a gázt,a villany.a fűtést,az élelmiszert stb. Most azért dolgozzak ingyen,hogy vezéreink még többet tudjanak esipolni, hisz a bérezés elmarad,de a munka el van végezve.
Azzal is egyetértek,ha Gyurcsányék hozták volna fől e kérdést a FIDESZ már pattogott volna,lásd az ingatlanadó esetét. Már minden rendben van mert ők akarják bevezetni.

@luigilongo60: pluszt adtam mert igazad van.Ezek az "egyese" már egyre többen vannak.
kiscserkész
Egy igazi nemzeti kormány megalakulássakkor fogtok ti ingyen dolgozni, állami munkaruhában.
marlin2
@senkifia68: Csubika!! Tódika!! Te akartad!!
Amit írtál, abban van némi igazság, de(!) te meg az asszony ingyen, a Lázár meg az Orbán vagy másfél milláért fog talicskázni??
És közbe azt énekelitek, (mind a négyen) hogy "Pajtás, daloljunk szép magyar hazánkról...."
senkifia68
@marlin2: 1 => 0
Öcsi bogyó! Akkor, hogy megértsd, mert úgy látom feljöttél coyote3 szintjére!
Tehát az "asszony" eddig közalkalmazott volt, és ügyes rendelettel a hivatalban dolgozó "közszolgákat" MINDET!!! átminősítették kormány tisztviselővé! Hatalmas előre lépés!!! Idén kapott volna közszolgálati elismerést az elmúlt 20 évéjért, MELYET NEM POLITIKAI PÁLYÁN és tevékenységgel töltött, e helyett közölték vele, hogy tekintettel új minősítésére, legközelebb 15 év múlva jár neki hasonló!!!
Ha nem tudsz valamit, akkor előbb kérdezz, vagy tájékozódj mielőtt hülyeségeket kezdesz terjeszteni!!!!
Szóval pubikám!!!! Mielőtt a megnyalod, legalább szagold meg, nehogy szar legyen!
verőce21
Csak az a bibi, a legtöbb álláshelyen már Neked kell fizetni, hogy munkát kapj. (már ingyen sem megy)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.