A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) visszautasítja volt munkatársa, Horváth András vádjait és egyúttal rágalmazás miatt rendőrségi feljelentést tett ellene – mondta Varga Árpád, az adóhatóság külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Kifejtette: Horváth András a közép-magyarországi igazgatóságon dolgozott, koordinációs feladatokat végzett, nem vett részt ellenőrzésekben, mivel nem volt revizori képesítése, hiszen korábban államigazgatási főiskolát végzett.

NAV: Horváth András sohasem volt adóellenőr

Minthogy soha nem volt adóellenőr, az általa ismert adatokból korlátozott következtetéseket lehet csak levonni – tette hozzá Varga Árpád.

Az elnökhelyettes hangsúlyozta: konkrét visszaélésre utaló információt nem tett közzé Horváth András, és a NAV az ügyészségi feljelentésének tartalmát sem ismeri. A sajtóban megjelent hírekből egy konkrét ügyet tudott feltárni az adóhatóság, ez a gabona értékesítési láncolatának áfa-vizsgálata volt, amelyet a volt alkalmazott 10 hónap alatt sem végzett el, holott 4-5 nap elegendő lett volna rá – jelentette ki.

A NAV Horváth András távozása után felnyitotta a volt alkalmazottjának két szekrényét, ezekben 60 ezer oldal fénymásolt anyagot talált, amely 100 revizortól származott – közölte Varga Árpád.

Reagált a nem-adóellenőr szakkoordinátor

Horváth egyébként soha nem is állította, hogy adóellenőr volt, csak azt, hogy hosszú ideje ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozott.

A 444.hu-nak azt mondta, hogy a hatvanezer oldalnyi, részben más revizoroktól származó dokumentum jogszerűen volt a birtokában, mert munkájához tartozott, hogy munkatársai munkáit ellenőrizte és koordinálta, valamint az ő dolga volt a feljelentések megalkotása is.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Na ez is egy okoska, ha a revizorokat koordinálta akkor volt rálátása mivel az Ő feladata a revizorok munkáinak ellenőrzése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@hallgatag: Ebben igazad van, aki nincs velük, az mehet a levesbe. De elkeserítő, hogy az ilyen hitvány alakok itt rontják a levegőt a neten! Ki kéne őket tiltani! Néha elgondolkodom azon, hogy vajon mennyi pénzért adták el a lelküket, ha egyáltalán volt nekik olyan valaha is!
kukac50
Külső kapcsolatokért felelős honnan tudja mi történt belül?
A Kicsi adózókat ellenőrzik büntetik ész nélkül, a nagyokat meg segítik csalni.
Ez Fidesz és ez a NAV.
JAJMÁR
Nagyon gyengén adják elő, erőlködnek, hogy a lényegről eltereljék a figyelmet. Egészen döbbenetes, hogy vannak, akik ezt beveszik XDDD
hallgatag
@Desischado: Ma kitiltatodod, holnap visszajön egy másik
nick-el, és mocskolódik tovább...legjobb, ha nem reagálsz
a hozzászólásaira, a legnagyobb büntetés...Ö egy megrögzött
fan !!!
lalibiboros
ez is úgy lesz mint az olajügy ,aki mert szólni az szívta meg a szemétláda dolgot azóta is agyon hallgatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.