A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) visszautasítja volt munkatársa, Horváth András vádjait és egyúttal rágalmazás miatt rendőrségi feljelentést tett ellene – mondta Varga Árpád, az adóhatóság külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Kifejtette: Horváth András a közép-magyarországi igazgatóságon dolgozott, koordinációs feladatokat végzett, nem vett részt ellenőrzésekben, mivel nem volt revizori képesítése, hiszen korábban államigazgatási főiskolát végzett.

NAV: Horváth András sohasem volt adóellenőr

Minthogy soha nem volt adóellenőr, az általa ismert adatokból korlátozott következtetéseket lehet csak levonni – tette hozzá Varga Árpád.

Az elnökhelyettes hangsúlyozta: konkrét visszaélésre utaló információt nem tett közzé Horváth András, és a NAV az ügyészségi feljelentésének tartalmát sem ismeri. A sajtóban megjelent hírekből egy konkrét ügyet tudott feltárni az adóhatóság, ez a gabona értékesítési láncolatának áfa-vizsgálata volt, amelyet a volt alkalmazott 10 hónap alatt sem végzett el, holott 4-5 nap elegendő lett volna rá – jelentette ki.

A NAV Horváth András távozása után felnyitotta a volt alkalmazottjának két szekrényét, ezekben 60 ezer oldal fénymásolt anyagot talált, amely 100 revizortól származott – közölte Varga Árpád.

Reagált a nem-adóellenőr szakkoordinátor

Horváth egyébként soha nem is állította, hogy adóellenőr volt, csak azt, hogy hosszú ideje ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozott.

