A műanyag hitelkártya a mágneses csíkkal (amelyet az emberek a zsebükben hordanak) egy összetett banki folyamat végeredménye. Az érvényes kártya birtokosai jogosultak vásárlásra egy bizonyos összegig, amit úgy hívnak hogy hitelkeret. Az eladó megkapja a szükséges információkat a kártya tulajdonosától, a bank által kiállított kártya segítségével az eladó ki lesz fizetve, és a kártya tulajdonosa ...

Forrás: bankhitel.info
Feltöltő: BankHitel
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

entero
@Pilóta: Szerintem a hitelkártya egy adósságcsapda, amit a bankok nagy lelkűen ajánlanak fel a hűséges ügyfeleiknek. A hűséges ügyfél meg sokszor bele is megy, hiszen azt gondolja majd nem kell fizetnie a vásárlásért, holott ha nem fizeti vissza megadott időn belül akkor már pörög is a kamat. Szerintem nem sok olyan jómódú ember van aki hitelkártyát használna, mert ugye minek, ha van pénz jó a sima bankkártya is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
alfás
és amint egyszer igénybe veszed a hitel részét,a büdös életbe nem szabadulsz meg tőle,mert nincs annyi jövedelmed,hogy vissza töltsd.
ProPeller Mariann
@alfás: Pontosan. Mi a hitelkártya? Mézesmadzag. Lépvessző..
alfás
@ProPeller Mariann: mi az a lépvessző?
Pilóta
@alfás: A "hím..." lépesített változata:-)
alfás
dögöljek meg,ha értem! addig oké.hogy egy faszinak 1,1 lába van...
sonderkommando
@alfás: Még jó, hogy nem vagyunk egyformák.
rézfánfütyülős
Akinek van fix jövedelme annak javaslom a hitelkártya használatát addig a határig amennyi a számlára érkezik!
A focista cége kínált meg vele és jól jártunk kedvesemmel mert 2%-ot spórolunk vele éves szinten!
Amit tudni kell:
Ha csak egyetlen egyszer KP-t veszel fel akkor a büdös életben nem leszel pozitív szaldós, de ezt én is csak a honlapjukról letöltött anyag tüzetes áttekintése (és egy jó barát figyelmeztetése óta!) tudom.
Tehát mielőtt átveszed, használod jogásszal átnézetni a feltételeket, mert lehet sokat nyerni és még többet bukni rajta.
csapnivalo
@rézfánfütyülős: Akkor Ti nagyon tudatosan használtátok. Ezt nehéz sokaknak.
sonderkommando
@alfás: "és amint egyszer igénybe veszed a hitel részét,a büdös életbe nem szabadulsz meg tőle,mert nincs annyi jövedelmed,hogy vissza töltsd."

