Pintér Sándor számára most érkezett el az idő, hogy elolvassa a Vezér közel egy éves gondolatait. Legalább is valami ilyesmit sejtet, hogy immár a belügyminiszter tette le a voksát azzal kapcsolatban, hogy életerős emberek nehogy már piaci bérért dolgozzanak, amikor éhbérért is dolgoztathatók. A gárdaeskütételhez biztosítást adó miniszter ugyanis ezúttal az unortodox workfare, avagy a workfare orbanista átiratáról nyilatkozott.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A kozmunka Uj-Zelandon a buntetes kategoriajaba esik: kisebb buntenyek (ittas vezetes, gondatlansagbol elkovetett karokozas, nyilt helyen valo ittassag, stb) elkovetoit itelik 2-300 ora kozmunkara, ami azt jelenti, hogy nem kapnak erte fizetest, sokszor nem is tul nehez a munka, viszont sokszor lehet ertelmetlen is.

A munkanap 8 orabol all, 2x 15 perces pihenovel, 1 ora ebedidovel, az etkeztetest az allam adja ingyen, mert fiatalok kozott volt olyan, aki a kis kolasuvegebe rumot toltott, szoval az uditoital is az allam gondja. (Mondjuk nem sok, mert csak vizet ad, de azt annyit, amennyit akarsz).

Minden egyeb mas munkaformaert jar a mindenkori minimalber ($ 14.25 NZD = 202 HUF/ora), de inkabb ennel tobb, es ez evente aprilis elsejen kb. 50-70 centtel emelkedik automatikusan.
Szoval amirol ezek ott font almodoznak, az a rabszolgatarto tarsadalom visszahozasa, azzal a kulonbseggel, hogy most elvarjak, hogy a rabszolgak kozben ujjongjanak is es halasan csokolgassak kenyerado gazdaik kezet ezert a vegtelen nagy kegyert, amit a kozmunka ad nekik. Mellekbunteteskent meghallgathatjak a part mindenkori potentatjainak a dicseretet a kozmunkarendszerrol, elonyeirol, es csoportosan szegyellhetik el magukat azert, hogy nem alkalmasak a mashol elhelyezkedesre, mert ok a tarsadalom masod-, harmad- szazadrangu elemei, ha pl. lezerjankoval allitjuk oket osszehasonliasba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.