Sorozatban napolta el mostanában az illetékes fővárosi bizottság az ételosztást tervezők közterület-használati kérelmeit azzal a megjegyzéssel, hogy az ételosztásokról majd "vezetői szinten" kell dönteni – írja az Index.

Hiába kérte, nem kapta meg az engedélyt az ételosztásra Budapesten jó néhány civil szervezet, ezért – hacsak a kérelmezők nem vállalják az illegalitás kockázatait – számos helyszínen, számos időpontban hiúsul meg mostanában a rászorulók megvendégelése.

A kérelmekről a rendszeresen, nagyjából havonta összeülő közterület-használati bizottság dönt. A bizottság legutóbbi ülésén, december 18-án hat ételosztásra irányuló kérelmet tárgyalt meg, és abból mindössze az egyik kérelem egyik részére mondott igent (egy december 28-i rendezvényről volt szó).

A vezetői szintet emlegető indokolás új jelenség, de az ételosztási kérelmek elnapolása nem. Már a november 6-i bizottsági ülésen is elnapolták az akkor beérkezett kérelmeket – olvasható az Index cikkében.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
A keresztény-szellemiség jegyében. Ámen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sasi1115
@Csizmás Kond: Gondolom a Máltai Szeretetszolgálat biztos politikai fogásból eteti az embereket. Ha jól tudom, a Máltaiak igencsak benyalnak ahol csak tudnak Viktoréknak szóval tévedsz, nem is kicsit (vagy csak csúsztatsz, ahogy általában). Ők voltak azok, akik az ócsai gettó beköltözőit is kiválasztották, gondolom nem véletlenül ők. Azt is milyen jól megoldották...
Abban viszont igazad van, hogy éhezők máshol is vannak.
Románéknál mekkora sorok vannak? :)
Csizmás Kond
@sasi1115: Hogy mit gondolsz az a te bajod, ilyent én nem mondtam.
Vannak akik már hagyománnyá fejlesztették az ételosztó adományaikat és viszont erre felbuzdulva mindenki a főtereken akar parádézni hol meleg hol hideg étel osztogatással sőt van aki ha nem is viszi véghez tervét de hetekkel azelőtt szellőzteti az újságokba a tervét...
Románéknál nem jártam mostanában de a tavaszon menni fogok akkor majd beszámolok.
gabrella
@Csizmás Kond: Lehet politikai fogás az éhezők etetése, mert minél hosszabb a sor annál szarabb a kormány.
De emellett én is azt javaslom,hogy olyan helyen csinálják,ahol nem zavarnak másokat. Oda is mehet a média és készíthet bármely felvételeket amit a közvélemény elé tárnak.
Csizmás Kond
@gabrella: Nem az a baj hogy zavarnának másokat inkább az, hogy reklámozzák a szegénységet és sokan azért sem mennek oda mert szégyellik a nyilvánosságot, hogy mindenki fotózza meg bámulja.
gabrella
@Csizmás Kond: A szegénység miatt ne saját magát szégyellje, hanem a választott kormányát.
A kormánynak nem az a a dolga,hogy 10 ezer ember gazdagságát növelje,hanem az egész ország viszonylagos megélhetését!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.