Nekem 6 éve van, soha nem volt gondom vele. Megjegyzem, viszonylag gyakran használom és általában viszonylag drága eszközöket vásárolok.
Az a lényeg, hogy a kuncsaft ne vállalja túl magát. Ha ésszel, előre látó módon csinálja (mint én), akkor nincs gond.
rézfánfütyülős
@csapnivalo: Nálunk az asszony a pénzügyes!
Közgazdász de a konyhapénzt is be tudja osztani:)
csapnivalo
@rézfánfütyülős: Becsüld meg! Vigyázz rá! Légy vele kedves! ;)
entero
@Pilóta: Szerintem a hitelkártya egy adósságcsapda, amit a bankok nagy lelkűen ajánlanak fel a hűséges ügyfeleiknek. A hűséges ügyfél meg sokszor bele is megy, hiszen azt gondolja majd nem kell fizetnie a vásárlásért, holott ha nem fizeti vissza megadott időn belül akkor már pörög is a kamat. Szerintem nem sok olyan jómódú ember van aki hitelkártyát használna, mert ugye minek, ha van pénz jó a sima bankkártya is.
rézfánfütyülős
@csapnivalo: Meg is teszem, mert még egy ilyen nő aki engem elvisel a földön nincs!
rézfánfütyülős
@entero: Ezért írtam, hogy a havi bevételed fennmaradó részén túl soha nem szabad túllépni!
Nem írok összeget, mert ez egyéni, de a 42 nap alatt mindenképpen nullára kell hozni a számlád. Mi egy százassal többet utalunk, ami nem pénz, de jelzés.
entero
@rézfánfütyülős: Mondjuk ez is igaz, csak amiket hallok azt mondatja velem hogy kevesebben vannak az olyanok mint te is, akik ésszerűen használják. Sok ember úgy bánik vele mint amikor a sok hitelt magára vállalta annak idején főleg. Jó is az amikor nem fizetünk egy drága holmiért, de akkor is ki kell fizetni, csak később, már kamatostul, és sokaknál nincs megállás.
sport50
@entero: ebben igazat adok neked,évekkel ezelőtt nekem is csak úgy[nem kértem!]küldtek ki hitelkártyát,ha gondolom csak menjek be aktiválni a bankba és máris lehet rajta vásárolni.persze jó magas a kamat ha nem tudnám havonta törleszteni!!!hát nem kértem belőle,pedig nagy volt a csábítás!!!
ProPeller Mariann
@alfás: madárfogó eszköz :) itt is "madarat" fognak..
sonderkommando
@entero: Aki annyira naiv, hogy azt gondolja nem kell visszafizetnie (benne van a nevében a hitel), az bizony megérdemli a sorsát.
A használata nem függ a társadalmi helyzettől mint azt sokan gondolják. Magam sem a felső tízezer tagja vagyok, mégis évek óta használom és használnám akkor is kőgazdag lennék.
Kettő dologban látom a hazai gondot vele kapcsolatban:

- az egyik az anyagi helyzet. A hitelkártyához (a felelős és tudatos pénzgazdálkodáson túl) rendszeres havi jövedelem szükséges, ami ma sokaknál hiányzik;
- a másik az, hogy az emberek nincsenek tisztában használat, a visszafizetés, a költségek szabályaival. Ez már önmagában gond de, ha ez párosul a pénzügyi korlát hiányával, felelőtlen költekezéssel, az bizony garancia a szívásra.
sonderkommando
@ProPeller Mariann: Szó sincs arról, hogy a bank hülyének nézi a kuncsaftot. Ezt nem kötelező igénybe venni, mint ahogy egyik hitelt sem.
Ha valaki bajba kerül a hitelkártyája miatt, az nem a bank felelőssége, azért kizárólag az ügyfél okolható.

Az igazi madárfogó banki kondíció a devizahitel. Akik annak idején önként és nem előrelátóan beleugrottak, azok jelentős része bajban van.
rézfánfütyülős
@entero: Van ám nekem egy hozzáértő feleségem, ő a professzora a pénzügyeknek!
Nekem csak a keresgélése jutott :)
entero
@rézfánfütyülős: A lényeg hogy találsz. :-))
verőce21
A hitelkártya jó dolog! De csak annak való, aki tájékozott és fegyelmezett a pénzáramlásban.

Nagy előnye a "készpénzes" háttérrel rendelkező bankkártyával szemben, hogy sohasem számít fel készpénzfelvételi jutalékot.(Azt az elfogadók fizetik.)
entero
@verőce21: Ha jól tudom a postán felszámítanak, és nem az elfogadó fizeti.
verőce21
@entero: Igen, így van. A postán felszámítanak plusz költségeket, mert az készpénzfelvételnek számít. Nem írtam az előbb, hogy készpénzt(bankautomatából, stb.) nem szabad/tilos hitelkártyával felvenni, mert akkor elúszol hónapokra.

Csak vásárlásokra kell használni a hitelkártyát és terminusra/elszámolási határnapra egyösszegben átutalni/kiegyenlíteni a havi vásárlások összegét. Nagyon kényelmes, praktikus dolog. Ha így jársz el, egyetlen fillér kamatot nem kell fizetni a vásárlások után! És nem kell a nagyobb értékű -készpénzes hátterű - bankkártyát magaddal hordani.
(Csak megtiszteled a bankot azzal, hogy használod a pénzét.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok