Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke Nagy Imre kivégzésének az évfordulóján tartott értékelőt. Beszédében kitért az őszödi beszédre, élesen bírálta az Orbán-kormányt és odaszólt ellenzéki „kollégáinak” is.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

miazavalami
@rokker33: gyurcsány nem a szívem csücsöke. De gondolj bele egy olyan ellenzékkel mint a fidesz mi a francot lehet kezdeni? Abban volt a hibás , de nagyon , hogy hagyta magát és lemondott. Na ekkor fordultak el tőle nagyon sokan nem pedig akkor amikor elkúrta és be is ismerte!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@miazavalami: Teljesen jogos - amit leírtál - azok is!
tűzróka0919
@rokker33: Öszödi beszéd : tényfeltáró beismerés az ország eddigi rossz vezetéséről . Úgy visszamenőleg a gengszterkapitalizmus kezdetéig . Mert itt MAGYARORSZÁGON nem volt rendszerváltás . 2006 okt . 23 . Békés tüntetők : Kirakatokat törtek be , macskakővel "lövöldöztek" , autókat gyújtottak fel . TV székház ostroma . Gyurcsány nem adhat parancsot a rendőrségnek a beavatkozásra . Mivel a fegyvereserők mindenkori főparancsnoka az ép regnáló köztársasági elnök . A legnagyobb uszító orr bán volt . Láttad előtte vagy utána fradi meccsen a "B"középben ülni a fanatikusok között ?
lbs
@lenhardtibolya: Fenntartásai mindig kell hogy legyenek az embernek!

Ez olyan mint a szabályozástechnikában az, amikor egy etalonnal összehasonlítja a rendszer a mért értéket.

Én a tényeket veszem figyelembe!
Most pl. az árvízi helyzet kezelését a kormány részéről.
Teszem ezt politikamentesen.
A helyzet által megkövetelt teendők végzése, folyamatosan a közfigyelem teljes nyilvánossága előtt nyilvánossága előtt zajlott.
Hasonlóan mint '90-ben amikor a CNN az öbölháborút premier planban közvetítette a Hír TV nagyon kitett magáért lényegében nagyon hasonlóan közvetített non-stop.

A kritikákkal - amelyek olykor már súrolják a rágalmazás tényét - a miniszterelnök egyáltalán nem szerepelte túl magát!
Ott volt mellette a katasztrófahelyzet megoldásának a két legfőbb vezetője, a katasztrófavédelmi főigazgató Bakondi tábornok és a honvédelmi miniszter Hende Csaba, valamint a belügyminiszter, valamint a rendfenntartási tevékenységet végzők legfőbb vezetője, a belügyminiszter.
Mindhárman alkották az operációs törzs csúcsát.

Ha bármilyen döntést meg kellett hozni, ők jogosultak voltak a saját alárendeltjeik felé rögtön intézkedni, rendelkezni.
Ezért sikerült az ad hoc döntéseket gyorsan hatékonyan meghozni, amely hozzájárult, hogy a tényleges védelmi tevékenység olajozottan működhessen.

Ebből látszik, hogy a kormány levonta a márciusi zord időjárás miatt előállt helyzet kezelésekor előállt hiányosságokból a megfelelő következtetéseket.
Mint ahogy az árvíz levonulása utáni első következtetések is napvilágra kerültek.
(Pl. az árterekben található ingatlanok megvédhetőségének a problematikája és az egész árvízvédelmi tevékenység újragondolása.

Történt több igen nagy reménykedésre okot adó iparpolitikai döntés és egyezmény aláírás a világ műszaki élvonalába tartozó cégekkel történt meg, amely a jelenlegi kormányhoz köthető..

A Győrben található Széchenyi Egyetem viszi tovább azt a nemes hagyományt, amit még annak idején a nagyszerűen teljesítő néhai "vörös...
lbs
@lenhardtibolya: folyt.:
... báró" Horváth Ede és munkatársai álmodtak meg, és hozták létre az Állammal közösen - nyugati mintára a Rába gyár "házi egyetemét".

Nem árt tudni, hogy a MÁV ZRt. jelenlegi felsőfokú végzettségű szakember gárdájának jelentős része itt végzett, amikor még KTMF-nek (Közlekedési- Távközlési Műszaki Főiskola) hívták!
De az itt végzett kitűnően képzett szakemberek találhatók meg a BKK-nál, a buszvállalatoknál, illetve a járműtervezők között is.
Ha ők nem lennének a helyükön a hazai tömegközlekedés az összeomlás szélére sodródna!
A helyzet most sem túl jó, de átértékelődött a képzés, a mai és a jövőben várható követelményeknek megfelelően és ehhez az AUDI cég igen sok mindenben hozzájárul.

Kecskeméten az ottani műszaki főiskola fejlődéséhez a Mercedes gyár járul hozzá.
Miskolcon a Bosch cég működik együtt a nagy múltú Miskolci Nehézipari Egyetem utódával.

De itt van a ZF cég Egerben, amely a sebességváltók gyártásában közel évszázados múlttal rendelkezik, a szintén világszínvonalú Knorr fékberendezéseket gyártó cég és még lehetne sorolni ezeket hosszasan.

Ezek a megújhodó műszaki fejlődés letéteményesei, mert nemcsak összeszerelő üzemeket telepítettek, hanem a kutatóbázisok is ide települtek, itt működnek, bízva a külföldön még mindig legendásnak elismert magyar kreativitásban!

Persze egyből nem megy, annál is inkább, mert az egykor annyira áhított "nyugat" -ot közelről nézve igencsak kiütköznek annak a gyarlóságai, amelyek a gyors kibontakozásban és tényleges válságkezelésben Hazánkat is visszafogják!

Brüsszelben ostobábbnál ostobább műproblémákkal foglalkoznak, ilyeneket generálnak az ottani senki által meg nem választott sokszor képzettség nélküli politikai panoptikumi alakok!
Akik busás jövedelmekért végzik a sehová nem (Vagy a káoszba!) vezető ténykedésüket, miközben a komplett Dél-Európa gazdasági válságban van és az ottani országok kisemberei komoly megélhetési gondokkal küzdenek!

Ezeket tudomásul- és figyelembe...
lbs
@lenhardtibolya: én biztosan a nemzeti oldalra fogok szavazni!

Amelyhez hozzátartozik az egyik ellenzéki párt is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.