Toronymagas luxusbörtön, lábainál a Politikus, ott áll olyan esendőn, ott áll értünk, és érezzük, hogy eddig, és ne tovább! Rogán Antal egy a Facebook-oldalán kedden megjelent videóban felháborítónak nevezte, hogy egy luxusingatlanban tölti a házi őrizetet Eva Rezesova. Vigyázat, demagóg, hatásvadász kampányfilm.

A kormánypárti politikus azt kéri a Fidesz-frakció nevében a parlament alkotmányügyi bizottságának elnökétől és az igazságügyért felelős minisztertől, hogy vizsgálják ki a szabad lábra helyezés, a házi őrizet indokoltságát.

A vizsgálatból vonják le a következtetéseket, és ha kell, szigorú törvénymódosítással előzzék meg, hogy még egyszer ilyen felháborító eset előfordulhasson – tette hozzá.

A szlovák nő tartózkodási helyéül szolgáló XIII. kerületi ingatlan előtt készült felvételen Rogán Antal közölte, két hete foglalkoztatja a közvéleményt az ítélet, a négy halálos áldozattal járó közúti baleset okozója nyilvánvalóan ittasan vezetette a járművét. Úgy folytatta, az egy dolog, hogy bíróság milyen ítéletet szab ki rá, de elfogadhatatlan, hogy rögtön, a másodfokú bírósági eljárás előtt "luxuskörülmények közé" kihelyezik házi őrizetbe a szlovák nőt.

A parlament szigorú törvénymódosítással meg tudta akadályozni, hogy az ároktői eset megismétlődjön, vagyis hogy házi őrizetbe kerüljön a banda újabb tagja – idézte fel.

A szlovák állampolgárságú Eva R. 2012. augusztus 21-én hajnalban ittasan, az M3-as autópályán autójával mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, amely az ütközés után azonnal kigyulladt, és a benne ülő két házaspár meghalt.

A szlovák nőt november 22-én hat év fogházra ítélte első fokon, nem jogerősen a Gödöllői Járásbíróság. Még aznap házi őrizetbe is helyezték a tavaly augusztus óta előzetes letartóztatásban lévő nőt. Ügyvédje arra hivatkozva kérte a fogva tartás megszüntetését, hogy – figyelembe véve a 15 hónapja tartó fogva tartást és a kiszabott szabadságvesztés harmadolásának lehetőségét – már csupán 2 év 9 hónap van hátra a büntetésből.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Végre már,hogy vizsgálatot követel. Igaza van ! Egy bűnöző ne legyen luxus körülmények között,arról nem is szólva,hogy beleszámít a büntetési idejébe. Olyan helyen lakik,hogy még a rendőröknek is be kell jelentkezni a portaszolgálatnál,ha ellenőrizni akarják.Zalatnai is leülte a büntetését,pedig nem halt meg senki. Ismerje meg végre a börtön 'illatát".Talán ha előbb kapott volna már "igazi" büntetést,nem történt volna ez az eset sem A Rezesova klánnak ez már az ötödik balesete,de mind megúszták Szlovákiába.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
ugyanmá, tóni!
Mennyi pénzt adjunk még, hogy végre támogasd?
leszúrt rittberger
Jó nagy demagóg hülye, ez kell a békemenetes agyhalottaknak. Tóni odabsz az igazságérzetnek!

Aztán kinek mi köze van hozzá, hogyha egyszer házi őrizet, akkor mit csinál a házában, meg milyen porcelánból issza a kávét? Azért hívják házi őrizetnek, mert nem börtön, tudniillik.
gugu45
Nem mindegy, hogy hol tölti a házi őrizertét egy gyanúsított. Sehol, mint Sthol, Ároktőn (Svajcban),vagy a saját tulajdonát képező imgatlanban. A bírói függetlenséget tiszteletben kellene tartani, még egy kormánypárti politikusnak is. Még akkor is, ha frakcióvezetőpolgármesterseggnyalófitymabérencpártkatonacsókoslyukdugaszundotórító scarháziféreg is. Oszt jónapot.
Feraj49
Végre már,hogy vizsgálatot követel. Igaza van ! Egy bűnöző ne legyen luxus körülmények között,arról nem is szólva,hogy beleszámít a büntetési idejébe. Olyan helyen lakik,hogy még a rendőröknek is be kell jelentkezni a portaszolgálatnál,ha ellenőrizni akarják.Zalatnai is leülte a büntetését,pedig nem halt meg senki. Ismerje meg végre a börtön 'illatát".Talán ha előbb kapott volna már "igazi" büntetést,nem történt volna ez az eset sem A Rezesova klánnak ez már az ötödik balesete,de mind megúszták Szlovákiába.
jameska
Elég szánalmasnak tartom, hogy két telt el, mire eszükbe jutott, nem kerek ez a történet...
leszúrt rittberger
@Feraj49: Már miért lenne igaza? Hol van a házi őrizetről szóló törvényben, hogy csak szobakonyhás, havanna-lakótelepi penészes garzonban lehet a házi őrizetet tölteni?

