A leginkább az iskolák fájnak. A pedagógusok is kicsit, de leginkább az államosított gyerekek. Inkább vigyék a magánnyugdíjamat, az alkotmányomat, a közbeszerzéseimet, a közműcégeimet – de hagyják békén a gyerekeimet. Ha egyetlen jelenséggel jellemezhetném a NER leglényegét, akkor nem Kerényi Imre festményeit, nem Gábriel arkangyalt, nem a rezsihazugságot, nem a Rogán-vagyonosodás elhallgatását választanám, hanem a gyerekeink eltulajdonlását, az iskolákra és a tankönyvpiacra központilag ráeresztett hoffmannrózsizmust, a teljes centralizációt, nagy ívben leszarva a szülői beleszólást, a civil kontrollt, a szabadságot, a kreativitást, az angol nyelvtanulást, piedesztálra emelve azokat az "értékeket", amellyel egy egyszer már sikeres modellt fenn lehetett tartani: a konformitást és a szervilizmust. Dühös vagyok, és szavazni akarok.

(...)

Az év sajtófotója lehetne az a fekete-fehér fénykép, amit ezrével osztottak meg a Facebookon: egy budapesti buszban ülő-álló szürke tömeg alatt volt látható a "Nem érdemelnek több esélyt" felirat, a fideszes kontextus nélkül. Nagyon találó felvétel. A mi passzivitásunk, igénytelenségünk és nihilizmusunk termelte ki a NER-t. Rajtunk áll, mihez kezdünk vele: nem pont most, de azért előbb-utóbb eltakarítjuk, vagy szépen, kényelmesen berendezkedünk arra, hogy mások szépen, kényelmesen berendezkednek az életünkben.

Seres László írása a Hvg.hu-n >>>

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gibgab
@geo: Kösz! Nagyon jó a cikk is, a kép is.
Nil
Sajnos tényleg nem érdemlünk mást ha ez a csapat marad - a jobbikkal megerősítve.
A szavazófülkében mindenki oda teszi az X-t ahova akarja. Igen van lehetőség hibázni - gondoskodtak róla. De van idő végigolvasni a listát és megkeresni azt aki legalább élni hagy.
Ha marad ez a csapat akkor remélem a gyerekeim elmennek - valahova ahol szabadon élhetnek. Tudásuk van. Nyitottak. És remélem hogy egyik sem szavaz olyan pártra aki megnyomorítja az embereket. Nem olyannak neveltem őket.
levarosbukta
Nekem innentől kezdve ne rinyáljon senki, de senki! Letojom pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.