Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően ezentúl minden kismama ajándékot kap szülés után, egy magzatot és egy szívet ábrázoló ajtódíszt, amelyen az "Isten hozott" felirat szerepel – mondta Soltész Mikós az MR-1 Kossuth Rádió műsorában. A szociális és családügyi államtitkár szerint a kormány intézkedései miatt nőtt a születések száma.

A kormány családbarát intézkedéseinek köszönhetően született több gyermek az elmúlt időszakban – értékelt a szociális és családügyi államtitkár, Soltész Miklós. A Kossuth Rádiónak azt mondta: nemcsak a szülések száma nőtt, hanem 8500-zal kevesebb terhességmegszakítást is végeztek, ami azt jelenti, hogy egy kisebb településnyi élet menekült meg.

Ajtódíszt kapnak a kormánytól a kismamák

Hosszú évek óta először kevesebb, mint negyvenezer ilyen műtétet hajtottak végre. Az államtitkár hozzátette: szeretnék, ha ez a szám tovább csökkenne, és ha Magyarország elérné legalább a cseh és a szlovák számokat, a 20 ezres határt.

Soltész Miklós bejelentette: a tárcának köszönhetően ezentúl minden kismama ajándékot kap szülés után, egy magzatot és egy szívet ábrázoló ajtódíszt, amelyen az "Isten hozott" felirat szerepel.

88 hozzászólásarrow_drop_down_circle

honeykiss
szép gondolat így 2014 előtt...Orbánék meg kapnak majd egy ISTEN VELETEK felíratú táblácskát a nyakukba...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@sziráki ágnes: Aha, de amit útközben mondott, az nem tűr nyomdafestéket:))))))
sza
@Kutyafüle: Akkor írd le tollal! :-)))
sóher
Van egy ötletem akassza a cinege uti villája ajtajára 5db-ot nagy élmény egy papirdarab szánalmas!
Disznópofa
@nyanya001: Ja, hogy vannak ilyenek is? Na, de kérem! Kit érdekel? Olyan magas szinten már apróságokkal nem foglalkoznak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.