Orbán Viktor szerint Magyarországon 2013-ban már jelentős gazdasági növekedéssel lehet számolni. A miniszterelnök erről az Inform Média lapcsoportnak adott interjúban beszélt, amelyet a haon.hu hírportál tett közzé pénteken.

"A kormányváltás évében a költségvetést konszolidáltuk, tavaly rendbe tettük az adórendszert: arányos adórendszert vezettünk be, és bevontuk a közterhek viselésébe a bankokat és a multicégeket is" - emlékeztetett az előző két év jelentős eredményeire a miniszterelnök.

"Miután az európai válság miatt a bankok nem hiteleznek elegendő mértékben, idén megteremtjük a gazdaságfejlesztés finanszírozásának kereskedelmi bankokon kívüli rendszerét: fejlesztjük a Magyar Fejlesztési Bankot, új rendszerben működtetjük a garanciaintézeteket, az Export-Import Bankot új pályára állítjuk, és agrárbankot hozunk létre állami szerepvállalással. Tehát létrejön a pénzügyi finanszírozás kereskedelmi bankoktól független intézményrendszere" - mondta Orbán Viktor.

Az is fontos cél, hogy 2012 végén ne tartozzunk a recesszióban lévő európai országok közé, 2013-ban pedig be akarunk lépni a legdinamikusabban növekedő európai gazdaságok sorába, s ott is az élmezőnyhöz akarunk tartozni. 2013-ban már jelentős gazdasági növekedéssel lehet számolni - fűzte hozzá a kormányfő.

A keleti kapcsolatokra vonatkozó kérdésre válaszolva a miniszterelnök kijelentette: a kínai-magyar kapcsolatok korábban meggyengültek, de most újra erősek.

Ismertetése szerint nekik határozott elképzelésük van arról, hogy hol lesz a helye a jövő világgazdaságában Közép-Európának és Magyarországnak. Fantáziát látnak a térségben, előre is küldték a zászlóshajóikat: az egyik az informatikában és távközlésben erős Huawei, a másik a vegyiparban érdekelt Wanhua. Ezekkel a cégcsoportokkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, újabb beruházásokról és bővítésekről egyeztetünk - mutatott rá Orbán Viktor.

Hozzátette: a nyugati szövetségi rendszerhez tartozunk, EU-tagok, NATO-tagok vagyunk, de szükség van keleti nyitásra: Kína, India, Szaud-Arábia, Oroszország és Azerbajdzsán kiemelt célpontja a magyar gazdaságpolitikának.
Az Észak-Alföld és Észak-Magyarország helyzetével kapcsolatos kérdésre kifejtette: sokfajta gondolat és terv létezik arról, hogyan kell az elmaradott térségeket fejleszteni.

Debrecen és Nyíregyháza sikeres város, a következő sikertörténet pedig Miskolc lesz. Sokkal több ott a potenciál és az életerő, mint amit eddig felszínre tudtunk hozni. De vannak kevésbé fejlett közepes városok és elmaradott térségek is. Éppen ezért a kis- és középvállalkozások támogatásáról szóló döntések során, valamint a startmunkaprogramok kidolgozásakor már 2011-ben is a népesség arányán felül juttattunk forrásokat ebbe a régióba, és ez történik 2012-ben is - mondta a miniszterelnök.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Ezt a "potyográfiát " elnézve olyan érzésem támadt, mintha Viktor helyett Deutsch Tompikát látnám kivételesen delíriumos pillanataiban! A hasonlóság kísérteties, beleértve a Delirium Tremens látható jeleit is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tarhonya
ezt már hallottam valahol valakinek a kampány beszédében
de nem nagyon jött be csak a dátumban van némi eltérés de a személy ugyan az...
silber13
Ezt a "potyográfiát " elnézve olyan érzésem támadt, mintha Viktor helyett Deutsch Tompikát látnám kivételesen delíriumos pillanataiban! A hasonlóság kísérteties, beleértve a Delirium Tremens látható jeleit is!
DR Eric CARTMEN
Úgy látszik elfogyott a gyógyszere szegénynek!!
marlin2
Már megint??
És mit mondott erre a főorvos??
Dr. Akula
Komolyan mondom, érdemes el elmélkedni: a népét nézi ennyire hülyének ez a vajda fő, vagy valóban elmebeteg??
coyote3
Bazzeg vekker nálad mindig minden majd lesz. Olyan vagy, mint azok az általad csuhásnak nevezett pedofil gyülekezet. Mi ugyanúgy itt és most szeretnénk jól élni, mint te és a seggnyalóid.Most már elmehetnének a halál péniszére propellernek.
overdose
Ennyit hazudni nem kellene : munkahely 1 milla hol van? Gazdasági növekedés hol az ő pénztárcájukban. Ma mondták be hogy a nettó fiz 6%-al nöt érdekes mert a fizetésem két év alatt 20000-el csökkent. A hirek 100%-a hazugság:
silber13
@marlin2: "priznic és napontaháromszor beöntés!"
Január
Fő a kincstári optimizmus. Valamit kell mondani a népnek, hiszen naponta új sarcok vannak, aztán legfeljebb tévednek, vagy ráfogják az elmúlt 8 évre... csak abból kettő már az Ő saruk.
Feraj49
@coyote3: Én is ezt mondom miért majd.A béremelésüket azonnali hatállyal.Tudod ez olyan mint az egyháznál -"majd a mennyben gazdag leszel"- és angyalok lesznek körülötted,nem súlyt sem adó,nem lesznek politikusok sem ,mert azok a pokolra kerülnek,csupa dizsi meg Fanta mint a reklámban.Ugyan már ?
sza
Hol él ez az ember? Ezt a kérdést párszor feltettem már de még nem jöttem rá. Szerintem valami földönkívüli lehet, mert amiket mond az valami fantasztikus.
silber13
@marlin2: tudod, a föböllérek hada csak széttárta kezeit...Háááááát...!
abacs62
"Királyfi" viktor csak lassan hazudj, hogy mindenki megértse. Főleg a "zemberek" akiket megetettél. Ezeknek meg az a kurva nagy tulajdonságuk, hogy nem FELEJTENEK. Ja, a jelződ majdnem lemaradt: Moslék.
sza
@abacs62: Én azért nem vagyok ennyire radikális talán azért mert sose hittem nekik, de igazad van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.