A szeptemberi-októberi zsugorodás után novemberben csaknem teljesen lenullázódott a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap vagyona, így 2013. november végén a különféle eszközökben már csupán 16,3 milliárd forint állt az ÁKK legújabb adatai szerint – írja a Napi.hu.

Bár tavaly augusztusban még 5,4 milliárd forinttal nőtt az az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. kezelésében lévő Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYRAA) vagyona, a 2013. szeptemberi 66,2 milliárdos és az októberi 25,3 miliárdos csökkenés után a november 116,3 milliárdos zsugorodást hozott, így a tavalyi tizenegyedik hónap végén a különféle eszközökben már csupán 16,3 milliárd forint értékű vagyon állt – derül ki a legfrissebb adatokból – olvasható a Napi.hu cikkében.

Az alap kezdeti vagyona 2011 májusában még 2945,3 milliárd forint volt, 2012-ben és 2013-ban pedig a Magyar Nemzeti Bank adatai szerint további 44,4 milliárd forintot utaltak át az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők miatt a kasszák. Számos visszalépés történhetett tavaly egyébként a pénztárak végelszámolása miatt is.

A mintegy 3 ezer milliárd forintnyi nyugdíjvagyonból az ÁKK honlapján lévő adatok szerint 2011-ben 233,2 milliárd forint ment el a reálhozamok és tagdíjkiegészítések kifizetésére. Emellett szintén 2011-ben a költségvetés is felhasznált belőle csaknem 460 milliárd forintot. A maradék vagyonból mintegy 200 milliárd forintnyi részvényt átadott az alap a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) részére összesen három részletben. 2012 decemberében egy 132 milliárd, tavaly szeptemberben egy 64,4 milliárd, novemberben egy 4,5 milliárd forintos pakett került az MNV-hez – teszi hozzá a Világgazdaság.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Megvédték! Magyarán a seggire vertek 3000 milliárdnak. Mert a kormány jobban teljesít!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@silber13: Dehogyis nyugodtak bele, csak a retorzióktól tartva, félnek kimenni az utcára.
Türelmetlenül várják már április 6.-át, hogy egy elégtelen osztályzattal véleményezzék Orbán 4 évi teljesítményét.
István71
@coyote3: Nem megvédte csak kételkedik,hogy bűncselekmény történt-joga van hozzá !Orbán vagyonát még senki nem védte meg !
petike
@Hellcat: Nem röhögök. (én megtartottam, a kimutatás szerint gyarapszik), hanem sajnálom a sok megvezetett embert, akiknek valószinűleg nem lesz emberi nyugdíja.
Hellcat
@petike: Minden elismerésem a kitartásért! De őszintén!
Brother Louie
@nyanya001: ez egy nagyon találó kép. Pontosan látható rajta, mit gondolnak az emberekről fiataldemokratáék.
petike
@silber13: Ismerős mostanában emlegeti, hogy akkor most Ő odaadott 1 milliót a zorbánnak? De csak a zorbánra kell szavazni, mert a simonnál találtak 250milliót.
Úgyhogy a zorbán bármit csinál, rá szavaznak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.