A szeptemberi-októberi zsugorodás után novemberben csaknem teljesen lenullázódott a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap vagyona, így 2013. november végén a különféle eszközökben már csupán 16,3 milliárd forint állt az ÁKK legújabb adatai szerint – írja a Napi.hu.

Bár tavaly augusztusban még 5,4 milliárd forinttal nőtt az az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. kezelésében lévő Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYRAA) vagyona, a 2013. szeptemberi 66,2 milliárdos és az októberi 25,3 miliárdos csökkenés után a november 116,3 milliárdos zsugorodást hozott, így a tavalyi tizenegyedik hónap végén a különféle eszközökben már csupán 16,3 milliárd forint értékű vagyon állt – derül ki a legfrissebb adatokból – olvasható a Napi.hu cikkében.

Az alap kezdeti vagyona 2011 májusában még 2945,3 milliárd forint volt, 2012-ben és 2013-ban pedig a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint további 44,4 milliárd forintot utaltak át az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők miatt a kasszák. Számos visszalépés történhetett tavaly egyébként a pénztárak végelszámolása miatt is.

A mintegy 3 ezer milliárd forintnyi nyugdíjvagyonból az ÁKK honlapján lévő adatok szerint 2011-ben 233,2 milliárd forint ment el a reálhozamok és tagdíjkiegészítések kifizetésére. Emellett szintén 2011-ben a költségvetés is felhasznált belőle csaknem 460 milliárd forintot. A maradék vagyonból mintegy 200 milliárd forintnyi részvényt átadott az alap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) részére összesen három részletben. 2012 decemberében egy 132 milliárd, tavaly szeptemberben egy 64,4 milliárd, novemberben egy 4,5 milliárd forintos pakett került az MNV-hez – teszi hozzá a Világgazdaság.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Megvédték! Magyarán a seggire vertek 3000 milliárdnak. Mert a kormány jobban teljesít!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Na ez a nagy gond !

Erről kussol az összes szófröcsögö !
Nem a Simon eltitkolt 200 egynéhány milliója !
coyote3
Köszönjük felszolgáló kisasszony, hogy megvédtétek. Ja és ha már itt tartunk . lehet, hogy a felszolgáló másodállást vállalt valamelyik presszóban és a borravalóból vette a 1700 négyzetméteres kulipintyóját? :))))
silber13
Megvédték! Magyarán a seggire vertek 3000 milliárdnak. Mert a kormány jobban teljesít!
gödörben
Söpörni az összeset ki, és söpörni az összes vagyonukat be.
Hellcat
Jól megvédték...micsoda aljas fenyegetésekkel (csak fenyegetés mert egyiket se váltották be) zsarolták vissza az embereket az állami kasszához...most meg röhög a markába aki kitartott a végsőkig.
bundi
tehát ha jól értelmezem...
az átkos emúttnyőcévben... a magánnyugdíjpénztárakba ment ez az összeg, és az államit, mivel kevesebb folyt be, az államadósság terhére kipótolták ( tehát nőtt az a fránya adósság...), ezzel szemben ...
fülkeforradalmi kormányunk alatt azt a pénzt, ami a manyupokba folyt megvédték a néptől, (cirka 3000 ezer milliárdot) valamint ami eddig oda ment azt a sajátjukba irányították, ez kb évi 400-500 milliárd, ...
és ha jól számolok, ezzel a négy év alatt kb 4600 milliárddal csökkent az államadósság...
ergo... most a 2010 április végi 19 300 milliárdról mostanra 14 700 körülire olvadt az adósság...
(és akkor a extra adókat, áfát, az előző csúnyák álltal meghagyott több milliárd eurót amit adósságcsökkentésre kellett volna fordítani, és az új adókat, nem is vettem figyelembe...)
www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
jól sejtem, hogy szar került a palacsintába?
esetleg valaki, aki ért hozzá elmondaná, hogy miért is nem ezek az összegek szerepelnek a statisztikában?
verőce, tavaszi, nahát, modera-entero, esetleg valaki más?
taglo
Záróérték ,portfólió ,pakett ,zsugorodás ,eszközök , ... Duma-duma -duma- ELLOPTÁK - Egyszerűen ,érthetően ,Magyarul ,(hölgyeim és uraim )
dragonfly
@silber13: És ezt csak úgy el lehet lopni???
silber13
@dragonfly: A fityisznek erre kifinomult módszereik léteznek, a székház botránytól napjainkig!
dragonfly
@taglo: Van még egy olyan ország a világon ahol ezt meg lehet tenni???
bundi
sőt az újabb adatok szerint...
fn.hir24.hu/gazdasag/2014/02/04/nott-a-koltsegvetes-adossaga-januarban/
egyébként a kérdés jogos...
el lehet lopni?
ha nem, akkor hova lett?
az elmúlt 4 évben kb 8000 milliárd tünt el csak innen...
ennyivel jobban élnek az emberek? és a többi plusz bevételt nem is mondtam ehhez.
meg az uniós (fujj csúnya unió) támogatásokat (évk kb 1100 milliárd)
de ezek már régi témák...
tenytar.blog.hu/2011/10/18/uj_csucson_az_allamadossag_elvesztettuk_a_haborut
vagy itt
tenytar.blog.hu/2011/06/22/allamadosag_szammisztika_avagy_hogyan_novelte_az_orban_kormany_az_allamadossagot
taglo
@dragonfly: NINCS! Ugyanis egy ,,primitívebb " országban , (A feldühödött tömeg Agyonverte )- !!! Egy Kultúrált országban (Lemondott a Kormány -zárolták a vagyonukat )- címszóval olvasnád a napilapokban , az ,,ELÉGETÉS " Storit !!!
pbalage
és csak úgy mellesleg: hol a búbánatban van az 1000 milliárd az adóhivatalos mutyiból? Vagy már mindenkit lepuffantottak, aki meg merte említeni?
karma1
@bundi: @taglo: @pbalage: Nem kell mast tennetek, csak elkerni dr. Nemeth Zsolttol a KSH adatait, amiben epp a napokban mutatta ki, hogy az emberek 62 %-a, vagy mennyi elegedett a jelenlegi eletevel, vagyis ezek az emberek siboltak el a vagyont, es akkor mar nem is kell csodalkozni semmin sem...