Nincs benne, innentől nézve lehet háborogni, de az van, hogy csak egy szánalmas hatásvadász politikus haszonleső akciójának tapsikoltok.
leszúrt rittberger
@Feraj49: Ja és a nő a pénzét törvényesen szerezte (de legalábbis nincs köze a vagyonosodásának a büntetéséhez), ráadásul nem is ebben az országban lett gazdag, ennél fogba senkinek semmi köze hozzá, hogy hány szivart szív el naponta a házi őrizetében.
Kala Majka
Nem lehetséges, hogy éppen a törvényekkel van valami nagy baj??

Egyre több a felháborító ítélet és a bűnök mértékétől teljesen függetlenné váló büntetés.
Feraj49
@leszúrt rittberger: 12,36-ra: NEM HÁZI ŐRIZETBEN hanem BÖRTÖNBEN van a helye !!!
Feraj49
@leszúrt rittberger: 12,40-re :Te hoztad elő a vagyon kérdését - a nőnek az apja szerezte a pénzt PRIVATIZÁCIÓ-nak nevezett mutyiból. A nő soha nem dolgozott.
Nekem nem a vagyonával van gondom,hanem a KIVÉTELEZÉSSEL . Egy csaj megdobott egy rendőrt félliteres vizes palackkal,.ezért három év börtönt kapott,pedig az hirtelen felindulásból tette. Gondolom nem "Hirtelen felindulásból" lett ittas vezető,és kábítószertől bódult állapotban ez a nő,és okozta négy ember halálát.
Feraj49
@Kala Majka: Pontosan azt akarja Rogán is,hogy változtassák meg a törvényt !
szablyafűrész
Rogán Sunyi Tóni nem kapott Vodkova pénzéből, ezért most szerepel egyet.

Rogán Sunyi Tóni mindig csak azután " háborodik fel" miután már a neten sokan felháborodtak !
Addig eszébe se jut !

Nehogy má' komolyan vegyük ezt a kis statiszta szerepelőt...
Szvetlana
Ha már egyszer háziőrizetben lakott, addig sem nekünk kellett a jómódjáról gondoskodni.
Zabálhatott és ihatott kedvére, mert pénze meg volt rá éppen elég.
Majd ha bekerül a magyar börtönbe, akkor lehet róla szó, hogy kenyéren és vizen éljen, ha börtönbe kerül egyeltalán, mert még az is lehet, hogy felszentelik és megüdvözülve távozik.
Rogán úr, ez pedig egy műfelhajtás:::::::Miután az Orbán kinyilatkozta, hogy a bűnösöket el kell ítélni... kilóg a lóláb:))
stone
Ha mindegyik elsz"rt törvényt csak akkor módosítanánk ha valaki már belehalt, akkor a végén már nem lenne ember akit véd a törvény.
Egyszer kéne megcsinálni jól.
És akkor nem úszná meg a rezes sem.
zabhegyező
Na most akkor a jogi része az államapparátusnak szét vagyon választódva vagy beleugat mint harminc éve?
nezelodo
Rogán Úr hitelességén esetleg javíthatna egy hangyányit, ha a belvárosi tanyafejlesztést helytelenítené. Az amúgy vitatható bírósági ítéletbe való beleugatásával azt jelzi akaratlanul, hogy még ebbe is beleszólást szeretnének.
Senara
Cozma gyilkosságnál is beszóltak ... szigorú ítéletet várunk , esőfokon megkapták , két életfogytiglan 1 húsz év + az "apróság" Másodfokon két tizennyolc év , húszéviből lett 8 év . Tonika elcsórta jobbik ötletét és beszólt , na itt aztán törvény módosítás lesz , Rezesova visszakerülhet (!) másodfokon talán megint kint lesz . Nem házi őrizetbe a helye , de az ítélkezést hagyjuk meg a "független" Magyar Bíróságnak !
SwordFish
Tóni, seggberúghatnád már a főnöködet, mert egyre jobban összeomlik alatta a bársonyszék, fogalma sincs, hogy ezzel a helyzettel mekkora kárt okoz az országnak.

Viktor már egyszerűen szenilis, kialvatlan, kiöregedett , meg is látszik. Milyen ország
az, ahol a bűnözők a képébe röhöghetnek a társadalomnak, mert csak jog van,
de igazság nincsen!

Ezen gondolkodjatok el, különben a szebb jővő nélkületek jön el!

Gondolkodjatok el azon, miért van az, hogy egyre erősebb a Jobbik vidéken.

