Vona Gábor közlése szerint beérték a baloldalt, és "még van tíz napjuk" arra, hogy beérjék a Fideszt is.

A Jobbik elnöke pártja érdi jelöltjével közösen tartott fórumán csütörtökön a friss közvélemény-kutatási adatokra reagálva azt mondta: a kampány hajrájában egyre több a párt szimpatizánsa, és a szavazótábor összetétele is jelentősen változik. A korcsoportoknál és a nemeknél is egyre inkább kiegyenlítődik a Jobbik támogatottsága – tette hozzá.

Vona: még van tíz napunk, hogy beérjük a Fideszt

Vona Gábor úgy fogalmazott: már nemcsak a fiatalok körében nagyon népszerűek, egyre több a középkorú és az idős támogatójuk is. Megszűnik a generációs különbség, emellett a női támogatók száma is emelkedik, és ez rendkívül örömteli – mondta a Jobbik elnöke. Megjegyezte azt is, hogy a közvélemény-kutatók még soha nem mérték fölül a Jobbikot.

A pártelnök beszédét azzal kezdte, hogy az elmúlt 24 év az MSZP és a Fidesz felelőssége, s ez az időszak "nem más, mint egy veszteséglista". Eltűnt a nemzeti vagyon, az államadósság az egekbe szökött, félmillió ember hagyta el az országot, eltűnt a teljes termelőipar – sorolta Vona Gábor az általa vélt veszteségeket.

A Jobbik vezetője szerint a Fidesz-kormány a statisztikai adatok csúsztatását alkalmazza például a foglalkoztatás vagy a közbiztonság területén.

Vona Gábor a kivándorlókat gazdasági menekülteknek nevezte, s felidézte Matolcsy György jegybankelnök mondatait, aki szerint nagy előnye származik ebből az országnak. A párt első embere ezzel kapcsolatban kijelentette: ezek az emberek nem a tudásuknak megfelelő munkát végeznek kint, hanem csak meg akarnak élni, s ez "óriási társadalmi tragédia". A Jobbik miniszterelnök-jelöltje megjegyezte azt is, hogy a jelenlegi kormány nem tette számukra lehetővé a levélben történő szavazást.

Kampányfelfogásukról szólva Vona Gábor azt mondta, pozitív kampányt folytatnak, "mert nekünk van programunk". A másik két "reális politikai erőt" jellemezve egyebek mellett úgy fogalmazott, hogy egyre több embernek van elege "az iszapbirkózásukból, a dedóból".

Vona Gábor a miniszterelnök-jelölti vita elmaradásával kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy Orbán Viktor azért fél, mert kellemetlen lenne számára például az unióval kapcsolatos témakör vagy a devizahitelek kérdése, ami "az MSZP alatt elszabadult, a Fidesz alatt pedig nem került megoldásra".

A párt programjának három pilléréből az elszámoltatással összefüggésben azt közölte, hogy nem született meg a szükséges törvény, mert "egyszer se volt még olyan kormányunk, amelyiknek ne kellett volna magának is tartania az elszámoltatástól".

Pulai Edina, Pest megye 1-es számú választókerületének jobbikos jelöltje – érdi önkormányzati képviselő – bemutatkozásakor a közösségért végzett munkájából kiemelte a gyerekeknek tartott közlekedésbiztonsági napokat, valamint a magyar akác és akácméz védelmére benyújtott javaslatát.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
@miazavalami: Ne félj! Ha Belisarius ráéjön, hogy kaka van, odabújik Vonához és igér neki mindent fűt-fát, amit soha nem fog betartani! És van egy sejtésem, Ádert ki fogja túrni, mertő akar odaülni Áder helyébe!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Szvetlana: Az a tanyaasi kertitörpe a hatalom érdekében mindenre képes!
Desischado
@Yoda69: Yoda, pontosan ugyanez az é véleményem is! Volt már itt összeborulás! Jó, hogy nem csak én látom így!
Tekla
@Yoda69: A Jobbiknak nem kell a hatalom , neki rend kell ,elszámoltatás , és munkahely. Erről beszél 4 éve . A hatalom lehet bárkié , csak ezeket biztosítsa.
Paks , nem párt választási kérdés, hanem szakmai, és nincs más megoldás, minden hozzáértő azt mondja.
Yoda69
@Tekla: Meghogy nem kell hatalom? Akkor minek tartjak fenn a gardat, meg a tobbi felmilicista naci alakulatot? .Rend, elszamoltats es munkahely a kormanyvaltok programjaban is benne van. Ezeket hatalom nelkul nem lehet megvalositani, persze a jobbik kepes lenne ra gondolom.
A fidesz pedig visszaelt a valasztok bizalmaval, mert a hatalmat a demokracia eltorlesere hasznalta fel a jobbik segletevel.

Paksnak pedig valoban szakmai oldalrol kellett volna eldolnie, csakhogy a szakmat meg sem hallgattak. Ebbol akarjak orbanek a rezsicsokkentest folytatni, ezert kellett az orosz hitel. Az pedig hogy 30 evre eladositottak az orszagot az oroszoknak, es feleltek gyermekeink jovojet az sem oket es sem a jobbikot nem erdekelte.
Dr. Felipe
Csak hát a Jobbik is bűnsegéd volt a paksi atommutyi szavazásakor. Aztán most már az is kiderült hogy még duzzasztóművet is kell építeni a Dunára súlyos milliárdokért amiről mélyen hallgatott a fideSS is és a Jobbik is.
palika
Az atomról annyit, hogy viktor egymaga ment a putyinkához lebeszélni és utána közli a néppel! Ez diktatórikus módszer!! A JOBBIK duzzasztóiról annyit, hogy már rég kellett volna!! A Dunát a Tiszával összekötni, már rég kellett volna!! A korrupciót megszüntetni már rég kellett volna...! Csak a JOBBIK fogja ezt az egészet végrehajtani, mert már mindenki ludas, kb50-60 éve!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.