Igen, ez egy ilyen orszag, itt ennyit lehet lopni, csalni, hazudni...Sajnos...:-((
karma1
Egyebkent "elegett" a nagy budos francot... Az ujsagiro (?) mar megint a kozmunkasok gyorstalpalojan vegezhetett: a nyugdijvagyon nem "elegett", hanem elolvadt,...

A hulye pongyolan fogalmazo Isten barmatol csak ennyi telik, en meg mar azt hittem, hogy kigyulladt az a trezor vagy bank, ahol a penzt effektiv taroltak...Hulye gyoker,...:-((
Pálinkafőző Rézüst
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@bundi: Ez a díszes társaság:vergőce, tavaszi, nahát, modera-enteromost és minden más agymosott fidióta most kussol!
Fradigege
A dakota rendelkezik fölötte. Azok pedig lopják-szórják a pénzt.
F_Viktor
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Pedig a felsorolt díszes troll-társaság a védhetetlent is próbálják megmagyarázni :-)
Dr. Felipe
Elégett? Egy frászt. Ellopták, elsikkasztották, eltőzsdézték "nagymagyarjaink". Mennek majd a simon után a böribe.
karma1
@Dr. Felipe: Ezert mondtam azt, hogy az ujsagiro az alapfogalmakkal nincs tisztaban, de a magyar nyelvi fogalmakkal igencsak hadilabon all...:-(( Egy nagy vagyon csak ELOLVADNI kepes, ami altalaban az altalad emlitett modon, (sikkasztassal, lopassal, kisibolassal, offshore cegek letesitesevel) olvadozik elfele, mint a hoember tavasszal... Az agya egett el ennek a lokott ujsagironak, de legalabbis a tehen fekudt ra a szinonima szotarara, oszt ez lett belole...:-(((
herczeg0210
Vajon hova lett az a sok ember akinek lenyúlták a megtakarított pénzét? Csak nem a CÖF menetein gyalogol, vagy netán gyűjti az erőt, hogy a fideSS-re szavazzon? Hol vannak ŐK?
Pálinkafőző Rézüst
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: nem kussol, engem töröltettek, pedig az égvilágon semmi sértőt nem írtam! Skandalum! Cöfögveröfögnek...:(( Hányinger...
silber13
@herczeg0210: Attól tartok, birkák módjára belenyugodtak, hogy volt, nincs! És tán valamilyen csodában reménykednek, feleslegesen és hiába.
F_Viktor
@silber13: Dehogyis nyugodtak bele, csak a retorzióktól tartva, félnek kimenni az utcára.
Türelmetlenül várják már április 6.-át, hogy egy elégtelen osztályzattal véleményezzék Orbán 4 évi teljesítményét.
István71
@coyote3: Nem megvédte csak kételkedik,hogy bűncselekmény történt-joga van hozzá !Orbán vagyonát még senki nem védte meg !
petike
@Hellcat: Nem röhögök. (én megtartottam, a kimutatás szerint gyarapszik), hanem sajnálom a sok megvezetett embert, akiknek valószinűleg nem lesz emberi nyugdíja.
Hellcat
@petike: Minden elismerésem a kitartásért! De őszintén!
Brother Louie
@nyanya001: ez egy nagyon találó kép. Pontosan látható rajta, mit gondolnak az emberekről fiataldemokratáék.
petike
@silber13: Ismerős mostanában emlegeti, hogy akkor most Ő odaadott 1 milliót a zorbánnak? De csak a zorbánra kell szavazni, mert a simonnál találtak 250milliót.
Úgyhogy a zorbán bármit csinál, rá szavaznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.