Sorozatban napolta el mostanában az illetékes fővárosi bizottság az ételosztást tervezők közterület-használati kérelmeit azzal a megjegyzéssel, hogy az ételosztásokról majd "vezetői szinten" kell dönteni – írja az Index.

Hiába kérte, nem kapta meg az engedélyt az ételosztásra Budapesten jó néhány civil szervezet, ezért – hacsak a kérelmezők nem vállalják az illegalitás kockázatait – számos helyszínen, számos időpontban hiúsul meg mostanában a rászorulók megvendégelése.

A kérelmekről a rendszeresen, nagyjából havonta összeülő közterület-használati bizottság dönt. A bizottság legutóbbi ülésén, december 18-án hat ételosztásra irányuló kérelmet tárgyalt meg, és abból mindössze az egyik kérelem egyik részére mondott igent (egy december 28-i rendezvényről volt szó).

A vezetői szintet emlegető indokolás új jelenség, de az ételosztási kérelmek elnapolása nem. Már a november 6-i bizottsági ülésen is elnapolták az akkor beérkezett kérelmeket – olvasható az Index cikkében.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
A keresztény-szellemiség jegyében. Ámen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Boszi27
A keresztény-szellemiség jegyében. Ámen.
human
El kell őket tenni oda, ahol nem látszanak. És ha nem látjuk a hajléktalanokat, akkor ugye nincs is hajléktalan probléma. Egyszerű emberek egyszerű logikája.
dömdödöm
szemétládák ? Ez a tarlós is egy gonosz kis törpe...ci ősgyökér ?
bretagne
@human: Nem igaz, hogy nem lehet ezek ellen fellépni! Tudom, nem lehet, a 2/3 az 2/3.
Köszönjük, Emese!
kevijenicsaja
És hogyha a hajléktalanok bemennek a templomokba? Onnan is ki lesznek üldözve?
bukfenc
@dömdödöm: ja ja.
tarlós egy vaskalapos ősbunkó!
Nem tom kiválasztotta főpolgármesternek, de annyit ér mint a csuti paraszt min.elnöknek...
coni
Megvédik a nyugdíjakat... a szegényektől. Szociál politika a la Fidesz.
Mivel 4,5 millióan élnek már a létminimumon, ha ilyen ütemben romlik az országban a helyzet nem sokan élik meg a nyugdíjkort. Aki idejében elmegy külföldre az itthoni foglalkoztatottsági statisztikát javítani, annak jobbak az esélyei.
F_Viktor
A kurmány álmoskönyve szerint veszélyes dolog sok szegény embert kis helyen összezsúfolni. Inkább haljanak éhen...
Csizmás Kond
Az aki etetni akar miért nem megy a hajléktalan szállók közelébe és osztogatna ott ahol az éhező is inkább jár ?
Nil
HA valaki valóban akar adni akkor adjon szállókon, nappali melegedőkben, családsegítő szolgálatoknál, a KAritasz közösségi házaiban és egyéb olyan helyeken ahol a rászorulók megfordulnak- vagy ahol ismerik őket - nem nehéz megoldani
ila51
@m.macskosz: ...nekem is pont ez ugrott be...kevijenicsaja felvetésére
hallgatag
@m.macskosz: de bent a templomban a perselyes csuhás koldulhat, ugye ??
Fúúúújjjjjjj a hányinger kerülget !
taglo
Csak szmokingba, és Budai-bejelentett lakás !!! Mit képzelnek ezek ,csak úgy a paprikáskrumpli ?? (igaz tarhásúúúúúr? )
kkalman
Érzéketlen egy gyökér, aki ezt kitalálta,.
mariaberta
Kívánom, legalább egyszer az életben éhezzenek ezek a könyörületet nem ismerő emberek, akik olyan áldozatkész, együtt érző keresztények, mint Harrah, Semjén és társaik, akik még azt az ételt is sajnálják a szegényektől, amit jóérzésű emberekből álló civil szervezetek osztanak.
A hajléktalanokat üldözik, a kukázókat büntetik az ételosztást megnehezítik, és ennek a kormánynak tele hassal szónoklói jönnek mindenféle megvédéssel? Ezek beszélnek büszkén, hogy emelték a nyugdíjakat? Igazi ocsmány társaság, akik azt sem tudják mennyi fácánt zabáljanak meg, milliókat fizetnek ki főúri szeszélyük kielégítésére, ezek sajnálják és nehezítik meg azok életét, akik egy tál meleg levesért órákat állnak sorba? Remélem el fognak tünni a süllyesztőben, és mint újonnan bukott jobboldal nyalogathatják sebeiket.
radios45
@mariaberta:?én is ezt kivámom nekik, Orbáncnak +családjának, a kedves állkeresztény vezetőknek, Balogh Semjén, Harrach, et.nak, na meg a Comba s.et, aknak, akik elhitették a társadalom nagy részével, 2011-12ben,a munkanélküliek elisszák a segélyeket, dolgozni nem akarnak, a hajléktalanok pedig ezt az életformát választották, nem tartják be a törvényeket, /nem is emberek ezek,/szerintük,
Beképzelt arrogáns, embergyülőlő országmegosztó élösködő banda, a felcsúti majommal az élén.
nyanya001
Rendnek kell lenni mondta a nagymama
és a sz@rt berúgta az ágy alá !