A 444.hu-nak azt mondta, hogy a hatvanezer oldalnyi, részben más revizoroktól származó dokumentum jogszerűen volt a birtokában, mert munkájához tartozott, hogy munkatársai munkáit ellenőrizte és koordinálta, valamint az ő dolga volt a feljelentések megalkotása is.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Na ez is egy okoska, ha a revizorokat koordinálta akkor volt rálátása mivel az Ő feladata a revizorok munkáinak ellenőrzése.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Na ez is egy okoska, ha a revizorokat koordinálta akkor volt rálátása mivel az Ő feladata a revizorok munkáinak ellenőrzése.
leszúrt rittberger
De sokáig tartott kitalálni ezt az ostoba magyarázatot, elvtársak.
szablyafűrész
...továbbá Horváth András nevű munkatársunk nincs, nem volt és soha nem is lesz...
leszúrt rittberger
@Horizont: A tanú hiteltelenítése című fázisban járunk. Nemsokára a Heti Válaszban ki fog derülni, hogy az ükapja MSZMP-s volt, a Magyar Nemzet pedig megírja, hogy ezek alapján Gyurcsány vagy Bajnai állhat a háttérben. Sima forgatókönyv, eddig semmi meglepetés nem volt.
leszúrt rittberger
@Horizont: Egyrészt mert ez a legbénább ellenzék, amit a világ látott (a trafikokkal meg a többivel sem tudtak semmit kezdeni, mindegyikre le lehetett volna csapni), másrészt meg gondolom ők is benne vannak, azért ezek az áfa-csalások nem a Fidesz alatt kezdődhettek el, hanem ők is megörökölték, mint egy kezelhetetlen tumort.
dömdödöm
nem kell mellébeszélni , azt mongyátok meg gyorsan hol van a 6000 milliárd ami eltünt
és hogy fogjátok szépen közösen összeadni :-(
Dr. Felipe
Sőt Horváth András soha nem is létezett. Kitalált személy mint Kaya Ibrahim és Joszip Tot.
szaboria1
@leszúrt rittberger: A trükk trükk barba trükk Simicska idején kezdődött és az MSZP is tudta kellenek, hogy melléjük is álljanak az érintettetek.
coyote3
Hamarosan kiderül szegényről, hogy narkózik, vak komondort állít a felesége háta mögé és rendszeresen lopta a NAV-tól az A/4-es papírt. Kezdődik a karaktergyilkosság a la fideSS
Vasárnapiiskolás
Nézem ezt a "kövérbajszos"figurát.Szerintem ő sem létező személy
dinnyecsősz
De ismerős ez a forgatókönyv. Honnan is?
dr. prédikátor
Aztakurva!!! Kiderül hogy az iskolába fel volt mentve tornából,nem szerette a tejbepapit ,verte az állatokat!! Mocskos fütyisz bagázs még mit nem találtok ki???
Mobil123
Még a végén kiderül hogy takarító volt , na persze a fenti bajszost iányította a wc takarításban.
gomez
Gomez: nyilakozta ezt Varga Árpád az adóhatóság KÜLSŐ kapcsolatokért felelős ELNÖKHELYETTESE! Hol van az elnök, aki a belső kapcsolatokért felel/ne?
Sajnálom szegény embert, mert az nem elég hogy mi itt véleményt mondunk, sajnos
senki nem veszi figyelembe a nép szavát! Ez ám az igazi demokrácia! Ez nem káros az országra nézve!!!???
jancsipapa
@leszúrt rittberger: Meg pedofil,apa és anyagyilkos ,náci ,rasszista ,és ha élt volna (lehet ,hogy élt ) élvezettel gyilkolt embertömegeket (több százezret ) Auscwitzban...És még annyi mást is titkolhat...
palika
Nekem már az elején gyanús volt ez a Horváth manus...ezt valakik küldték...lehet, hogy UFO? mivel ilyen Magyarországon a fidesz idejében nincs, akkor tényleg hazudik? Ha jól belegondolok, mi minden jön még erre a szegény ürgére, pedig csak annyit mondott, hogy kedves uraim vizsgálják ki, igaz-e? De egy valami gyanús, a viktátor miért nem szólalt már meg!!!
dömdödöm
A tv2 tények mai híradójában arról volt szó hogy nem évi 1000 milliárd hanem a duplája is lehet amit elcsaltak évi 2000 milliárd ,az 6év alatt 12000 milliárd forint :-(((((((
ha igaz über brutális :-((((((((((((
GeoCravker
HA nem vett részt a reviziókban, akkor miként lehetett vajon olyan ügye, amiben ma is tart az eljárás. Ült a sötétbenés ügyeket szült? Csak úgy?