Egyszer ti is megbuktok, az MSZP után ti fogtok következni. Ha nem veszitek
magatokat észre. És Vona Gáborék fognak titeket seggbe rúgni.
nehogymá
akkor most holnapra csinálnak egy törvényt ami szerint a háziörizetes csak putriban,lavoros kannás vizes megoldásu,kerti sunnyogós retyóval ellátott helyen lehet?van egy fickó,aki elég sok idöt töltött háziörizetben,iggen jó körülmények között,börtönben is volt,bár nem igazán tudom miért.kampányszerüen neki szoktak esni.visszamenöleg lehetne,hogy napi 3 4 órát üljön sámlin a sarokba?
Dr. Felipe
Tonyó testvér hamar elfelejtette hogy ők engedték szabadon a baltás gyilkost, úgyhogy ez ilyen műfelháborodásnak tűnik roggyant tonyó részéről. Ezzel persze nem a rezes kurvát akarom védeni mert szerintem is előzetesben a helye.
outsider
roggyanttóni:
Ez felháborító, azonnal kivizsgálni!
Pár milliárdos csalás? Ne vicceljenek már itt a vizsgáló bizottsággal, kedves magyarok!
Az autópálya sem drága, szerintünk. Ügy lezárva.
Florida? Na most már tényleg térjünk a lényegre. Hallatlan ez a háziőrizetes ügy, hallatlan:)
mariaberta
Hogy a bírói ítélet helyes volt vagy nem ezt most figyelmen kívül hagyom. De hogy Rogán megszólalása után a bíróság azon nyomban megszüntette a házi őrizetet, azt jelenti, hogy a bíróságnak csak felszól a Fdesz, és a helyzet mindjárt úgy alakul. ahohy ők kívánják.
Kérdésem, független a bíróság, vagy a kormány alá van rendelve?
Vizual
Rezesová gazdag, állítólag. De 6 év első fokonra nem szokták elengedni, sőt ...
Nem tudom volt-e baltája ?
Desischado
Valóban hatásvadász videó! Még jó, hogy nem két év múlva méltóztatott tónika "felháborodni"! Ami a ribancot illeti, legaláb 30 évre csukatnám le jogerősen, négy ember kínhaláláért! De a bírót is mellé raknám, nehogy egyedül üljön! Ami tónit illeti, csak a hülyék dőlnek be neki!
gugu45
A független(?) Magyar királyi Bíróság a saját (üres) kútfejéből kipattant szikra alapján újból el rendelte az előzuetes letartóztatást. (minden kúlsú nyomástól mentesen) A Magyar orvosok szándékos műhibájából , a bankok Qrvaigazságos hitelpolitikájából, és a munkanélküliségből adódóan tucatjával halnak meg (lesznek öngyilkosos)emberek. És ebben rogántóni is "sűrűn" benne van! (Egymillió új ,unkahely igérete, devizahitelesek megsegítése, magánnyugdíjak megőrzése, és mág oldalakon keresztül sorolhatnám a fityma-sz népnyúzűsra irányuló hazugságait. (És ezek luxuskörülmények között -mégcsak, nem is háziőrizetben- élnek)!!!
coyote3
Na de Tónika! Ő legalább a saját pénzén él luxusban és a köz vagyonából, mint te. Egyébként a törvény rendelkezik arról, hogy milyen körülmények közt lehet a háziőrizetet eltölteni?
jancsik68
@SwordFish: Vonáék sem különbek.Ők is született bűnözök,akik csak a hatalmat akarják,s hűlyitik a sok buta,korlátolt agyu magyart!Az un jobbik mitől jobb?A fideSS alteregói,csak hűlyébb kiadásban.A brikketekkel vannak egy szinvonalon:csordában bátrak,egyenként. gyáva nyuszik:öregeket,gyerekeket,nőket tudnak verni.Ha erősebbel találkoznak összehuzzák magukat,beszarnak!!
DR Eric CARTMEN
Az a gáz, hogy még a "HIR TV"-ben is elszólták, hogy a döntést a bíróság már délelőtt 9 óra körül meghozta- hogy tereskovát visszaküldik a tömlöcbe. Rogántóni meg dél körül kiállt, és előadta az igazság bajnoka--nagyjelenetet. Azt rebesgetik, hogy "véletlenül" súgtak tónikának a döntésről, így játszhatta a "MI MEGMONDTUK-MI MEGCSINÁLTUK" mesét. Talán a birkamenetelők még eszik az ilyen propaganda előadásokat. De elég szánalmas !
zabhegyező
Nem szakom a történelem, tehát csak annyi információm van a Rákosi éráról, amennyit elolvashattam könyvekből.
De most olyan De ja vu érzésem lett a hír hallatán, mintha Rajk lenne a belügyminiszter.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.