Desischado
@mariaberta: @radios45: A szivemből beszéltetek! Nincs is mit hozzátennem, legfeljebb annyit, hogy mikor x-et teszünk, remélem, sokaknak eszébe jut majd ez, mert ez ékesen definiálja, mit várhat az ember ettől a mocsok csürhétől! És ők "keresztények"! Ha ők azok, akkor én nem vagyok az!
tivoli
Ha a civil szervezetek valóban segíteni akarnak és nem csak magukat reklámozni, akkor nem a Blahán, vagy a Klauzál téren akarjanak ételt osztani. Lehetne kevésbé frekventált helyen is, ahol még esetleg a rászoruló is több, mivel ők is ki lettek már tiltva jobb helyekről.
" hacsak a kérelmezők nem vállalják az illegalitás kockázatait " az éhezőknek kell bebuszozniuk a peremkerületekből azért az egy tál ételért.
gomez
nem kellene megvárni amíg ezek a szrjankók tanácskoznak hanem megkeresni ezeket a szerencsétlen embereket ott ahol általában lenni szoktak! Az utcai szociális munkások sem kérdezik meg Tarlóst hogy vihet-e egy forró teát a hajléktalannak! Teszi a dolgát névtelenül!
coni
Valóban, fel kéne ébreszteni a társadalomban a szociális érzéket, mert a ez a cinikus hatalom nem ismer ilyet, ez az első intézkedésein is jól látszott.
Sokan el vannak vágva a való világtól, valahogy rá kellene döbbenteni a tömegeket a valóságra, mert ami a köztévén megy az valóság show.
tivoli
@gomez: Úgy van!
Feltételezem ezek a "szarjankók" csak azt nem szeretnének, hogy szép fővárosunk legszebb helyein kelljen szégyenkezniük az elesettek miatt. Bárhová megyünk, a kirakatban a legszebb dolgokat látjuk, amit meg takargatni illik, az a hátsó traktusban van.
A "jótékonykodók" egy része meg politikai indíttatásból is pukkaszthatja a közvéleményt. Az igazi jótékonyság sose magamutogató.
verőce21
Tegyétek az ikszeteket a Fideszre, a "Jóságos Róbertbácsi" szerepet pedig nem kell eljátszani, mert Ő tudja/tudta mindig, hogyan kell ellátni a szegényeket!
m.macskosz
@Csizmás Kond: Ne szabd meg, hol osszon ételt az, aki áldoz rá pénzt, időt, energiát!
Ne szabd meg, hol kereshet ingyen ételt magának a rászoruló!
A Blaha eléggé frekventált hely, azt bárki ismeri. A XXIII.ker.-i hajléktalan szállót, nappali melegedőt ki ismeri, ha létezik egyáltalán???!!!
Aljas, mocskos dolog a jó meleg főpolgármesteri hivatalból nem csekély jövedelemért tovább alázni a rászorulókat, és akadályozni a tisztességes, jószándékú embereket a
karitatív tevékenységükben!
kukac50
Azért nem engedik,hogy ne lássák mennyi szegény ember van.
Csizmás Kond
@m.macskosz: ...ha már kiigazítást eszközöltél még egy elnézéskérés nem tette volna tönkre a pötyögődet.
m.macskosz
@Csizmás Kond: Miért és kitől kellene elnézést kérnem?
Kiváló humorérzékkel rendelkezem, de ebben semmi vicces nem volt.
Tőled kérjek elnézést, mert azonosan gondolkodsz az ötkeres empátiamentes bürokrata színtársulattal?!
Csizmás Kond
@m.macskosz: A humorérzéked ?...hát most nem arról volt szó.
Nekem címeztél egy olyan választ amire nem hiszem hogy az én beírásom ösztökélt volna ugyanis nem megszabtam valamit hanem kérdeztem...még hogy humorérzék...:(
nemkati
@Csizmás Kond: Hát ha kérdezted, akkor én válaszolok rá. Azért nem megy az ételosztó oda ahova gondolod, mert a központban levő köztereket tudja a rászoruló a legjobban elérni. A hajléktalan szállók nincsenek kirakatban, a belvárosban, oda már eleve nehezebben lehet eljutni. Ételt pedig különben is nem csak hajléktalanoknak, hanem minden éhezőnek osztanak. Én pl nem is tudom, hol vannak ilyen szállók. Igaz, nincs is rá szükségem. És láttál már a Blahán sort? Szerinted ők hogy férnek el egy hajléktalan szálló körül úgy, hogy közben a szállónak is működnie kell?
És ha nem bent, egy épületben osztják az ételt, akkor tökmindegy, hol van az a hely, ugyanúgy engedélyt kell rá kérni.
hetöndöe
A szegénység ilyen látványos világ elé tárása nem fér bele Qrbán és tetves bandájának győzelmi jelentéseibe,magyarul a kommunikációjuk és a valóság közt antagonisztikus ellentét feszül.