Amellett koordinátorként hivatalból hozzá kellett férnie az anyagokhoz. Nyilván azokéhozz, akiket koordinált.
Ha gabonaügyekkel foglalkozott, akkor országos hatásköre kellett,. hogy legyen. Legtöbbször máshol termesztik, nmint ahol eladják ugyanis. Akár határokon átnyuló papirokkal.
Ez a nyilatkozó mókus úgy hülye, ahogy hülyének néz mindenkit.
sírásó
az nem létezik, hogy úgyanolyan korrupt legfelsőbb vezetők dolgoznak a navnál mint a rendőrségnél, akiket otvaros havi 5-10 millióval befolyásolni lehetne!
az is csak látszat, hogy 25 éve nem tudják felszámolni a kinai körhintás maffiát, akik szintén 1.000 milliárdos károkat okoznak évente, megszünt miattuk a hazai könnyűipar, 300.000 embert munkanélkülivé tettek, mégsem történik semmi, pedig elég lenne a bejáratoknál kérni a tartozkodási engedélyt és a számlákat, kifele szintén!
miért nem tünik fel, hogy 100 milliós házakat vesznek 15-30 milliós terepjáróval villognak és munkanélküliek, ill. papiron nincsenek az országban!
pénzmosásban na ki segíti öket?
hvg.hu/vilag/20121209_Mosott_penzt_szallitottak_a_Bank_of_Chinaa
dömdödöm
@sírásó: és miközben ezek itt garázdálkodnak és vásárolják 0 20 -30 millás autókat mindenki csal ,és bámulták szépen nyugodtan hogy lenyúljanak 12000 milliárdot
én meg megkértem 10 havi részletre 200 ezer forintos adótartozást amit elutasítottak olyan indoklással hogy időközben nagy értékű gépjármővet vásároltam . Ez egy használt francia autó volt 1 millió 150 ezer forintért amit abból vettem hogy eladtam egy másikat .
Bementem és még nekik állt fejjebb hogy szóltam hogy nagyon el vannak tévedve . :-(((
DR Eric CARTMEN
Az az egy a gáz a dologban, hogy ő SOHA NEM ÁLLÍTOTTA,HOGY ELLENŐR VOLT!!.
human
12000 milliárdból az államadósság felét vissza lehetett volna fizetni és akkor tényleg mindenki jobban élne. De hát az általános jólét nálunk nem célja a mindenkori hatalomnak.
sbl
Ezek szerint ez a figura feltűnési viszketegségben, vagy ami rosszabb pénzzel kevert feltűnési viszketegségben szenved, emellett nem az aki az, aminek telekürtölve a médiákat, kiadta magát.
Tehát szélhámos.
Ezt pedig a törvény bünteti!
nusika
nol.hu/gazdasag/realis_az_ezermilliardos_afabukta?ref=sso
Én nagyon remélem, hogy kiderülnek az áfacsalások és ennek a bátor emberkének nem lesz semmilyen titokzatos "problémája". Nagyon drukkolok Neki, hogy sikerüljön a bizonyítás!!
human
@sbl: Nem viszket neki semmije. Az ellenőrökhöz képest is nagyobb hatáskörrel rendelkezett. Az ellenőrök jelentései hozzá futottak be és azokat elemezte. Az elemzés végén kellett eldöntenie, hogy milyen ügyekben kell feljelentést tennie. Azaz neki kellett átlátnia, hogy hol milyen csalások deríthetők fel. Itt tűnt fel neki, hogy kiemelt ügyekben nem történik semmi a nyilvánvaló bizonyítékok ellenére. És most társával kipakolnak, ami az érintetteknek nem tetszik. Ennyi a történet.
sbl
Állítom, miután a NAV hivatalos közleményt adott erről ki.
Mert nem mindenki adóellenőr aki a NAV-nál dolgozik.
Ilyen erővel egy takarítónő is felléphet bennfentesként...
sbl
@human: Neki az volt a beosztásda, hogy az adóellenőrök feladatait kijelölje. Ez olyan mint ha a menetirányító átmenne mozdonyvezetőbe, vagy forgalmistába úgy hogy ki sem mozdul a hivatalból.
Neki szerintem azt kell átlátnia, amit a főnökei elrendeltek neki.
Azt is érdemes lenne most már megnézni, hogy milyen munkakörben dolgozik jelenleg és miért került ki az eredeti munkaköréből?
dömdödöm
Annél a nav-ot büdös nagy seggfejek vezetik , elküldtek a p___ába egy revizort
akinél 60 000 oldal ( egy komplett raktárnyi ) dokumentum megvan lemásolva . :-))))))
Az agyamat eldobom :-)
leszúrt rittberger
@sbl: Neked a szemed kilopnák, akkor is csak tapsikolnál hozzá.