Silver
@kukac50: Nekem is ez jutott eszembe hogy eltusolják hogy mennyi éhező ember van aki órákat képes sorban állni egy tányér ételért.Hiszen ez nem mutat jól a médiában,mikor mindenhonnan az szól hogy Mo. jobban teljesít.
nemkati
@Silver: Na meg ebben a hozzáállásban van egy jókora adag hatalmi arrogancia, amivel a nemszeretem kérdéseket ellehetetlenítéssel, büntetéssel oldják meg. A munkanélküliek fele annyi segélyt kapjanak fele annyi ideig, a rokkantak legyenek munkaképesnek nyilvánítva, a hajléktalanok pénzbírsággal, elzárással büntetendők mert mert nincs hol lakjanak... tényleg senkit nem hagytak az út szélén. Már mindenkit belöktek az árokba.
radios45
@nemkati:úgy van, nálunk a megváltozott- munkaképességűeket és a munkanélküliekből toborzott közmunkásokat alkalmazzák már az iskolákban, takarítóként, és az ökinél irodai munkára, nyamvadt 50ez.ft/hó fizetésért.
A közrádióban hetente hallom a fideSS-es polgi mesterek gyözelmi jelentéseit, hogy milyen jól jártak azemberek, kistelepüléseken, falvakban, mert segély helyett munkát ad nekik, ez a kurmány.
Meg hogy igy el vannaak foglalva, nincs idejük mással tölteni az időt.
Kivánom nekik, éljenek meg belőle, fagyoskodjanak ők odakint, mezőgazdasági munkán, faültetés kertészkedés stb.közben.
Van egy rossz érzésem a hajléktalanokkal kapcs.ban,
mivel Mo-on a szociális ellátórendszer, szoc.háló rég megszünt, szétcseszték a döntéshozóink, a n mai 40-50évesek egy része könnyen az utcára kerülhet, mire eléri a 60éves kort, vagy a nyugdij korhatárt, mert a kevés ledolgozott év, avagy a közmunkás bér miatt, +nyugdijja sem lesz.
A fiatalság sem számithat sok jóra, kivéve ha anyuci +apuci megtámogatja anyagilag, és 2-3nyelvtudással elhúz ebből a szerencsétlen országból, külföldre dolgozni.
Csizmás Kond
@nemkati: A közterek elérésében igazad van, viszont szerintem a cikkből informálódva inkább arról van szó, hogy nem az elérés a fontos inkább a köztés vagy a reklám...vagy egyéb olyan ok ami összefügg ezzel.
Azt helyénvalónak tartom, hogy alapítványok, vallási közösségek vagy akárki adományokból ilyen célra fordítsa a hozzá beérkezett pénzt vagy valamit és aki ezt csinálta az szerintem minden további nélkül meg is kapta a helyet minden évben viszont ha valaki ezt egyéb célok érdekében akarja véghezvinni azt már nem tartom helyesnek.
Éhező ember nem csak Magyarországon van viszont csak itt látni kilométeres sorokat élelemért sorba-állni. Azt is elhiszi az ember, hogy nálunk szarabb az élet mint máshol de ebből komédiát csinálni már nem helyénvaló. Az éhezők etetése nem legyen politikai fogás.
sasi1115
@Csizmás Kond: Gondolom a Máltai Szeretetszolgálat biztos politikai fogásból eteti az embereket. Ha jól tudom, a Máltaiak igencsak benyalnak ahol csak tudnak Viktoréknak szóval tévedsz, nem is kicsit (vagy csak csúsztatsz, ahogy általában). Ők voltak azok, akik az ócsai gettó beköltözőit is kiválasztották, gondolom nem véletlenül ők. Azt is milyen jól megoldották...
Abban viszont igazad van, hogy éhezők máshol is vannak.
Románéknál mekkora sorok vannak? :)
Csizmás Kond
@sasi1115: Hogy mit gondolsz az a te bajod, ilyent én nem mondtam.
Vannak akik már hagyománnyá fejlesztették az ételosztó adományaikat és viszont erre felbuzdulva mindenki a főtereken akar parádézni hol meleg hol hideg étel osztogatással sőt van aki ha nem is viszi véghez tervét de hetekkel azelőtt szellőzteti az újságokba a tervét...
Románéknál nem jártam mostanában de a tavaszon menni fogok akkor majd beszámolok.
gabrella
@Csizmás Kond: Lehet politikai fogás az éhezők etetése, mert minél hosszabb a sor annál szarabb a kormány.
De emellett én is azt javaslom,hogy olyan helyen csinálják,ahol nem zavarnak másokat. Oda is mehet a média és készíthet bármely felvételeket amit a közvélemény elé tárnak.
Csizmás Kond
@gabrella: Nem az a baj hogy zavarnának másokat inkább az, hogy reklámozzák a szegénységet és sokan azért sem mennek oda mert szégyellik a nyilvánosságot, hogy mindenki fotózza meg bámulja.
gabrella
@Csizmás Kond: A szegénység miatt ne saját magát szégyellje, hanem a választott kormányát.
A kormánynak nem az a a dolga,hogy 10 ezer ember gazdagságát növelje,hanem az egész ország viszonylagos megélhetését!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.