1700 milliárd, tudod egyáltalán mennyi az? Minden magyar embertől a csecsemőtől az aggastyánig elloptak valakik 170.000 forintot.

Ezen szerintem te vagy az egyetlen, aki nem háborodik fel ebben az országban.
outsider
@sbl: Szerinted lehetetlen, hogy a fidesz érintett az ügyben, illetve szerinted ügy sincs?:)
almosd
Érdekes,ezek a dolgok már egy idő óta közszájon forognak berkeken belül hogy bizonyos cégek felet el kel tekinteni ,csak ez az ügy most pattant ki ,szegény emberre meg ráfognak mindent ,hitelét veszti és mehet amerre lát.
soljanka
@sbl: "Állítod, mivel a NAV közleményt adott ki... "
B+, ez nem állítás, hanem HIT. Ami a te dolgod. Én biztos nem foglak megingatni e hitetben.
És írj csak tovább, szórakoztató, egy fárasztó munka után.
sbl
@leszúrt rittberger: Lehetne belőle venni 100db Traxx villamosmozdonyt - ami megoldaná MÁV teljes fővonali mozdonyállományának a cseréjét jelentené, 100 db. Fliert motorvonatot, amely megoldaná a XXI. sz,-ban elvárható színvonalon a teljes MÁV fővonali és elsőosztályú mellékvonali személyszállítási feladatait, a BKK esedékes komplett járműcseréjét pályához kötöttpályás és autóbusz jellegű járművekre egyaránt, megvalósulhatna belőle a Ráckeve-Szentendre BHÉV összeköttetés, a magyar közúthálózatnak a műszakilag megnyugtató rekonstrukciója, emellett a jutna belőle a fejlett technológiákkal foglalkozó K+F programokra is bőségesen.
dömdödöm
Magyar Bálint
"ez egy posztkommunista maffiaállam , színtiszta függelmi rendszer "
valaki megmondta végre hogy mi ez az egész ?
sbl
Én arra hivatkoztam, amit Varga Árpád, az adóhatóság külső kapcsolatokért felelős elnökhelyettese nyilatkozott ma.
Túlzottan nem érdekel, a hatóságok dolga kideríteni, hogy Horváth úr, mit, hol, hogyan tett és ez az eddigi nyilatkozatainak mennyiben felel meg?
Tootsy
Tul keson, tul keves, lagymatag cafolat... Es meg sajat magukat is meghazudtoljak: azzal ervelnek, hogy az "adovizsgalatot nem fejezte be..." tehat megiscsak volt ralatasa ellenorzes kozbeni folyamatokra...
Tootsy
@Vasárnapiiskolás: 17.31-re: dehogynem letezo szemely: koverlacika egyik megjelenesi formaja...:o)) es pont olyan gusztustalan is, meg persze retardalt, hogy csak most tud elorukkolni ennyi gyenge kis ervvel...:o((
Vasárnapiiskolás
@Tootsy: aaaaaaaaaaaaaazt mondod hazudik,mint az eredetije?
csikknorisz
Nem kell itt messzire menni, elég, ha behajtják rajta a 60 ezer oldal fénymásolási költségét, máris padlón lesz.
Tootsy
@Vasárnapiiskolás: Hohoooooo! Ez igy CSUSZTATAS...!!! DE AZT!!!...:o)))
hallgatag
Ma az M1 ESTE cimü müsorában van egy sor szardobálás a Varga Ùrtól (NAV külsö kapcsolatokért felelös elnökhelyettese ) kurva jó állás !!! Csak mi köze egy külsösnek
a belsö disznóságokhoz ??? Na ebböl most mi fog kijönni ???
Horváth Andrásnak jobb, ha letétbe helyezi a bizonyitékokat egy ügyvédnél, vagy egy közjegyzönél... amig lehet !!!
Aztán indulhat a bakterház !!!
dömdödöm
Ez a Horváth ügy tipikus esete annak hogy valaki egy évtizedig dolgozik revizorként az apeh -nál elkezd átlátni egy rosszul működő rendszert amit megpróbál megreformálni ,hatékonyabbá tenni és ezzel veszélyessé válik egyes személyekre és ezért eltávollítják . Csak arra nem gondoltak hogy kopizott mint a gép :.-)
Desischado
@sbl: Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna! De csak védd a gazdáidat, ahhoz értesz! A helyedben szégyellném magam! De nyilván nem tudod, hogy miről beszélek, igaz? Csak hogy tudd, ahogy Dr Eric Cartmen is rámutatott, Ő EZT SOSEM MONDTA!!!
Desischado
Elég szánalmasan mosakodnak, de kérdem én, a hülyéken, és a fityiszes bérnyalogányokon kívül, ki hisz nekik? Mert én nem!
dömdödöm
Kiváncsi leszek ebben az ügyben mikor szólal majd fel Orbán Viktor miniszterelnök úr és milyen cinikus dumával fogja nyugtázni a 4 év kormányzása alatt elsíbolt 8000 milliárd forintot
:-(
human
@hallgatag: Már letétben vannak a bizonyítékok arra az esetre, ha történne valami velük. Meghallgatása után egy riportban mondta el tegnap este.
valakiaki
Na, vajon miért van az, hogy a baloldaliak szurkolnak neki, a fideszesek meg legszívesebben egy kanál vízben megfojtanák? Ugyanis köztudott hogy mindkét oldal érintett a csalássorozatokban! Ennek a kérdésnek a megválaszolása rém egyszerű, de rátok bízom. :)
coyote3
Valaki ordas mód hazudik. Horváth szerint az volt...
sport50
ez most nekik a legfontosabb???az igazságot kéne kideríteni,aztán lehetne feljelenteni ha nem igaz.ők miből tudják,hogy nem igaz??!!2napig vizsgálódtak.mindig így van ha valami rossz hír szárnyra kell,először támadnak,fel sem merül bennük(vagy nem is akarják),hogy talán igaz!!!
hallgatag
@Desischado: ma,01:17-re
Kár lealacsonyodni sbl ( régi, kirugott "lbs" nick )
szintjére...ha valaki nincs a fidesz pártján,
ill. nem nyal, az neki mind ellenfél...
coni
A tények a Fideszt nem zavarják. Horváth András magasabb/más pozícióban volt ugyan mint egy mezei ellenőr, de a kapcsolódó adóellenőrzéseket személyesen végezte.
Ha 2011 óta vizsgálnak 3 kiemelt adózót Horváth Rogánnak tett bejelentése óta, csak tudnak a problémáról, csak a nyilvánosság zavarja őket. Várhatott volna Horváth a választásokig, akkor még 4 évig az emberek úgysem tudták volna lereagálni...
Vizual
@sbl: Tudod haver, elderülgetek azon amit mondasz. Ekkora hülyeséget élből mondasz magadtól vagy valaki súg. Ha valakinek bűncselekmény jut a tudomására azt jelenteni kell, mert akár bűnrészes is lehet. Te nem leszel. Mert ez amit mondasz már kizáró ok.
Jelenleg az lenne a legfontosabb, hogy az ügyészség eljárjon, kivizsgálja, a Parlament, Te meg megértsd: több mint ezer milliárdot legyúlt pár cégcsoport.
És nem azt kellene vizsgálni, hogy a Horváth ellenőr-e vagy sem.
Desischado
@hallgatag: Ebben igazad van, aki nincs velük, az mehet a levesbe. De elkeserítő, hogy az ilyen hitvány alakok itt rontják a levegőt a neten! Ki kéne őket tiltani! Néha elgondolkodom azon, hogy vajon mennyi pénzért adták el a lelküket, ha egyáltalán volt nekik olyan valaha is!
kukac50
Külső kapcsolatokért felelős honnan tudja mi történt belül?
A Kicsi adózókat ellenőrzik büntetik ész nélkül, a nagyokat meg segítik csalni.
Ez Fidesz és ez a NAV.
JAJMÁR
Nagyon gyengén adják elő, erőlködnek, hogy a lényegről eltereljék a figyelmet. Egészen döbbenetes, hogy vannak, akik ezt beveszik XDDD
hallgatag
@Desischado: Ma kitiltatodod, holnap visszajön egy másik
nick-el, és mocskolódik tovább...legjobb, ha nem reagálsz
a hozzászólásaira, a legnagyobb büntetés...Ö egy megrögzött
fan !!!
lalibiboros
ez is úgy lesz mint az olajügy ,aki mert szólni az szívta meg a szemétláda dolgot azóta is agyon hallgatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.